2. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var BirinciBirinci 12
Toplam 16 sonuçtan 11 ile 16 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: yoğurt

Re: yoğurt

Peki pastorize kutu sütle yoğurt yapıp iyi sonuç alan var mı?

begusss yazdı:
    güzel arkadaşım açık süt bulmak malum bazı yerlerde çok zor ve su kantıyorlar içine sanırım bir türlü olmuyor.. en sonunda bi çözüm denedim benim bebişler küçük olduğundan çözüm üretmek durumundaydım. hani şu günlük cam şişede satılan sütler var ya onlardan oluyor ve çokta lezzetli olyor. önce kaynatıp ılınınca birkaseye 2 kaşık yoğurdu biraz sütle karıştırıp yavaş ça ilave ediyorum sonra da az yanan petegin yanına sarıp sarmalayıp bırakıyorum 1 gün bekliyor sonra nefiss kalıp gibi olyor. afiyet olsun..

Ben pastörize günlük sütle mayalıyorum memnunum ama genelde en az 3 litre yapıyorum, cam bardağa mayaladım evdeki ufak bıdık için tutturamadım yoğurt makinası aldım bende ama daha denemedim deneyim onunda sonuçlarını paylaşırım

nesli002 yazdı:
    Peki pastorize kutu sütle yoğurt yapıp iyi sonuç alan var mı?

begusss yazdı:
    güzel arkadaşım açık süt bulmak malum bazı yerlerde çok zor ve su kantıyorlar içine sanırım bir türlü olmuyor.. en sonunda bi çözüm denedim benim bebişler küçük olduğundan çözüm üretmek durumundaydım. hani şu günlük cam şişede satılan sütler var ya onlardan oluyor ve çokta lezzetli olyor. önce kaynatıp ılınınca birkaseye 2 kaşık yoğurdu biraz sütle karıştırıp yavaş ça ilave ediyorum sonra da az yanan petegin yanına sarıp sarmalayıp bırakıyorum 1 gün bekliyor sonra nefiss kalıp gibi olyor. afiyet olsun..

tutmayınca tencereyi sıcak suyun içine oturtup tekrar sarıyodum bende oluyodu. pastorize sütten yaptım hep.

bedisp_77 yazdı:
    dün gece evde yoğurt yapmaya karar verdim.
    3 lt. hazır sütü hafif ılıtıp yoğurdun içine ılıtılmış sütü kasede karıştırdım geri yavaş yavaş süte döküp karıştırdım. Tencerenin kapağını kapatıp örtüye sardım. Sabah kalktım ki ayran gibi birşey olmuş. Anneme sordum biraz daha ılıt tekrar örtüye sar dedi. Şimdi açtım yine aynı
    ne yapmam gerekiyor ne tavsiye edersiniz??
    Hazır sütten yoğurt yapmayı 2 kez denedim ama sümüksü, cıvık garip bir şey olduğu için vazgeçtim. Açık sütten yapıyorum taş gibi tutuyor))

ESENG yazdı:
    şekerim
    belkide hazır süt kullandığın için olmuştur yada süt yeterince ısınmamıştır.
    bu arada siz artık kendi yoğurdunuzu mu yapıyorsunuz
    evet hemde ben annem bile şaşırdı
    dün biraz daha ısıtıp örtüye sardım bu seferde ekşidi süzmeye karar verdim.

Hepinize de teşekkür ederim arkadaşlar öğreneceğim inşallah

Biz de S....n marka 200cc lik 7 tane cam kavanozu olan bir de S...o marka 2 lt haznesi olan iki tane yoğurt makinesi var. Cam kavanoz da çocuklar için diğerinde kendimiz için mayalıyorum. Günlük şişe sütle ve sütleri hiç ısıtmadan dolapdan çıktığı gibi kullanarak mayalıyorum. Hazır yoğurtlar gibi kalıp gibi olmuyor ama tadı oldukça güzel. Makineniz yoksa aşağıdaki tarifi deneyebilirsiniz.

1 litre günlük süt
    1 tatlı kaşığı bal (tercihe bağlı)
    ¼ bardak taze yoğurt, maya olarak
    Yapılışı:
    1. Sütü kalın altlı bir tencereye alıp bir taşım kaynatın. (Eğer, daha koyu bir yoğurt istenirse süt 15-20 dakika kaynatılarak suyu uçurulabilir). Tencereyi kenara alıp 25-30 dakika kadar ılıması için bekletin. Yüzeyde kaymak oluşmaması için ara sıra karıştırın.
    2. ¼ bardak yoğurdu geniş bir kaba alın, balı ilave edip karıştırın.
    3. Sütün sıcaklığını kontrol edin. Serçe parmağınızı sütün içine batırın. Süt ılık değil, sıcak olmalı ancak parmağınızı da yakmamalıdır. Yoğurdun mayalandığı ideal sıcaklık yaklaşık 50 derecedir (50˚C/110˚F). Eğer sıvı termometreniz varsa sütün sıcaklığını bu şekilde de kontrol edebilirsiniz.
    4. Mayalama zamanı gelince; sütten bir kepçe alıp mayanın içine katın ve iyice karıştırın. Bu şekilde alıştırılmış mayayı süte ilave edip 1-2 dakika karıştırın.
    5. Karışımı kapaklı, temiz cam kaba veya porsiyonluk kaplara alıp bir tepsinin üzerine yerleştirin. Fırını 40 dereceye veya yoğurt moduna ayarlayıp tepsiyi içine yerleştirin.
    6. 4 saat boyunca fırında tutarak mayalanmasını sağlayın.
    7. Yoğurdunuzu fazla hareket ettirmeden fırından alıp dışarda 5-10 dakika bekletin. Yine yavaşça buzdolabına yerleştirin. 12 saat formunu bulması için dinlendirin.