ben her zaman vitesli araç diyorum
heleki acemi iken
heleki acemi iken
Düz vites beni hep çok germiştir nedense.
O yüzden otomatik diyorum,kullanması çok rahat. Sadece gaz ve fren oohhh ne rahat
Bu olay tamamen aliskanlikla alakali bence.
Ayagini hic bir zaman frenden cekmiyorsun ve herzaman gunvende oluyorsun.
Ama tespit dogru, otomatik vites arabada motor surekli vitese takili oldugu icin yine surekli devinim halinde, dolayisiyla gaza basmasaniz bile araba ufak da olsa hareket ediyor. Ama ayak frende oldugu muddetce hic problem degil.
aylin_ yazdı:
ayağını frenden çektiğin anda otomatik vites zıplıyor
ecebestos yazdı:
otomatik olması ile ilgilimiydi bu durumaylin_ yazdı:
en son istanbul da freni zapt edemeyip dururkene öndeki minübüse zıpladık
o yüzden otomatik vitese hayır
tam anlamadım da ondan soruyorum
acemi olarak
ilk vitesli araba ile başlamıştım, sonra kendi arabamı alırken triptonik vites yani hem otomatik hem manuel 2 vitesli olanından aldım... çokta memnunumm, otomatiğe alışan için vitesli araba kamyon şöförlüğü gibi :lough: :lough: :lough: :lough:
Bağdaş kurup araba sürmek için otomatik vites
Aylin bu bahsettiğin durum çok ilginç gerçekten de .8 yıldır otomatik vites kullanıyorum.Geri kaçmadığı gibi ileri de gitmedi şimdiye kadar..aylin_ yazdı:
Tam tersi otomatik araç süper rahatlıkaylin_ yazdı:
heleki acemi iken
Araç dizelse olur. 3 sene evvel ders alırken 2 gün benzinli araçla çalıştım, sonraki iki gün dizel manuel araçla çalıştım, dizel fırlayıp gidiyor çok az basmak lazımAnci yazdı:
Aylin bu bahsettiğin durum çok ilginç gerçekten de .8 yıldır otomatik vites kullanıyorum.Geri kaçmadığı gibi ileri de gitmedi şimdiye kadar..aylin_ yazdı:
Ancim görüyorsun ya, araç kullanamıyorum ama teknik bilgim muazzammmmmmm :lough:
Kesinlikle otomatik vites diyorum. Benimde ehliyetim 12 yıllık ama gerçek kullanmam 3 yıl..Daha önce normal vites almıştım. Arabayı stop ettişreceğim stresi veya yokuşta kaydırma stresi, dur kalk stresi v.b. yüzünden normal viteste yapamadım. Otopmatik vitesin rahatlığı bambaşka..
Kullanmaya başla anlarsın..Başaracaksın.
Otomatik vites hiç kullanmadım ama daha kolay olduğunu duydum