sevgili mine ben almanya stuttgartta yasiyorum buraya bes yil önce geldim elbette herkesin almanya hakkinda farkli dusunceleri vardir ben genelleme yapmak disinda kendi fikrimi soyleyeyim; burada gördugum kadariyla insanlar cevre temizligine cok onem veriyorlarburada cok yabanci var herkes ic ice yasiyor amabirbirleriyle pek ilgilenmezler aksam oldumu disarida pek insan bulunmaz herkes (CALISAN KESIM ICIN)erkenden yatar sabah bes gibi ise giderler tabi gec gidenler ve vardiyeli calisanlarin disinda bence nekadar yabanci olsakta doktora gidince insan gibi muamele goruyoruz turkiyede karsilastigimiz manzaranin burayla hic alakasi yok sakin yanlis anlama ulkemi cok seviyorum ve cok ozluyrum elbette ulkemi hicbiryere degismezdim ama benim ülkeminde boyle imkanlari olsa daha iyi olmazmiydi .insanlari genellikle yasli daha dogrusu benim oturdugum yerde ogle belirli gunlerde festival duzenleyip durmadan icerlersosis sucuk cok yerler ozellikle bira hastasidirlarguzel sarisin kizlari vardir ama bizim erkeklerimiz i cok begenirler onsekizden sonra ayri yasarlar yani cogu bizim geleneklerimiz gibi onlarinda gelenekleri vardir bayramlara cok onem verirler her bayramda usenmeden herkes evini ve disarilari susler hele bu aralar yeni yil icin bir hazirlik yapiyorlarki heryer aydinlik camlarda susler cok guzel gorunuyor haliyle bunlardan cocuklarimizda etkileniyor onlarda istiyor ,simdiye dek pek fazla bir sorunlöa karsilasmadim cocuklarim henuz kucuk umarim bundan sonrada karsilasmam ama yurt disindada yasasam cocuklarima onlarin kulturunun yaninda kendi kulturumuzude ogretmeye calisacagim esimde benimle ayni fikirde bizim yurt disinda yasayanlarin cocuklarinin iki kultur arasinda yetisip eger dogru yetistirilememislerse yanlis ortamdaysalar bocalamalari ve yanlis secimler yapmalari soz konusu .simdilik bukadar atladigim kisimlar olmussa gerisnide diger arkadaslar yazar