evet sonuç 480 denklem sonucunda 480 çıktı daa ben şimdi oğluma 80 km hızla 6 saatte gittiğini varsayalım diyemem ki bir çözüm yolu olmalı OLMALI DA NEEE
ilk okul örtmeni üye alalım hemen buraya hatta nöbetçi öğretmen de olsun
evet sonuç 480 denklem sonucunda 480 çıktı daa ben şimdi oğluma 80 km hızla 6 saatte gittiğini varsayalım diyemem ki bir çözüm yolu olmalı OLMALI DA NEEE
ilk okul örtmeni üye alalım hemen buraya hatta nöbetçi öğretmen de olsun
cok haklisin :0)
acaba annecocukta bi teyze anlatti falan dese yine olmaz mi ki...
Ya tahmin ettim olmayacagini ama sen de bana gece gece kagit kalemi aldir ; tv seyreden esimle beraber oklar falan cizerekten problemi evimin icine sokarsan ben de cevabimi yazarim))hehehe.yazmadan edemedim ilter, insallah formulu bir arkadasim bulur....
x = hızlı arabanın yolculuk süresi
y = Mersin Ankara arası mesafe
y = 80.x
y = 60.(x+2)
80.x = 60.(x+2)
80.x = 60.x + 120
20.x = 120
x = 6
y = 80.x = 80.6 = 480
y mersin ankara arasi uzaklik
a 80 km ile giden aracin saati
b 60 km ile giden aracin saati
y= ax80
y= bx60
b=a+2
ax80=(a+2)x60
ax80=60a+120
80a-60a=120
20a=120
a=6
80x6: 480 km
çok sağol canım ya
inancım büyük mutlaka bu soruyu çözen biri çıkacak
çıkmalı yarın oğlum uyanacak vee annee çözdünmü diyecek 31 yaşında kocaman kadın paaa bende hayır mı dicem ) sonra anne sen nasıl bilemezsinnn diye koca bir şaşkınlık ifadesi yardımmmmm
alkış ikonu olsa koyardım. alkışşş tebrik ederimm
bende böyle denklemle çözdüm ama oğlum ilkokul 3 e gidiyor denklemle problem çözmüyorlar daha onun anlayacağı biçimce bir çözüm yolu arıyorum . çok teşekkürler ilgin için
tebrik ederim ben de elif 74 ...
ben de 2 saattir esime diom x y ile yapmak laazim diodum.
o da ya benim anlamadigim 60 km ile zaten gidilmez soru yanlis bi kere deyip duruyo.alla allaaaaa cozemio iste basbayagi/
ilter valla cok sevindim bana noluyosa
o zaman 60 la 80 i carptir ole olmaz mi acaba ????ilter yazdı:
bende böyle denklemle çözdüm ama oğlum ilkokul 3 e gidiyor denklemle problem çözmüyorlar daha onun anlayacağı biçimce bir çözüm yolu arıyorum . çok teşekkürler ilgin için
bu saatte bu kadar denklemli cozumunu istiyormussun gibi okudumilter yazdı: