2. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 sonuçtan 11 ile 20 arasındakiler gösteriliyor.

Re: sitenin beceriksiz anneleri(Anci basta olmak uzere:))

Domates, havuc, kereviz, sogan, maydonozu rondoda güzelce kiyip kiymayi kavurun üzerine bunlari ekleyip baharatla tatlandirip makarna sosu yapin. Üzerine de biraz eski peynir rendeleyin.. oh mis Makarnayi tüm cocuklar sever, sebze ve kiymadan da gerekli besinlerini alirlar.

Kahvaltida krep icine sürülen recel bal ya da pekmezde cocuklarin bayildiklari ayri bir lezzet. Cay demlenene kadar hazir olacak kadar da basit.

Az yagli ve salcasiz corba yapmaya dikkat ederim ben cocuklar icin. Bunun icide hangi sebzeyi buldu isem, misal brokoli.. suyun icine atip haslarim. Koyu olmasi icin cogu sebze corbasinin icine biraz da patates eklerim, kaynayip pistikten sonra rondodan gecirip baharatlarini atarim. Altini kapattikdan sonra yarim cay bardagi süt ekleyip karistiririm, mis gibi corba olur.

Baska aklima geldikce yazarim yine.

Emre oldu olasi etci,hos sebzeleride hasla ver yer ama baklagilmis,klasik sebze yemekleriymsi oyle cok ta bayilmaz,bi bamya ve zeytinyagli fasulye yer onun disindakileri dirice haslarsam yer(havuc,karnibahar,brokoli,kuskonmaz vs)
    ama hani biz alismisiz ya illa sogan kavur domates salca vs koy sebzeyi koy pisir seklidne haslayip verince iyi bakmiyomusum hissi oluyo bende
    mesela yanina pilav ,yaninda da et tavuk falan kizarttim,yada sote ettim,sallama bi ogun gibi geliyor bana.
    cocuma iyi bakmiyomusum gibi hissediyom :roll:
    ha bak etli yaprak sarmasi da sever ama ebn useniyorum onada
    hani benim kucuklugumdeki hatta buyuklugumdeki gibi evde bi gun dolma,bi gun fasulye,bi gun haslama pissin oda hepsini yesin yok.
    e bende sevmiyorum mutfakta annecim gibi uzun uzun kalmayi ama suclu da hissediyom ondan seyettim

kiyma haric sosu yapabilirim guzelmis ve kolay ama kiyma sevmez emre bey,koftede sevmez donki
    krepte yimez babasina cekmis
    corba aslidna her ogun olmali,basitte niye yapmiyosam
    gerci benim bunny corba yedimi doyar baskada bisey yemez :roll:
    Feyzam yazdı:
    Domates, havuc, kereviz, sogan, maydonozu rondoda güzelce kiyip kiymayi kavurun üzerine bunlari ekleyip baharatla tatlandirip makarna sosu yapin. Üzerine de biraz eski peynir rendeleyin.. oh mis Makarnayi tüm cocuklar sever, sebze ve kiymadan da gerekli besinlerini alirlar.

Kahvaltida krep icine sürülen recel bal ya da pekmezde cocuklarin bayildiklari ayri bir lezzet. Cay demlenene kadar hazir olacak kadar da basit.

Az yagli ve salcasiz corba yapmaya dikkat ederim ben cocuklar icin. Bunun icide hangi sebzeyi buldu isem, misal brokoli.. suyun icine atip haslarim. Koyu olmasi icin cogu sebze corbasinin icine biraz da patates eklerim, kaynayip pistikten sonra rondodan gecirip baharatlarini atarim. Altini kapattikdan sonra yarim cay bardagi süt ekleyip karistiririm, mis gibi corba olur.

Baska aklima geldikce yazarim yine.

Biz de haftada iki gun et,iki gun tavuk,iki gun balik birgun de ne olursa piser.Ben de cogu zaman izgara yaparim,tavuk ise haslama da olabilir sebzeli filan.
    Sebzeleri diri haslamaniz cok daha saglikli tabi. Isterseniz hasladiniz sebzeleri hafif tereyaginda kavurabilirsiniz veya ustlerine zeytinyagi gezdirebilirsiniz.
    Kiymayi ise pistikten sonra ,ornegin spagetti sosu olarak , blendirdan geciriyorum cok inceliyor ve agzina gelmiyor top top farketmiyor bile cunku benim kizim da kiyma konusunda biraz hassas.Bir de kiymali yemek yaparken kiymayi hafif suda pisirip ki iyice eziliyo o zaman,eriyor hatta sonra sogani ekliyorum.

Başlıkta adım geçmiş zıplamaz mıyım ben bu foruma

Şimdi Füsuncan,

Bizim evde her gün çorba ,salata sebze yemeği var ,hem mecburiyet (eşim şeker hastası),hem sağlıklı beslenmek açısından .

Çocuklardan ,oğluş şükür bebeklikten beri üzmedi bizi yemek konusunda her şeyi yer. Ama arada cinsliği tutar yemek istemez .

Sebze yemeklerini ben genelde kendi sularında pişiririm ya da çok az zeytinyağı ile yaparım.

Mevsimine göre taze fasulye,ıspanak,karnabahar ,dönüşümlü olarak sanırım en sık yaptıklarım.. Brokoliyi kızım da çok sever (çiçek diyo ona) ,pek sebzeyle arası olmadığı için onu yemesi benim için çok önemli.

Yani bakma ben beceriksizim hakikaten,çünkü ayrıntılı ,zor yemekleri pişiremem .Kek zaten oğlumun işi,benden daha güzel yapıyor
    Köfte desen bak o eskiden taş köftelerim vardı meşhur,bereket Gülhan bana bi tiyo verdi şimdi daha yumuşak ama şekillerine çözüm bulamadım

Kolaydır yani yaptığım yemekler ama lezzetli olduğu söyleniyor.
    Çocuklardan dolayı mutlaka tavuk,kırmızı et,balık sıraya göre pişiriyorum.

