2. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 35 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: OLDUKÇA KRITİK KONU!FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR!!!

Bir çocuğun, iyi ya da kötü, annesini tanıma hakkı vardır. Onunla ilişkisini devam ettirip etirmeme hakkı da çocuğundur. Buna izin verilmeli derim. Zor koşullarda çocuğunu büyütmüş olması onun her türlü mülkiyet ve hakkına sahip olunacağı anlamına gelmez.
    Ben böyle düşünüyorum.

Bora'nın durumu da buna örnek olmalı (Ayışığı'nın oğlu. Baba ne kadar kötü/olumsuz da olsa çocuk onu görmek ve tanımak istiyor. ayışığı'da eski kocasına kızgın olmasına rağmen oğlunun babası olması sıfatı ile onların karşılaşmalarını istiyor. Doğal ve normal olan bu bence.)

2. Re: OLDUKÇA KRITİK KONU!FİKİRLERİNİZE İHTİYACIM VAR!!!

ya bana kızacaklar vardır muhakkak ama bence o kadın bunca yıl sessiz kalıpta şimdi çocuğunu görmek istediğine göre belki de yeni eşi eski hayatını silip benimle olacaksın demiş olamaz mı ve kadının evlenmekten başka tercih şansı olmamış olamaz mı? (maddiyat yüzünden falan mesela) tabiiki bana biri böyle dese bile gizli saklı görür yine görürüm çocuğumu bu ayrı ama belki kadın pasif bir karakter. bunca yıldan sonra çocuğunu görmek istiyorsa belki yıllarca içi nasıl yandı onu görebilmek için bunu bilemeyiz. çocuğunu görmeli ve çocuk çok akıllı bir çocuk olduğuna göre zaten annesine vereceği cevaplarıyla onu cezalandıracaktır. o çocuğa kendini kabul ettirmesi çok kolay olmayacaktır. kıyamadım kadına, eğer silmiş olsa hiç görmek istemezdi.

Annesinin yaptigini anlamlandirmak cok zor..Mehtap in forumu aklima geldi..bir yanda baba, bir yanda anne..niye cocuklarina aci cektirirler ki!! :-x
    Bana gore hic aile mucadeleye girmesin. direk gorustursun..sonucta anne zamaninda atmasi gereken adimlari atmadigindan cocukla istedigi nitelikte bir birliktelik kuramayacaktir.
    Veya diyelim ki cocuk anneyi affetti..ne kaybederler ki...o cocuk kendisinin annesinin aramadigini ve baskalarinin buyuttugunu geyet iyi biliyor.
    Hic birsey o annenin hayal ettigi gibi olmayacak bence..

7 yildir nerdeymis bu anne onemli olan o yoksa sadece yeni kocasi ve yeni cocuklariyla ilgilendigi icin mi gormemis ben olsam tepki gosteririm tabii biraksin allah askina ne olursa olsun ben oglumu gormeden 2-3 saat geciremiyorum o insan nasil dayanmiz 7 yil insanin iki eli kanda olsa yine dayanamaz en azindan telefon eder ondanda mi acizmis basta velayeti aliyor sonra istemeyip babaya veriyor yok boyle bi anne bende istemezdim gormesini...

Hiçbir güç bir anneyi evladından ayırmak gibi bir şekilde kullanılmamalı,ne olmuş olursa olsun annesinden mahrum kalacağına onun kokusunu bir an bile hissetmek her çocuğun hakkı...

Boşanmalarda tek taraf asla suçlu değildir,evlilik 2 kişinin ortak paylaşımıdır ve sonucu her iki tarafında çabaları sonucu belirlenir.

Boşanmalarda en büyük yarayı senin bahsettiğin ailede olduğu gibi çocuklar alıyor.Boşandıktan sonra annesi çocuğu babaya vermiş ama seninde belirttiğin gibi baba işsizmiş,demekki işsizlik yüzünden aralarında problem oldu.

Bence annenin her zaman görmeye ve koklamaya hakkı var,babaannenin tavrına ise pes torunu sadece onun torunu ama bir başkasının can kuzusu....

Çocuklara çok üzülüyorum. başka bir şey değil..

7 yıl görme ondan sonra ben çocuğumu görmek istiyorum de..Hadi canım bunun hiçbir açıklaması olamaz.Bu sürede ikinci evliliğini yapmış, ikide çocuk sahibi olmuş maşallah herşeye fırsat bulmuş ama çocuğunu aramamış..
    Ben olsam asla göstermezdim hatta çocuğuma direk öldü derdim..mahkeme falanda bağlamaz beni alır çocuğumu yurtdışına bile kaçardım..

bencede annenin cocugunu görmesine izin verilmelidir , vardır mutlaka bir sebebi.eger cocugunu istemeseydi değil 8 sene 50 sene gecsede aramazdı bence.
    eger aradıysada önceki senelerle ilgili bir açıklaması vardır.yoksa bile anne ve cocuğu arasında sonuca varılmalıdır.

Arkadaşlar, ben de Diladelfin'e katılıyorum.
    Kadın zorunluluk nedeniyle çocuğunu bırakmış ve yine maddi nedenlerden evlenmiş olabilir. Yeni eşi çocuğu ve eski kocasıyla bağlantı kurmasını engellemiş olabilir.
    Benzer örnekler var etrafımızda. Benim yakınımda eşinden ayrılmış oğluyla yaşayan bir arkadaş vardı. Yıllar sonra evlendi ve yeni bir bebeği oldu adam ilk eşinden olan çocuğu istemediği bir sürü huzursuzluklar çıktı ve büyük oğlanı babasının yanına göndermek zorunda kaldılar. Belki yeni eşten çocuğu olmasaydı oğlunu değil de koca yı gönderirdi ama. İnsanların neler yaşadıklarını tam olarak bilemeyiz.
    Bence de çocuğu göstersinler görüşüp görüşmeme kararını çocuk kendisi verebilecektir.

Gostermeyiz diye birsey yok; kanuni olarak gormek hakki. Bu anlamda zaten engel olamazlar. Tam olarak bilmiyorum ama gorusturmeme karari ancak ozel durumlarda oluyor sanirim.

Annenin gormeye hakki var mi? Bu konuda bir yargiya varmak, en azindan benim hakkim degil. Cunku 1- Olayi sadece senin anlttigin sekilde biliyorum. 2- Sen de, dogal olarak, tanidigin tarafin agzindan biliyorsun (veya tanidigin tarafa olan tanikligin ile). Fakat aklimdan gecen su; bir sekilde gorusmelerine engel olsalar bile (ki cok zor), cocuk buyudugunde (kendi yetkisini kazandiginda) annesini gormek isteyecektir ve gormek istediginde de ne yapip edip gorecektir.

Sevgiler,

Figen