2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 18 sonuçtan 11 ile 18 arasındakiler gösteriliyor.

Re: doğa koleji hakkında bilgi

Nilgünün dediğini bende duymuştum. bu hafta sonu devlet okulunda öğretmen olan bir arkadaş çocuğunu yazdırdığını duydum akıllı araştıran bir adamdır..
    en kısa zamanda kendisiyle bu konuyu konuşucam.
    merak ettim.

Bilfen tabiki !

Hemde tartışmasız !

Diğer kolejlerden atılan herkes Doğa Kolejine gidiyor !

Ben de Doga Koleji ile ilgili pek iyi seyler duymadim dogrusu..

Bu arada Öncü ve Biltek de yesillikli bilginize..

okulun sermayesinin rengi

Son 20-25 yıl içinde yüzlerce yeni mzel okul açıldı. Benim çocukluğumda İstanbul'daki özel okullar sayılıydı. Şişli Terakki, Işık Lisesi, Özel Moran ve bunlar gibi birkaç tane okul gibi. Bunun dışında yabancı özel okullar vardı, onlara ve İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Kadıköy Maarif Koleji (KAL)'ne rağbet edilirdi. Diğer özel okullara parayla sınıf geçmek isteyenlerin gittiği gibi bir kanı vardı. Neyse, konumuz bu değil şimdi. O zamanlar okulların sermayelerinin rengi diye bir kaygımız yoktu. Sonradan çıktı bu söylentiler.

Bildiğim kadarıyla özel okullar devletten büyük destek ve kredi almaktalar. Okul binasını ve tesislerin inşaatını dikebilecek güçteki herkesin özel okul kurma olanağı var aslında. Bir tanıdığımdan, kendisi Ege'de bir özel okulun ortaklarından, özel okul kurmanın son derece kârlı bir yatırım olduğunu söylemişti bundan 15 yıl önce ve bana da ortaklık teklif etmişti. Benim akademik becerim ve deneyimlerim ortaklık için yeterli olacaktı, önceleri kârdan fazla bir kazanç almayacaktım, ancak hissem gittikçe büyüyecekti. Ben böyle bir işe girişmedim.

Şimdi merak ediyorum, özel okulların sermayelerinin rengini nasıl saptıyorsunuz? Diyelim 'yeşil'i saptadınız, 'kara sermaye'yle kurulan okullara ne diyeceksiniz? Sermayenin aklığı-karalığını saptamak öyle kolay bir iş değil bence. Sermayeyi kuran dindar bir kişi ya da kişiler olabilir, ancak okulun işleyişi bambaşkadır belki de. Ekonomi ve sermaye piyasası köstebeği olmak gerek herşeyin içyüzünü öğrenmek için.

kübra

Biz de 2 sene önce Irmak'ın okulu değiştirmeye karar verdiğmizde bir çok okul araştırmıştık. O zaman Doğa Koleji'nin ilanını görünce ben çok benğenmiştim. Sonra eşim kurucularını araştırdığında hiç te hoş bir manzara ile karşılaşmadık. Tabi bize göre hoş olmayan bir manzara. Kurucularının adını google dan arattığın zaman ilginç sitelerde yazılarına rastlıyorsun.

Bu arada Kübra'cım sana Caz festivalinde iyi eğlenceler.

Sevgiler.

Re: Doğa koleji

Okulda nederece başarıya ulaşmış olmalarının yanısıra,bu okuldan kazandıkları paraları nerelere harcadıklarıda önemli.

7. şimdi okuldan geliyorum

tekrar selam arkadaşlar.. sabah eşim ve oğluşumla okula bakmaya gittik. görünüm olarak çok modern (çalışanlar açısından da..). ormanın içinde yeşil bir ortam.. sosyal imkanları çok güzel.. anaokulu müdürüyle görüştük, çocuğa yaklaşımlarını beğendim.. sonunda okul kurucusunun adını da öğrendim. Fethi şimşek miş. googlede aradım ama hakkında bir bilgiye rastlamadım..sadece kültür dersaneleri ve kültür kolejininde kurucu ortağı olduğunu öğrendim.. dooğa eskiden fkm dersanelerinin sahibininmiş, yürütememişler ve doğa grubu devralmış..

aslında kendi gönlüm bilfen'den yana ama orayla da ilgili çocuğu çok zorluyorlarmış diye duydum. benim oğlum o kadar sıkıya gelebilecek ve orda mutlu olabilecek bir yapıda gelmiyor bana..çocukları başarılı olsun diye çok zorluyorlarmış diyorlar.. tabii bunlarda hep 3. ağızdan duyduklarım..

ufff çok kararsızım anlayacağınız.. şimmdi doğa kişilik olarak oğluma daha uygun gibi ama bu yeşil olayı doğruysa ben onlara katkıda bulunmak istemiyorum.. kübracım tabiiki okulları kimler hangi sermayelerle kuruyorlar bilemiyoruz ama bende özellikle bu tarz insanlara ait bir önyargı var maalesef ve bunu yenemiyorum.. mesela artık vapurlarda sadece ülker bisküvileri satılacakmış diye bir haber okudum gazetede.. bana bu tür dayatmalar çok ters geliyor.. aman neyse konuyu dağıtmayayım..

tabii doğa'nın benim için 2. dezavantajı da çok uzak olması.. daha şimdiden bu kadar uzak yere göndermeye başlamak da doğru gelmiyor...

anlayacağınız hala kararsız durumdayım.. bu arada okul sahibiyle ilgili açıklayıcı yazı bullanlar varsa bana linkini gönderebiliseniz sevinirim...(bengik@ampyazilim.com.tr) herkese tekrar teşekkürler..

Bengi

Doğa kolejinde ögretmenlik yapan bir arkadasim okulun hic te sanildigi gibi olmadığını söyledi.Hatta kendisi de Başka okula geçti ve Doğa Kolejinde okuyan kızını da başka okula kaydettirdi. Anlatıldıgı gibi iyi şartlar da yokmuş . Öyle anlattı .

Elbette karar sizin..