2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 22 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.
  1. Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

Solucan ve kurtların resimlerini az önce gösterdim.
    Taa karşıdan gördü;
    "-Yaaa, kurtları göstericen demiii" dedi gelmek istemedi yanıma.
    Daha önce demiştim ona, göstereyim de neden yeme dediğimi anla diye.
    Sonra, çok yaklaşmadan karşıdan baktı, çok korkar öyle şeylerden. Dedim bak, o korktuğun hayvanlar, sen tırnaklarını yedikçe, karnında oluşmaya başlayacaklar ve sana zarar vericekler.
    Sonra suratı asıldı, kızardı, bozardı..
    "-Anladım" dedi.

İnşallah!!!

Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

kendimi bildim bileli yerim.özellikle çok stresli olduğumda accayip yerim.ne et kalır ne tırnak

oğlum 1,5 yaşındaydı.ananesinin yanına yardımcı bakıcı aldık ve tırnak yemeye başladı.bakıcıyla anlaşamıyordu tırnak yemeyi ona bağladık.kızı gönderdik ama bizim sıpa yemeyi bırakmadı.herkes beni suçladı senden görüyo diye..yapmadığımız şey kalmadı.ilgi dağıtma,ceza,ödül...bıraktıramadık

sonra ben yıllık izne ayrıldım.tam 3 hafta oğluşla birlikte olunca çocuk kendiliğinden bıraktı.hiç anlamadık nasıl oldu.yavaş yavaş bıraktı.sanırım benim onun yanında olmam etkili oldu.

2,5 yaşında anaokula başladı.ilk haftalar yine yemeye başladı.tam eyvah napıcaz derken yine kendiliğinden bıraktı.şimdi o yemiyo ama ben tam gaz devam

elif80 yazdı:

2,5 yaşında anaokula başladı.ilk haftalar yine yemeye başladı.tam eyvah napıcaz derken yine kendiliğinden bıraktı.şimdi o yemiyo ama ben tam gaz devam
    off
    elif sen niye yiyosun?bulabildin mi nedenini yani?
    saçma bi soru belki ama hani sne yetişkinsin,kendini dahha iyi tanır ve ifade edebilirsin ondan soruyorum.

sana da kurt-solucan resimleri gösterelim mi?

4. Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

Ediz Ege 4 yaşında yemeğe başladı tırnaklarını benimde büyük kabusum ama Ege tırnaklarını kesmeyeyim diye yüyordu tırnak kestirmekten çok korkuyor ve ben onun tırnaklarını uyurken kesiyordum. Sonra anaokulna başlayınca bıraktı sebepsiz yere yani o kadar telkin falan dinlememişti ama öyle bırakıverdi.Kurtulduk diye sevinirken geçen yıl gene başladı...
    Offf o kadar kötüki eli sürekli ağzında bende acı ojelerden tutun da yasaklara kadar herşeyi denedim ama sonuç alamadım. Dahada kötüsü küçük oğlumda ona bakarak ellerini ağzından almaz oldu oda tırnak yemiyor daha beterini yapıp tırnak etlerini kopartıyor ve sonra acıyor diye ağlıyor.
    Gelelim sonuca.
    2 hafta önce
    - Ege bu tırnakları yemeğe devame dersen artık parmakalrın kısalcak bir süre sonrada malesef parmaksız kalacaksın.
    dedim
    Hatta ellerini uzattırıp başlamışlar bile küçülmeye 2-3 aya kalmaz çürüyüp dökülebilirler artık bırakmazsan deyince...
    2. haftada hala ellerini ağzına getirmiyor tırnaklarda uzamaya başladı...
    Belki korkutucu bir çözüm ama şimdilik işe yaramış gibi gözüküyor.

5. Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

Lara da yiyor . ama yutmuyor die avutayım mı kendimi
    ırsi olurmus yada psikolojık .. ben yerdim cocukken ..ama ona yediğimi söylemedim hiç örnek olmasın die .en son kendısı bırakmak istediğini acı oje almamı istedi. 1 haftadır sürüyoruz ..ama yine agızda görüyorum ..sürekli uyarıyorum hemen çekiyor ..eskiden söylerken bile devam ederdi ..

