2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 17 sonuçtan 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Aynı mesele ama, bana yardım edin(Tuvalet eğitimi)

Bence de acele etme hem havalar soğuk yazı bekle çocuk üşütmesin......

Ben oğluma 2 yaşında bıraktırdım.....Bir gün boyunca anlattım ertesi günü prima poşetinin içine kağıt doldurup gel bunu çöpe atalım senin ihtiyacın kalmadı artık dedim...Akşam apartman görevlisine anlatarak çöpü verdik....ilk bir hafta gece bağladım altını çünkü çok su içiyordu ,gün boyuncada sürekli tuvalete götürdüm lazımlığa oturmadı , bende hiç üşenmeden tuvalete götürdüm önce ağladı oturmak istemedi,biraz kızdım bak otur otur ne vericem eline deyip zorla oturttum , erkek olmasından dolayı da ayakta yapması kolayda oldu.....Bir kaç kez kaçırdı bağırmadım kızdım sadece korkutmadan çok pis koktu gel birlikte temizleyelim,ayyy bak ben hiç yapıyormuyum filan diye inatlaşmadan anlattım....Tuvalete çişini ve kakasını yapınca evde bir alkış tufanı başlıyor du tabiiii eeeee olucak o kadar...

Hiç korkutmamak lazım 2 gün sonra her şey olup bitmişti ben bile şaşırdım....
    1 hafta sonrada gece bağlamamı istemedi bende gece hiç bağlamadım su içimini azalttım....yatak koruyucusu hayat kurtarıyor zaten.......

1 hafta sonra gece de bağlamamaya başladım tabiiki çok sık ilk başta 2 hafta uyuyamadım 2 - 3 saatte bir tuvalete götürdüm...

Biraz karışık anlattım ama her çocuk zamanını kendi belirliyor herhalde ben sadece şanslıydım....Çünkü bora konuşmuyor du bile ...Ona rağmen başardık sadece sabır sabır

Sevgiler

Pelincim haklısın biraz sabra ihtiyacım varrrr

Banu

Banu bu işe kalkışma cesaretini Çiğdem verdi zaten, hadi sende bir çılgınlık yap diye, son gelişmeleri onda da alacağım..
    Şimdi ben yarım saatte bir götürünce düşündüm her yapışında sakız, şeker versem olmaz diye şöyle bir yol buldum, bir seferinde hadi sifonu sen çek, diğerinde hadi tuvaletkağıdı kopar, sonra banyo dolabını açıp bak burada ne varmış çişini yap sana birşey vereceğim diye, bende gözüme çarpan ne varsa zararsız kutusunda açılmamış diş fırçası, epilasyon aletinin kutusu, kulak çubuklarının kutusunu v.s. verdim herseferinde işe de yaradı aslında, ama sonra hanım işi abarttı tuvalete gitmediğimiz zamanlarda da "birşey, birşey diye" tutturdu zor vazgeçirdim...
    Artık altına kaçırmalara katlanıp, öyle halledeceğiz sanırım...
    Sevgiler, öptüm..

canim daha zeynep tuvalet egitimi icin hazir olmaya bilir eger uzun suredir bu sekilde devam ediyorsa bezini tak ve bir sure bekle 1-2 ay daha sonra tekrar denemeye basliyin bence bu sureci bazilari kolay geciriyor bazilarida cok problemli bol sans.

Bence istemiyorsa hiç zorlama .Bırak..

Benim oğlum 28.5 aylık. Ne demek oldugunu bildigi halde tuvalete ya da lazımlıgına yapmayı reddediyor. hiç üstüne düşmüyroum. Bekliyorum. Çiş yapıcam diyor ısrarla.Tuvalete gidince yapmıycam diyor ben de rahat bırakıyorum.

Zorlama bence..

merhabalar canim karismak gibi olmasin ama en iyi sen yaza basla derim.Simdi hava soguk bende tam senin kizin kadarken basladim ve olumlu sonuc aldim.Biz berfin denise 2,5 yasindaydi yazin izine gitmistik, orda kilotuyla dolasiyordu yazlik yer ve ben ona oyunla hadi gel kendin yap falan diyerek göturuyordum tuvalete.Kilodunu kendi cikariyordu buna izin veriyordum ve bu onun cok hosuna gidiyordu.Ve sana tavsiyem egerki bu ise kesin kararliysaniz gecede egitime devam et.GEceleri biraz uykusuz kalirsin ama hic zor olmuyor inan bana sonradan cok rahat ediyorsun.BEn annemin sayesinde gecede acik biraktim bir iki kazamiz oldu tabi ki ama sonra alistik.Gece ben kizimi uyutmadan önce göturuyordum tuvalete yapiyordu cisini, sonra yatiriyordum.O uyuduktan sonra mesela ben iki uc saat sonra yatiyorum, kaldiriyordum uykusundan göturuyordum tuvalete tekrar yapiyordu ve yatiriyordum.Sonra sabah kaltiginda tekrar ve böylece uc gun surdu bu is.Iki yildir cok rahatiz arada yine kazalar oluyor oyuna daldigimizda ama o kadar kusur kadi kizinda bile olurmus Sana kolay gelsin.Ama istemiyorsa simdi uzerine gitme derim.Zaten bebeklerin cis tutma kaslari iki yaslarindan sonra anca gelisiyormus oyuzden hic zorlama derim.Yazin en iyi zaman sizin icin o zaman en azindan usumezde sende hasta olacak diye dusunup durmazsin Kolay gelsin size umarim biran önce halledersiniz sende bebeginde rahat edersiniz.O bezden kurtulur sende baglamaktan) Hoscakalin sevgimle... Seval Toraman

Demek henuz hazir degil!

Hic zorlama bence. Bezini takmaya devam et. Etrafin ne dedigine aldirma. Zamaninin gelmesine cok az kalmis zaten. Sinir harbi yasama. Ne kendini, ne de kizini uzme. Zaten ancak 2,5 yasinda kaslarinin tam kontrolunu sagliyorlar. Hepimiz bu donemlerde ayni sikintilari kisa bir sure yasadik. Tabii ki kazalar olacak. Simdi hic bitmeyecekmis gibi gelen "dertler"in ne kadar surdugunu bile unutucaksin bir iki yil icinde. Bunun bile keyfini cikar. Bir daha hic bebek olmayacaklar. SIKMA CANINI. OLURUNA BIRAK.
    Ayrica burasi anne cocuk sitesi ve bu konular yuz kere de tartisilsa yine tartisilmak zorunda. Yoksa ne anlami kalir sitenin. Konulari bilenler, cocuklarini buyutenler forumlarin "SIKILMAK zorunda kalan" tek sahibi degil ki!