Pilav da kızım bulgur pşlavı seviyor ,onu sebzeli yapıyorum genelde.Oğlan pirinç pşlavı tercih ediyor.

Ama kıymalı dolma hiç yapmadım.Kıymayı ayrı kullanırım çünkü.Bi de sıkılyıorum yahu dolmadan ,karışımı yap,biber dolmalarına doldur amann be

Ha bir de yoğurt eksik olmaz masada..Her akşam mutlaka .Gerçi kızım yemez ,oğlum arada .

Kahvaltıda daha rahatım.Herkesin yediği şeyler daha çok çünkü. Oğlum gene herşeyi yer ,zeytin ,domates,çarliston biber,peynir,ekmek ..

Kızım cinstir sadece krem peynir ,ekmek, yumurta .Ama buna bile şükrediyorum. 2 yaşına kadar yemek olayı bezdirmişti beni.

Az sonra mutfaga karnabahar yapmaya gidiyorum.Bunu da yiyor benimkiler.Zaten kızımın yediği ender sebze yemeklerinden .Buna da beyaz çiçek diyor ).

Çorbalarda sıkıntım var . Sadece şehriyeli tavbuk çorbası içiyor kızım. Diğer her türlü çorbayı görsün acı diyor renginden dolayı.Ama oğlum yer mercimek çorbasını ..

İşte eyle ,

Var mı sorunuz ?

6. Re: sitenin beceriksiz anneleri(Anci basta olmak uzere:))

Bizim oglanlar 2.5 yaş oldu.Artık eskisi gibi zorla herşeyi yediremiyorum.İstedikleri şeyler var onları sık sık yapmak zorunda kalıyorum .

Deniz eti çok seviyor.Özellikle köfteyi.Kıymalı ıspanagı mesela çok seviyor.Deniz de sorunum yok ne yapsam yer.Balık,tavuk sote(sebzeli),brokoli çorbası,karnıbahar,kuru fasulye,soya fasulyesi,nohut,sık sık tekrarladıklarım.

Mercimegide sık yedirmeye calışıyorum.Yeşil mercimegi erişte ile yemek yapıyorum.Kalsik seyler oluyor biraz ama günde iki kez farklı ve besleyici şeyler yemiş oluyorlar.Hamur iş pek sevmiyorlar.Arada ıspanak yada kabak böregi yaparım.Çok az yerler.

Birde çorbalardan un çorbasının için tavuk eti didikliyorum biraz sirke ,sarımsak koyuyorum çok seviyorlar.Tarhanayı çok severler.Yogurt çorbasını haftada bir kez yaparım,0nuda severler.

Bu ara ikiside piyafff piyafff diyor.Taktılar pilava.Bende sık yapmak istemiyom.Arada patatesli bulgur pilavı,arada şehriye ,arada pirinç olmak üzere çeşitlendiriyorum.

Sebzeleri buharda haşlatıp yedirmeye alıştıramadım.İkiside sevmiyor öyle yemegi.Bende çareyi haşlattıgım sebzeleri ezip yaptıgım herhangi bir çorbanın içinde yedirmekte buldum .Şimdilik yiyorlar ama ilerde ıhhhh zor yerler

Şimdilik saglıklı besledigimi düşünüyorum ama az daha büyüsünler mutlaka sert itirazları olacaktır.

brokoliyi çok sever acil durumlarda hem pişimi kolayi hemde çok sağlıklı ve her zaman dolapta bulunur..

şuanda nohut ve pilav var ama sadece pilav istedi, onu yiyor, ondan önce de aşure yedi yavrukuşum..

birde acil durumların kurtarıcısı makarnamız var..

çorbayı zaten hiç eksik etmem evden..

ya aslında herşeyi yiyor da ben basit ve acil durumlarda kurtarıcı olanları yazdım...

8. Re: sitenin beceriksiz anneleri(Anci basta olmak uzere:))

ne pisirirsem yiyorlar valla füsuncum cocuklar icin özel yemek ypmiyorum, isterse yemesinler...ac kalirlar ozaman
    sadece bol bol meyve tüketmelerine dikkat ediyorum, günde en azindan bir kere meyve tabagi hazirlarim, son zamanlarda smoothieye alistilar birde, severek hüpletiyorlar

Ahh ahh bana sabahleyin bir tost yapamıyomusun
    diyenler utansınn
    Ben minaya genelde sebze çorbası yapıyorum ..

Kemiği suda haşlıyorum,iliğini güzelce çıkarıpiçine brokoli,havuç,patatesve karnıbahar koyuyorum .

Azcıkta un ve tuz ama çok az sonrada pişince isteğine göre öyle yada rondodan geçiripveriyorumm..

Sonra şehriye çorbası,tavuk suyu çorbası ,yayla çorbası özelliklede tarhana çorbası...

Bu aralarda krepe ve kıymalı böreğe takılmış
    durumda..

Az öncede kremayı yaptım kuplara 2 şer y.k boşalttım
    üstüne rendeleyip 2 yk.şekerle azcıkpişirdiğimelmayı koydum 1 er tatlı kaşığı üstüne tekrar krema 1 rer yk.en üstünede çikolata parçacıkları,damla çikolata döktümbol bol buz dolabımda valla nefis oldu çok ta kolay ..tavsiye ederim resim ekleyebilirim istersenizzz
    Üstüne çikolata sosuda dökülse nefis olur ama ben uğraşamadım

Simdi bu foruma yazanlar beceriksizmi oluyo
    benimkiler ne bulursa onu yiyor en basta
    beceriksiz anne ben