Cok kötü bir durum. Insanlar nasil bu zihniyette olabiliyorlar anlamiyorum.Önce para , sonra cocuk diyorlar. Iste hayatin adaletsizligi
Cok kötü bir durum. Insanlar nasil bu zihniyette olabiliyorlar anlamiyorum.Önce para , sonra cocuk diyorlar. Iste hayatin adaletsizligi
Bu anlattiklarin bana Çocuk Esirgeme Kurumu yuvalarina götürdü.Benimde üyesi oldugum bir gönüllü grubu ÇEK yuvalarini ziyaret ediyoruz.Bu cocuklarin cogunun ailesi var, ben bu ziyaretlerde hep onlari
oraya birakan ailelere kizip duruyorum. Ama esimin dedigi gibi bu cocuklarin cogu ailelerinin yanindakinden daha iyi sartlarda yasiyorlar, evet ama sevgisiz, ilgisiz ... peki ailelerinin yaninda olsalar bu sevgi ve ilgiyi alabilecekler mi dersiniz? büyük ihtimalle pek azi, cünkü çogunun ailesi arayip sormuyor, gelip görmüyor bile.
nice fakir aileler var cocuklarinin üstüne titreyen, yemeyip yediren ve nice cocuklar var ki dünyaya geldigi icin kizilan, sevilmeyen itilen.. o yavrunun günahi neyse....
Off bu yazinin nereye gidecegi belli degil, en iyisi keseyim.
Allah tüm cocuklari korusun..
Valla söylenecek en güzel şeyi sen zaten söylemişsin ben diyecek bişey bulamadım...
Allah anasını babasını ıslah etsin...
Bu arada birşey daha eklemek istiyorum.Bunu da yeni öğrendim.Bu aile eskiden beri yemez içmez çocuklarının yemeğini kısar para biriktirirlermiş.Biriktirdikleri 4 milyar TLparaları da yanan evlerinde çıkan yangın sırasında yanmış.Allah bunlara bir ders vermiş ama hala bu dersi alamamışlar ne yazıkki.Düşünsenize cahilliği 4 milyar lirayı da nakit olarak evde saklıyorlar ve para onlar yetişemeden yanıp gidiyor.
Söylenicek bir şey yok yada ne söylesek boş
allah böyle insanları ıslah etsin
ev yapabilmek için çocuklarından bile vazgeçmişler
allahın gücüne gitmesin ama böyle insanları neden çocuk sahibi yapar anlamış değilim çocuklara yazık değilmi?
o masum,tertemiz çocuklar böyle ana-babalar yüzünden neler yaşıyorlar.
söylenicek okadar çok şey varki of offfff
Elinden geldiğince yardım etmeye devam başka yapacak bir şey yok.Kıza vitamin alabilirsin yada ne bileyim erkek çocuklara büyüme sütü falan.
Cahillikle başa çıkmak çok zor o yüzden hiç tartışmaya bile girme.
Ne demeli bunlara bilmiyorum ki arkadasim.
Once saglik diyeceklerine, ev yapiyorlar.
Cocuklara yazik gunah, icim gidiyor boyle buyuyen cocuklara. Bizler cocuklarimizi saglikli yetistirmek adina herseyi yaparken, o cocuklarini gunahi ne?
Insan sutu, yogurdu cocugundan esirger mi hic? Esirgeyen insanlar var demek ki?
Yazik cok yazik
ya cok üzücü olay bir anne ve baba nasil böyle rahat olabiliyor,vala aklim almiyor,valla bence o yavrulari bir cocuk yetistirme krumuna verseler daha iyi olur,
ona sor birde
bu zahmetlere cocuklari icin katlaniyordur
evi cocuklari icin yapiyordur
bilmiyorki bugünü yasatamadigi cocuklari yarin o evde nasil yasar
Canım ya öncelikle yardımdan haberim olmadı kusura bakma.Diğer konularda ise maalesef ülkemizin gerçeği ben yeşilkartlarada bakıyorum aile bir geliyor 11 çocuk işi yok geliri yok neden bu kadar çocuk diyorum tarlada çalışıp para getiriyorlar diyor daha nice hikaye var.Allah yardımcıları olsun o çocukların dilerim ileriki yaşamlarında iyi olurlar.
Sevgiler canım.