Geçmiş olsun. Umarım tamamen düzelir en kısa zamanda..
Geçmiş olsun. Umarım tamamen düzelir en kısa zamanda..
Ömür Merhaba,
Hafta başı bizde Berke'yi aynı sorundan diş doktoruna götürdük.Berke bazı harfleri çıkarmakta zorlanıyordu bu durum çene yapısından kaynaklanabileceği için diş doktoruna götürdük.Doktorumuz evet üst çene öne doğru ama şuan çok küçük 6 yaşında tedaviye başlayacağımızı söyledi.Üst çeneyi arkaya doğru çekilecek apereyler takılacak ama erken tedavi her zaman önemli bence sende vakit kaybetme canım.Berke'nin ağız yapısı genetik babamız ve amcamızda böyle.Neden altı yaş dersen azı dişlerinin çıkması gerekiyor çene yapısı tamamiyle şeklini alması için.
Unutmadan biberon,emzik ve parmak emme alışkanlıkları varsa hemen bıraktır canım.Allah şifalar versin.
Aşağıdaki siteyi bir incele Dr.Barış beye mail atarsan hemen cevapta veriyor.
www.ortodontist.com
Ozlem,bu alet hani enseye dogru devam eden tellerden mi olusuyo.Sadece damakta mi kaliyo? Cocuga aci veriyor mu acaba Peki Sinan kac sene takacak bu aleti? Bana taksalar da kizimin disleri duzelse keske Ne cok soru sordum bir nefeste...Verdigin bilgiler icin cok tesekkurler.
Sevgiler
korkulacak birşey değil çok şükür... geçmiş olsun...
Ben bu konuda uzman değilim ama belirttiğin kadarıyla dişinde bir problem yok. Neden o zaman tel takıyorlar?
Yani dişler öne veya arkaya yatık ise ittirerek düzeltmek olabilir. Ama alt çene önde ise mantıken düşünüyorum alt çenenin gelişimini yavaşlatmak daha mantıklı geliyor. Sinan ağzını kapattığı vakit, alt dişler önde kalıyor, üstler arkada. Ama çenede ve diş yapısında bir görüntü bozukluğu yok.
Bu alet metal ve çeneye dışardan bağlanıyor diye duymuştum. Detayları eşim takip ediyor o yüzden pek bilmiyorum. Bir de bizim diş doktoru arkadaş çevremiz kalabalık, biraz da alet takılması ve yaşı ile ilgili konu, arkadaşlarımızın ortak görüşü şeklinde.
Ama her hasta kendine özeldir, yanlış bilgi vermek istemiyorum.
Sibel bencede bir an once biraktir.Laf aramizda ben ilkokula baslarken artik utandigim icin kendim birakmistim.Bu yuzden Melise hic vermedim.Onunla birlikte bende baslarim diye
Kolay gelsin arkadasim.Fistiklari op benim icin.
Sema cok haklisin dis gicirdatma konusunda ,Cunku Melis' te yapiyor zaman zaman. Sana cok gecmis olsun.Simdi nasilsin?
Sevgiler
Berke'ye de gecmis olsun Zuhal.Neyseki biberon,emzik gibi aliskanliklari yok.Verdigin adres icin tesekkurler.
Sevgiler