AYNI SORUN BİZDEDE VAR...

oğlum tırnaklarının yanındaki etleri , tırnaklarını yiyor
    bazen çıt çıt ses geliyo.....bunlara ek olarak burnunu kurcalıyo,,,

dün akşam kurcalarken eline yapıştırdım bi tane bir daha kurcalamayacaksın diye...sonra üzüldüm ama acaip canımı sıkıyo...

Katre yazdı:
    off
    elif sen niye yiyosun?bulabildin mi nedenini yani?
    saçma bi soru belki ama hani sne yetişkinsin,kendini dahha iyi tanır ve ifade edebilirsin ondan soruyorum.

sana da kurt-solucan resimleri gösterelim mi?
    istediğin resmi göster yine yerim yine yerim.o acı ojeler bile banamısın demedi :-x ben küçükken ablam yermiş ondan görüp başlamışım.o bırakmış ama ben bırakmamışım.genelde ilk yemeye başlarken farkında olmuyorum.demekki o an başka bişeyle ilgilensem belki de yemiycem.mesela çok abartmışsam sakız çiğnerim daha yemeyim diye.

eğer bi şey düşünüyosam yada çok stresliysem artık kendimi tutamıyorum.kendime kızıp yemeye devam ediyorum.sonra çooook pişman oluyorum ama gerçekten arkadaşlar bırakamıyorum.

sigarayı bıraktım ağır diyetlerle kilo verdim ama tırnak yemeyi bırakamıyoruuuuuum :-x :-x

8. Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

OZİMER yazdı:
    Ediz Ege 4 yaşında yemeğe başladı tırnaklarını benimde büyük kabusum ama Ege tırnaklarını kesmeyeyim diye yüyordu tırnak kestirmekten çok korkuyor ve ben onun tırnaklarını uyurken kesiyordum. Sonra anaokulna başlayınca bıraktı sebepsiz yere yani o kadar telkin falan dinlememişti ama öyle bırakıverdi.Kurtulduk diye sevinirken geçen yıl gene başladı...
    Offf o kadar kötüki eli sürekli ağzında bende acı ojelerden tutun da yasaklara kadar herşeyi denedim ama sonuç alamadım. Dahada kötüsü küçük oğlumda ona bakarak ellerini ağzından almaz oldu oda tırnak yemiyor daha beterini yapıp tırnak etlerini kopartıyor ve sonra acıyor diye ağlıyor.
    Gelelim sonuca.
    2 hafta önce
    - Ege bu tırnakları yemeğe devame dersen artık parmakalrın kısalcak bir süre sonrada malesef parmaksız kalacaksın.
    dedim
    Hatta ellerini uzattırıp başlamışlar bile küçülmeye 2-3 aya kalmaz çürüyüp dökülebilirler artık bırakmazsan deyince...
    2. haftada hala ellerini ağzına getirmiyor tırnaklarda uzamaya başladı...
    Belki korkutucu bir çözüm ama şimdilik işe yaramış gibi gözüküyor.
    Parmakların kısalcak da iyi fikirmiş ama benim kızım buna inanmaz, ilkokul 2. sınıfa gidiyor.
    Bende mecburen o resimleri gösterdim. Korktu, tiksindi.
    Dün okuldan gelince tırnak kontrolü yaptık, yememiş.
    Bakalım ne kadar dayanacak

9. Re: Çocuklarda tırnak yeme sorunsalı

Lara bırakmaya kararlı görünüyor, aferin ona.
    Bırakıcak inşallah

daha önce de benzeri forumlara yazdım kızlar ben bizzat kendim kullandım depresif günlerimde bende dadanmıştım bi ara tırnaklarıma manikürcü verdi nasıl acı bişi anlatamam asetonla silsem bile en az 1-2 gün kalıyodu tadı kesin çözüm diyorum o kadar