deniz , yanlış nerede başlıyor biliyormusun, bu işi politik algıladıklarından kaynaklanıyor.Deniz.. yazdı:
katiliyorum.. bilinen cözümleri (soykirim tani+ özürünü dile + tazminat ver ) uygulamak cok kolay geliyor.sahende yazdı:
kabuğuma çekilesim var benim mine .
Ne kadar duyarsız dünya liderleri, neden kurulmuş AHİM, neden var birleşmiş milletler.
Geçmişte olmamış mevzuların peşine düşüp soykırım dı değildi diye tartışana kadar, olmamış soykırımın özürlerini dileyene kadar, şu an olan soykırıma neden kimse dur demiyor.
Soykırım yapılsın sonra mı soracaklar hesabını.
Ben insanlığımdan utanıyorum....
Böyle bir dünyada yaşadığım için kendimden utanıyorum..
Bunu yapanlar insan olduğu için utanıyorum.
Belden aşağıya vurdukları için utanıyorum, okulları bombalıyorlar.
yazıklar olsun böylesine.
ama yeni catismalar konusunda kimse derinlemesine analiz edip sicak savas yasanmamasi icin cözüm üretmiyor. cünkü bilinen cözüm burada yetmiyor, catismanin sebebini sonucunu tarihini seklini insanlarin duygularini simdiki zamanda yasarken bunu 100 % net anlayan cok fazla insan yok. bu sitede herkes filistin görüs acisini algilayabiliyor. ama cözüm bulmak icin israil görüs acisini da algilayabilmek empati yapabilmek ve iki tarafi da fazla yipratmayacak ama gelistirecek cözümler üretmek gerekiyor. kac tane politikaci bu catisma hakkinda bu kadar bilgi ve sagduyu azim ve güce sahip ki?
Halbuki insanı yönünden baksalar sadece herşey çok net ortada zaten.
Bugün filistin aynı şeyi israil'e yapmış olsaydı tepkim yine aynı olurdu.
Aralarındaki husumet değil sorun.
sorun biz burada otururken konuşurken biryerlerde insanların öldürülmesidir.
İnsan katliamı yapılıyor şu an .....
Ve bir allahın kulu da kalkıp demiyor ki durun, ne yapıyorsunuz siz kimi öldürüyorsunuz.
Sebep ne olursa olsun sivil halkın bir suçu yoktur.
Hangimiz devlet ile aynı düşünceyi savunuyoruz herhangi bir konuda , bizlerin olaylara bakışımız farklı halk olarak devletin, siyasilerin bakışı farklı. Bizler duygularımızla hareket eden insanlarız , halkız biz.
Çocuklar,anneler,babalar öldürülürken bizler onun diline,dinine rengine bakmayız düşünürken, bizler ölenlerin insan olduğuna bakarız.
İŞTE BU BAKIŞ AÇISINI YAALAYABİLMELERİ ÇOK ÖNEMLİ.
Bizim için öldürülen müslümanda olsa hristiyan da olsa yahudi de olsa farketmez insandır.
Harekete geçmeyen liderlerin bakış açılarının gerçeğini merak etmiyorum zaten anlıyorum nasıl baktıklarını, ayan beyan ortada herşey.
Yazıktır günahtır, bir millet katlediliyor şuanda.