bence cocugun el hijyeni olayni anlamasi lazim,ondan sonrasi kolay,deneye deneye mukemmeli yakalar
emre uzun suredir yapabilmeisne yapiyor ama igrendigi icin bana yaptiriyor,ben bayiliyorum da kaka ellemeye
bence cocugun el hijyeni olayni anlamasi lazim,ondan sonrasi kolay,deneye deneye mukemmeli yakalar
emre uzun suredir yapabilmeisne yapiyor ama igrendigi icin bana yaptiriyor,ben bayiliyorum da kaka ellemeye
bu veletlerin neden hepsi armut pis agzima dusler yaacamomile yazdı:
bu arada ne zaman uyanican guzellik uykundan yeni yilda mi
Efe 7 yaşını bitirmek üzere ve O da okulda WC ye gitmeyenlerden...
Evde de kendi kendine temizlenmesinden vazgeçtim, ellerini bile kavga-dövüş yıkatıyorum ben...
Küçük tuvaletini yapacağı zaman bile klozetin oturağını tuvalet kağıdı ile kaldırıyo ki neymiş de sonrasında ellerini yıkamak zorunda kalmayacakmışşşş...
Bizim daha çok işimiz var çooookkkk...
Yasin ana okuluna baslamadan once alisirmalara basladik biz, tuvalet kagidiyla temizliyor.
Ogrendi cunku ic camasari temiz oluyor.
efenin_annesi yazdı:
Küçük tuvaletini yapacağı zaman bile klozetin oturağını tuvalet kağıdı ile kaldırıyo ki neymiş de sonrasında ellerini yıkamak zorunda kalmayacakmışşşş...
ha ha haaa, edip de yapardı bir ara
başlamadan önce eline 3 parça tuvalet kağıdı alırdı, birini klozet kapağını açmaya, 2.sini pipi silmeye ve 3.cüsü ile de klozet kapağını kapatmaya
Arda 6 yaşında ve birkaç aydır kendi kendine temizlenmeye çalışıyor..Evde olduğu zaman genelde bana sesleniyor ama okulda işini kendi halledebiliyormuş..
Ama suyla temizlemiyor sadece tuvalet kağıdı kullanıyor..
tuvalet kagidi ile temizlik olabilecegine inanmiyorum...su mutlaka olmali
birde benim ogullarim asla ayakta cis yapmiyorlar mutlaka otururlar...saglik acisindan boyle olmasi gerketigini biliyorum
burda taharet musluklari dustaki baslik gibi
sIkiyorsun tazzikli su geliyor
o yuzden yikamasi daha kolay ama bakcaz
ben bunu hijyen müptelası aşırı titiz kadınların uydurduğu bir şehir efsanesi olduğuna inanmaya başaldım artık, ilk çiş eğitimi vermeye başladığımızda çocuk doktorumuza sorduğumda (kadın) sağlık açısından her hangi bir etkisi olmadığını söylemişti.Eyke yazdı:
birde benim ogullarim asla ayakta cis yapmiyorlar mutlaka otururlar...saglik acisindan boyle olmasi gerketigini biliyorum
bilemiyorum tabi, doktordan doktora yorum farkı olabiliyor.
Ben de kakaya dokunulmaması taraftarıyım,ama aynı zamanda su da kullanılmalı
ben de t.muslugunda tuvalet kağıdını ıslatıp iyice siliyorum,ardından da kuruluyorum
ama tabi kendisi bunu becermesine daha çokkk var
Ha bu arada ben klozet oturagını sürekli kalkık tutuyorum,elleyip açmaya çalışmasınlar diye.Her gece de yatarken mutlaka tuvalete dezenfektan döküp öyle bırakıyorum
Ya ben de şimdi bir soru soracağım ama çok da sevmediğim birşey aslında bunları konuşmak...
Anlayışınıza sığınıyorum...
Şimdi Efe bey büyük tuvaletini yapmak için klozete oturuyor ya, bu arada küçük tuvalet pipiden şırrrr yere... Çıldırıyorum sinirden, ne yaptıysam, ne anlattıysam, ne gösterdiysem, yok beceremedi aynı anda klozete yapabilmeyi...
Siz de yaşadınız mı böyle sorunlar??? Yoksa bir tek biz mi yaşıyoruz???
Ha eklemeyi unutmuşum... Geçen gün baktım klozete oturmuş büyük tuvaletini yapıyor, elinde de 500 ml lik su şişesi, tutmuş pipiye, küçüğü de ona yapacakmış...
Güleyim mi ağlayayım mı bilemedim yani, kendince bir çözüm bulmuş işte...