bende bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanıyorum, yarım kalmış bir şeylerin peşinden koşacağım..
bende bu yıl üniversite sınavlarına hazırlanıyorum, yarım kalmış bir şeylerin peşinden koşacağım..
bencede haklısın elif.çocuklar eğer kendileride isterse hem okul hayatlarını hemde çocukluk yada gençliklerini yaşayabilir.başarmayı isteyen çocuk inan kendisi ayarlıyor zamanını.ama çocuk istemiyorsada ite kaka zorlamakla olmuyor.
[quote]
elifgencer yazdı:
[quote]
ameno66 yazdı:
elif bende ağaç yaşken eğilir atasözümüz gibi çocukların küçükten başlıyarak bilgi donanmasından yanayım.ama tabii bu arada abartmadan çocukluklarınıda yaşayarak.
İnan hem çalışıp hem çocukluk yaşanabiliyor ameno66.
İnsan nekadar çok şeyle uğraşırsa o kadar zamanını etkin kullanabiliyor.
Ben bu çocukluklarını yaşayamıyor çocuklar vah vah lafına çok prim vermiyorum zira çevremde gözlemim çocukluk yaşamaktan kast edilen bol tv izleyip,bol bilgisayar oynanması ve annenin çay, kahve,sigara sohbetlerine bol zaman ayırması olarak yuvarlanıp gitmek.Kısaca bol laf ,az iş.
ne güzel haber.başarılar dilerim.dsimay yazdı:
bu gün bir arkadaşım geldi.sohbet ederken üniversiteyi kazanan bir çok yakını olduğunu yalnız başka illerde kira ve masrafları çok olucağı için gitmediklerini bu yüzden açık öğretim okuduklarını söyledi
bu nasıl bir düzen parasızlık yüzünden istediği yeri kazansada okuyamamak.
hani her şey çocuklarımızı okutmak için değilmiydi.
kimi gençlerde çalışıp para kazanayım diye açıköğretim okuyomuş.yani hem işe gidip hem okuyolar.çok şaşırdım bu gün yine kafam karıştı.
bunun başka yolu yokmu dedim.hani kazandığı üniversiteyi okusalar devlet orada onlara imkan sağlamıyormu.o zaman bu gençler neden üniversite imtihanlarına bu kadar sıkı hazırlanıyor.açık öğretim okucaksa çünkü onun puanı azmış.işte böle kafam karıştı iyice soğudum bu düzenden.
olur kiz niye olmasin! bizim bi arkadas 45 yasinda Tip okumaya basladi!Anci yazdı:
Sakın dalga geçiyorum sanıp ,saldırmayın önce onu söyliyim ..
Bendeniz 41 yaşımdan sonra ,(ne zaman belli değil ama) mutlaka bir üniversite daha ya da yüksek lisans yapacağım ,taktım bu seneki o kadar düşük puana,boş kontenjanlara ..Benim neyim eksik ?
Çalışmadan olmaz ama çalışacak heves te yok ..Bulacağım bir çaresini görün bakın. 50 yaşıma gelmeden olacak
ama onun cocuyu ve kocasi yoktu yaa, pardon!
başarılar
destek ve moral çok önemli
anci bence bu sene girelim universite sinavina..ben bakiyorum da bizim yegenler dershane kurs okul ucgeninde neler yapmislar biz neler yapardik acaba..galiba biraz sıkı ders calismak lazim hatirlamak lazim birseyleri..
ben guzel bir bolum seceyim bari..bu seferkini soyle zevkli zevkli okuyayim )))
Sen girmiş miyin sınava Arife?dsimay yazdı:
Girdim kazandımesu yazdı:
anci bence bu sene girelim universite sinavina..ben bakiyorum da bizim yegenler dershane kurs okul ucgeninde neler yapmislar biz neler yapardik acaba..galiba biraz sıkı ders calismak lazim hatirlamak lazim birseyleri..
ben guzel bir bolum seceyim bari..bu seferkini soyle zevkli zevkli okuyayim )))