2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 17 sonuçtan 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Evden eve nakliyat firması ve bir soru

barnes yazdı:
    Kolay gelsin.

Ben 4 seferde Göztepe Nakliyat ile taşındım. Herhangi birşey toplamadım. Sadece oğlumun kıyafetlerini ve çok özel eşyalarımı (çamaşır, pc filan gibi) arabayla biz götürdük. Onun haricinde hiçbirşey kolilemedim. Şimdiye kadar hiç kırık dökük birşey olmadı. Ve de en güzeli çok çabuk toplayıp yerleştirdiler.
    Oldukça cazip geldi telefonu var mı acaba?

seyhan sen istanbuldasın di mi ? yine istanbuldamı olucan yoksa başka bi yere gittin de yine burayamı gelicen.

Taze taşınmış biri olarak hemen cevaplayayım

Biz İzmir'de yerel bir firma ile taşındık ama annemler İzmir'den İstanbul'a taşındılar. Ben de benzer bir forum açmıştım, sağolsun arkadaşlar cevap yazdılar. Benzer forumlara da bakıp annemlere bir firma listesi gönderdim.

Yıldızoğlu Nakliyat
    Bayramoğlu Nakliyat
    Kelebek Nakliyat
    Akyel Nakliyat
    Göztepe Nalkiyat
    Şampiyon taşimacilik

Bunlardan Yıldızoğlu'nu sevgili Aslı tavsiye etti, Akyel'i ise Pınar başka forumlarda tavsiye etmiş, tam dört kez kullanmış. Onların ismini özellikle söyledim ve ikisinden de yetkililer gelmiş görüşmüşler ikisinden de memnun kalmışlar. Sonunda Akyel'e karar kılmışlar, sorunsuz geldiler şükür.

Gerisini kendi taşınma tecrübemden cevaplayayım. Evet bırakırsan herşeyi kendileri toparlarlar ama öncelikleri kırıp dökmeden taşımak olduğu için temizlik açısından içine sinmesi biraz ön hazırlıkla oluyor. Benim tavsiyelerim şöyle.

- elalemin eli ayağı değmesin taşınınca temizlemeden kullanmak istiyorum diyeceğin şeyleri kolile. Havlu, nevresim, katlı duran kıyafetler, mutfaktaki bakliyat türü yenecek şeyler, buzdolabındaki taşınabilecek şeyler, diş fırçası vs gibi özel eşyalar, çocuğun eşyaları oyuncakları vs.

- yine temiz kalmasını istediğin ama kolilemeyle başedemeyeceğin yastık, yorgan vs türü şeyleri en büyüğünden çöp torbalarına koyup ağızlarını bantla. onlar bu torbaları kendi kocaman dayanıklı torbalarına koyarlar zaten ama sen yine emin ol nasıl olsa paketlenmiş demesinler taşınırken yırtılabilirler. maksat en son senin elin değmiş olsun.

- tabak çanak vs gibi şeyleri zaten sen de yapsan gazetelere saracaksın o yüzden bırak kendileri yapsınlar gidince yıkanacak nasıl olsa. biblo gümüş vs. onlar taşısın bir silsen yeter sonuçta.

- temiz eve temiz gidiyim deyip koltukları falan temizleme sardıkları şeyler çok da temiz olmuyor. taşınınca yaparsın.

- halıları mümkünse yıkat. ben eski adresten aldırıp yeni adrese teslim ettirmiştim, böylece biz taşınırken onlar da temizlenmişti.

- valla tül perde falan yıkayıp kaldırma kaç gün katlı olacaklar ne ütü kalacak ne bir şey, kirli götür orada yıkar yıkar asarsın.

- kolilerin üzerine içlerinde ne olduğunu yaz ve mümkünse hemen açılması gerekecek şeylerle üç ay kapalı kalsa umrumda olmaz diyeceğin şeyleri aynı koliye koyma.

- taşındığın yerde bu kolilerin istifleneceği ve yavaş yavaş açılabileceği mobilya falan konmayacak bir köşe ayarlayabilirsen çok iyi olur.

- askılardaki elbiseleri onlar güzel taşıyor, ben oğlanınkileri kaldırdım ama bizimkileri onlar taşıdı. istersen kafalarına birar çöp torbası geçiriver. ben uğraşmadım gerçi.

- bilgisayar ekran türü şeyleri kendiniz paketleyin ne olur ne olmaz. gerçi tv'yi onlara bıraktık bizim yapacağımızdan daha güzel yaptılar.

- bir odaya girdiklerinde gördükleri herşeyi ellerindeki torbaya ya da fıçı gibi şeye tıkıyorlar. yani banyodaki çöp tenekesiyle çamaşır leğenini yanyana koymakta hiç sakınca görmeyebilirler o yüzden içine sinmeyecek şeyleri (çöp kutusu, tuvalet fırçası vs) önceden çöp torbalarına koy derim.

- ve son olarak insanın aklına gelmeyen başına geliyor. biz taşınırken oğlan çok ateşlendi, taşındığımız gece 39.5'u geçtik bir aptal cattle için o kolilerin torbaların içinde çırpındım resmen. su ısıtacağız da oğlanı ılık suyla yıkayacağız (doğal gaz hemen bağlanmadı). diyeceğim, lazım olunca hakikaen lazım olacak şeyler elinin altında olsun mutlaka.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, daha da yazarım hatırlarsam.

valla ben dun tasindim. daha once de ben bu nakliye firmasinla tasinmistim. bir cok arkadasimda artik hep bu firmayi kullaniyoruz. cunku esyalarinin bir parcasina bile zarar gelmiyor..benim yumurtalarimin bir tanesi bile kirilmadi. istersen telini vereyim bir gorus. belki azcik diger firmalara gore pahali gelebilir ama gozun kapali tasitirsin..
    Yakup Toptaş : 0532 4648430

hatta diyebilisin. esin ozcelikten aldik telefonunu dun cekmekoyden bostanciya tasimisiniz onlari diye..

şekerim aslında onlar topluyor ama bence sen eşayalrını topla kolile sen kendin topladığında yerleşmesi daha kolay oluyor yoksa çok zorlanıyorsun benden öneri

Henüz taşınmadıysanız bir püf noktası da benden: Sanki tatile çıkar gibi bir bavul hazırlayın, kendinize, eşinize ve çocuğunuza. 1 haftalık giyeceğinizi, dişfırçası, şampuan, günlük kullanılan ilaç vs. gibi kişisel ihtiyaçlarınızı, havlu ve çarşaflarınızı koyun. Koliler açılana kadar cankurtaran olacak size bu tatil bavulları

7. Cevap: Evden eve nakliyat firması ve bir soru

Herşeyi kolilemek daha iyi oluyo. Çünkü nakliyat firmalarının bir çoğu gelişi güzel atıyolar eşyaları. Ücrette cimrileşmeden iyi bir nakliye şirketiyle anlaşmak çok daha iyi.