çatlama derken öyle çok fazla derin ve çok olmuyor zaten. biraz başladımı almanız gerekiyor fırından renginin sararmaması için. az oluyor zaten üzerine de pudra şekeri serptiğiniz için hiç fark edilmiyor.
çatlama derken öyle çok fazla derin ve çok olmuyor zaten. biraz başladımı almanız gerekiyor fırından renginin sararmaması için. az oluyor zaten üzerine de pudra şekeri serptiğiniz için hiç fark edilmiyor.
Son 7 yıldır, gidilir Unpa'dan alınır.
Daha önce Beyaz Fırın'dan alınırdı.
Çocukken, annem yapardı.
İşte sana garantili tarifler.
[size=xx-small]P.S.Unpa, Bursa için geçerli bir adrestir.[/size]
esra benim bildiğim ve edindiğim bilgilere göre senin istediğin şekil kurabiyenin sırrı pastanelerin kullandığı biskin yağı (umarım yanlış yazmamışımdır) evdede hanımların kullandığı teneke vita yağları.....denedinmi dersen kurabiyeyi çok güzel yapan bi arkadaşa (ki evinde vita kullanıyordu) ben defalarca denedim olmuyo gel benim evimde bana yap dedim ve margarinle o da tutturamadı yağdan kaynaklandığı kanısına vardık canım....
Size bir tarif vermek istiyorum ama istediğiniz gibi bembeyaz olmuyor. Fakat tadı muhteşem oluyor(Un helvasına yakın bir tat). Üstelik çok masrafsız. Şu ana kadar kime yaptıysa tarifini almayan kalmadı. Çok güzel bir kurabiye.
- 2 Su bardağı Zeytin yağı
- 1 Su bardağı Pudra Şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket Kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Tüm malzeme bu kadar. Yalnız çok cıvık bir hamur olmayacak. Kulak memesinden çok az sert olacak. Haftalarca dursa da hiç bir şey olmuyor. Yalnız fazla şekilverilmiyor. Yani kalıpla filan olmaz. Yuvarlak ya da şerit şekli verilebilir. Kesinlikle denemenizi öneririm.
Sanki ben çocukken vardı bu yağlar diye anımsıyorum.Kızım_Aleynam yazdı:
esra benim bildiğim ve edindiğim bilgilere göre senin istediğin şekil kurabiyenin sırrı pastanelerin kullandığı biskin yağı (umarım yanlış yazmamışımdır) evdede hanımların kullandığı teneke vita yağları.....denedinmi dersen kurabiyeyi çok güzel yapan bi arkadaşa (ki evinde vita kullanıyordu) ben defalarca denedim olmuyo gel benim evimde bana yap dedim ve margarinle o da tutturamadı yağdan kaynaklandığı kanısına vardık canım....
Hala var mı yani o yağlardan Gülay?
Varsa da nerede satılır acaba?
Teşekkür ederim arkadaşlar.
Hepsini tek tek deneyeceğim,her seferde başka birini yapacağım.
250 gram margarin - yumuşatılmış
4 bardak un
4 kaşık pudra şekeri
Yukarıdaki malzemelerle çok yumuşak olmayan bir hamur yapıyorsun. Şekil verilebilecek kıvamda. Hamurdan 1,5 - 2 cm kalınlığında şeritler yapıp, bunları bıçakla küçük parçalar halinde kesip tepsiye diziyorsun. Isıtılmış fırında 170 derece civarında 15 dak. kadar pişiriyorsun. Çok minik, tek lokmalık baklava dilimleri şeklinde oluyor.
Sonra, bir buzdolabı poşetinin içine biraz pudra şekeri koyup, soğuyan kurabiyeleri de aynı poşete koyup karıştırıp her tarafının pudra şekeri ile kaplanmasını sağlıyorsun.
Başka bir poşetin içine pudra şekeri ile birlikte tarçın da koyabilirsin. Üzeri tarçınlı ve pudra şekerli olur. O da çok güzel oluyor. Ben yarısını tarçınlı, yarısını normal yapmıştım..
Kolay gelsin..
Gülşen'deki buluşmaya Başak yapıp getirmişti. Sonradan öğrendim.
Oysa ben onları pastane unkurabiyesi diye yüz vermemiş ve yememiştim.
Anla işte, o kadar yani
Esra'cım
Bu meret kurabiyeye 3 kilo un heder etmişliğim var amma velakin tutmadı ya çatladı ya yamuldu ya dağıldı sonunda kırdım inadımı hazıra talim
Çatlamaması için ununu az koyacaksın Esracığım. Hamur Elinden kurtuluversin kafidir.Esra_Aytekin yazdı:
Üzeri çatlasın istemiyorum.
Üzerinin çatlamaması için ne yapılabilir acaba?
Sararmaması için de fazla pişirmyeceksin ve düşük ısıda pisireceksin.. Arada bir fırını açıp bır spatula yardımıyla kurabıylerin altına bak. Hafıf pempelesmışse cıkar fırından. Soguyunca o kendını toparlar.
Aslında cok güzel bir tarifim vardı ama su an bulamıyorum.Fakat benimkiyle aynı olan bir tarif buldum.
Denemek istersen.
Un Kurabiyesi
Malzemeler:
* 1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 3 kaşık pudra şekeri
* 4 kaşık buğday nişastası
* Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
* 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)
Hazırlanması:
1. Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
2. Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın
3. Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.