2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 18 sonuçtan 11 ile 18 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Çocuk yetiştirmede yanlış bilinen doğrular...

O foruma da yazdım, sıradışı annelerin çocuklarının büyüdüklerinde çok daha güçlü kişilikleri oluyor.

Mücadeleyi genç yaşta mı öğreniyorlar yoksa ilahi adalet devreye girip felek vurmuş bi de ben vurmayayım mı diyor bilemiyorum ama durum bu gerçekten

2. Re: Çocuk yetiştirmede yanlış bilinen doğrular...

kesinlikle haklısın sonra gerçek hayatı görünce eşekten düşmüşe dönüyorsun bende oğlumu şımartmamaya çalışıyoruma ama yinede annelik içgüdüsü kıyamadığım zamanlarda oluyor.en çok oğlan çocuklarını köşe yastığı gibi yetiştiren annelere kızıyorum .onun cezasını eşleri çekiyor sonra

İnsanın bir tarafı 'çocukluğunda şımarmıycak da ne zaman şımaracak bu çocuk'derken..

Diğer tarafı da 'yapmaaaa dışarda gerçek dünya var' diyor..

Elimden geldiğince 'sorumluluk' aşılamaya çalışıyorum,yakın çevremdeki yaşıtımız çocukların anneleri 'kızım seninkiler erkek ama kendilerini kurtarmışlar' diyorlar..

Kendileri yıkanıyorlar,bornozu giyip,giysilerini giyiyorlar,saçlarını kurutuyorlar..
    Bensiz biryere gittiklerinde giysilerini değiştirip,toplayıp hazırlanıyorlar.

İşte böyle..ama hala yeterli değil..

4. Re: Çocuk yetiştirmede yanlış bilinen doğrular...

evet fazla korumaci olmak da, cok basi bos birakmak da iyi degil.

bir orta yol bulmaliyiz..

belki ufak bir liste cikarabiliriz. bir cocuk hangi yasta ne tür isleri kendi yapabilir diye..

örnegin 6 yasinda bir cocuk bence artik kendi yatagini toplayabilmeli. dün leo'ya sözde yaptirdim. örtünün yarisi yere sarkmisti. ama müdahele etmedim. oyuncak maymununu da yatirmis, yastiga basini koyup. bütün gece uyanikmis da maymun simdi uyuyacakmis. cok iyi dedim. örtü berbat demedim. her sabah düzeltirse. düzelte düzelte perfeksiyonu yakalayacaktir

Lafların değil de yaşam tarzının çocuk için önemli olduğunu düşünürüm.Misal kitap oku dersin veya yatağını topla,sen toplamazsın o kırk kere duysa da genelde yapmaz Gene misal sen kimliğini özenle saklıyorsun, gerçek adının altında yazamıyorsun veya yazmıyorsun ya büyük bir olasılıkla oğlun da öyle olacak...

Sevgiler....

Doğan Cüceloğlu bir seminerinde kendi çocukluğundan bahsetmişti ve arkasından "siz aslında verdiğiniz paralarla çocuklarınızın gelecekteki mutluluklarını satın alıyosunuz" demişti...

Ama uyguluyormuyum ,hayır, onu mutlu etmek için kendime engel olamıyorum sonuçta her istediği olan doyumsuz biri olursa hata benim, bile bile lades durumu

7. Re: Çocuk yetiştirmede yanlış bilinen doğrular...

Sonsuz sevgi vermek gerek çoçuklara.Ama bunu çoçuga öyle yerinde ve zamanında göstermek gerekiyor ki gerçekten hayattan bişeyler ögrenebilsin.

Çoçuk yetiştirmek çok zor.Hele bunu başlı basına görev haline getirmiş ben gibi çalışmayan ,eli boş anneler için inanılmaz zor ve işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

Herseyi dört dörtlük olsun diye didiniyorsun,uğrasıyorsun.Herseyiini kendin hazırıyoriona sunuyorsun falan falan işteee anlayın.

Sonra gece olunca düşünüyorsun.Ben yanlış mı yapıyom,fazla şımartmamalımıyım,her işini kendi mi yapmalı ,onu çoçuk bunu ben mi yapmalıyım gibi çıkmazlara giriyorsun.

Orta yol bulmak nasıl bişey bende ögrenmek istiyorum.

Gerci bu birazda çoçukla alakalı bişey bence.Çoçuklarım ikiz oldugu için aradaki farkı çok iyi görebiliyorum.

Biri erkenden özgür olmak istedi mesela.Herseyini kendi yapmak istiyor.'Kennndüm yapacam annneeee' diye çıglık atıyor evde.
    Diğeri bana daha baglı ve bir çok işini bana yaptırıyor.'Annee appakımı sen balaaa,ben yapamıyomm,anneee dişimi sen fırcala ben yoruluyomm' gibi mesela.
    İşte ççocugu iyi anlayıp ona göre davranmak,onun kapasitesine göre ona yük vermek gerek sanırım.

8. Re: Çocuk yetiştirmede yanlış bilinen doğrular...

esragülsün yazdı:

Lafların değil de yaşam tarzının çocuk için önemli olduğunu düşünürüm.Misal kitap oku dersin veya yatağını topla,sen toplamazsın o kırk kere duysa da genelde yapmaz Gene misal sen kimliğini özenle saklıyorsun, gerçek adının altında yazamıyorsun veya yazmıyorsun ya büyük bir olasılıkla oğlun da öyle olacak...

Sevgiler....
    Yazamıyorsun değil, yazmıyorum canım. Internet ortamında bazı şeyleri ifşa etmenin sakıncalı olacağını düşünüyorum. Ne gerek var ki? Biri şifremi ele geçirse benim adımla yazılar yazsa... Bak Hamdi Özgün olayına. Hamdi Özgün diye google'da arat, neler çıkıyor. O yüzden gerek yok. Umarım senin başına gelmez böyle bir olay.

Bu arada her isim soyadla yazanın gerçek ismi soyadı olduğunu nerden biliyorsun; siteye üye olurken nüfus kağıdına mı bakıyorlar?