su sekerlige bir bakar misiniz?
su sekerlige bir bakar misiniz?
birkac tane imza
in style...
Çok mu dolduruşa geldim bilmiyorum ama şu anda Bella'nın Edward'ın vampir olabileceğine dair şeyler öğrendikten sonra kızlarla elbise alışverişi için kasabaya gitmesi bölümündeyim ve bu hikaye bana sanki biraz erken gençlik / lise maceraları hikayeleri gibi geldi..
olağanüstü beklentilerle başladım ama malesef kolay ve akıcı anlatımı dışında beni saran bir şey bulamadım.
Beklemedeyim.
Ben hala Anne Rice'ın "Vampirin Şarkısı"nda ısrarlıyım..
Twilight ise bana Urban Legent'vari geldi biraz.
Bir şey daha, eşimi de o kadar doldurmuştum ki, şu anda o benden daha da ileri kitapta akşam aynen benim düşündüklerimi söyledi o da bana kitapla ilgili.
Neyse, dedim ya yarıda bırakamama gibi bir huyum var, devam ediyorum hala.
ben 2. kitaptan başlamıştım meriç ilk kitap sandıydım onumedip yazdı:
Çok mu dolduruşa geldim bilmiyorum ama şuanda Bella'nın Edward'ın vampir olabileceğine dair şeyler öğrendikten sonra kızlarla elbise alışverişi için kasabaya gitmesi bölümündeyim ve bu hikaye bana sanki biraz erken gençlik / lise maceraları hikayeleri gibi geldi..
olağanüstü beklentilerle başaldım ama malesef kolay ve akıcı anlatımı dışında beni saran bir şey bulamadım.
Beklemedeyim.
Bir şey daha, eşimi de o kadar doldurmuştum ki, şu anda o benden daha da ileri kitapta akşam aynen benim düşündüklerimi söyledi o da bana kitapla ilgili.
lost için bangır bangır sondan başlamayın baştan başlayın diyen ben hata edip de 2. kitaptan okumaya başlamışım
sonra baktım irtibata geçemiyorum bir sorayım dedim ilk kitap bu mu diye . dediler o ilk kitap değil ilkini oku, o zaman dank etti.
Ben beğendim kitanı ne yalan söyleyeyim.
Şimdi yazar öyle akıllı ki hem teenage grubuna hem de bize hitap edebilecek şekilde yazmış.
şöyle ki edward 18 yaşında gösteriyor ama aslında 80 yaşında.
Bell 18 yaşında ama olgunluk yaşı 35 yaş gibi.
bu durumda ergenlikten sıyırıyor kendisini.
Sen devam et 2. kitabı da bitir bir konuşalım bakalım.
ben zor ask/ imkansiz ask tüyosunu alarak okumaya baslamistim. vampir temasina büyük antipatim gittikce kücüldü mesela , kitabin her bölümünde Edward'i tanidikca negatif düsüncelerim asagiya indi.medip yazdı:
Çok mu dolduruşa geldim bilmiyorum ama şu anda Bella'nın Edward'ın vampir olabileceğine dair şeyler öğrendikten sonra kızlarla elbise alışverişi için kasabaya gitmesi bölümündeyim ve bu hikaye bana sanki biraz erken gençlik / lise maceraları hikayeleri gibi geldi..
olağanüstü beklentilerle başladım ama malesef kolay ve akıcı anlatımı dışında beni saran bir şey bulamadım.
Beklemedeyim.
halen vampirleri sartli seviyorum, Edward gibi edepleriyle iceceklerse ok, yoksa ölümlü halimle onlara aciyamam dogrusu.
kitabin icine girememe soruna yanit verecektim böyle basladim, bende olaylarin anlatimin icine girememe sorunu olmadi.
BElla nin babasina yaptigi yolcukla baslarken zaten liseli bir kizin basina gelenleri okuyacagimi tahmin ettim. bu kitabin Teeneger yasina hitap ettigi kesin.
konularin gelisimi, karektelerin özelikle Bella nin yasantisi aynen dedigin gibi bir genc kizin basina gelen ILK ASK badireleri. onun tepkilerini, hisslerini okumak cok eglenceli ve duygulu gelmisti.
fakat bizim kusaga hitap eden tarzida beni bagladi. mesela askin onurlu olusu, ask icin gidilen yolun temizligi. yazarin yaratigi klasik ama farkli aski sevdim,, klasik LOVE STORY / ROMEO & JULIET iliskisi aslinda.
bella'nin kendine dert ettikleri, Edward'i kesfi, yasam tecrübesizligine karsi ASktan aldigi gücle cözmeye calistigi büyük sir belkide seninde ilgini cOK yakinda ilgini cekebilir .. bundan sonraki TEORI, DENGELEME, ITIRAFLAR, AKLIN GÜCÜ gibi bölümleri kitabin en iyi en can alici kisimlari. bu bölümlerde etkilemezse, ne denir ki
ama iyi bir özeligin varmis, yarida birakamayacagina göre gelecek bölümlerde kitabin seni icine cekecegini düsünüyorum
Mericcigim merhaba,
Official olarak hosgeldin basligimiza.
Ben kitaplara baslarken vampir kitabi olmasinin diisnda en ufak bir bilgiye sahip degildim..Sadece mevhibecigimin kitaplari okuyup leylalara bagladigini hatirliyorum..Ama dedigimgibi baslarken hicbir fikrim yoktu,
Kitabin bir genclik kitabi oldugunu soylemedik mi bilmiyoum ama yayinlayan basimevi genclik kitablari basan bir yayinevi.
Sahende ve Sibelin dedigi gibi her ne kadar bir genclik hikayesi gibi baslasa da ilerleyen bolumlerde bizim yasimiza uygunseyler bulacagini dusunuyorum..Aslinda asil hikaye su an okudugun bolumden sonra baslayacak.. Edwardin Bellaya karsi davranislari, bellanin olgunlugu hersey bundan sonra degisiiyor.
Bir de Twilightdan sonra Midnight Sun'i okumani tavsiye ederim.yeniay a baslamadan once. Cunku o zaman Edwardin dusunce acisiyla kitabi daha cok seviyor ve diger kitaplatri daha iyi anliyorsun.
Umarmilerleyen bolumlerde kitablari daha cok seversin canim.
medip yazdı:
Beklemedeyim.
Gecmis olsun hayatim.. Karlayil babacigim karniyarik seviyor demek..Bol kan soslu yapiyorsun herhalde.
sana da bol C vitaminli kan getirmistir umarim hastaneden..Bolbolic de sagligin yerine gelsin Esmem kayinvalidem.Serendipity yazdı:
Iyiyim, n'olsun Serpilim, Isabella Swan'im... Sen de afiyettesin insallah?
Karlayil'a karniyarik yaptim, yollarini gozluyorum.
Bugun hastanede nobetci, gelirken kan getirecek, yaninda onu icecegiz.
serpil-hale-hande yazdı:
Ulen bizde kilina zarar gelseydi sizin oraya nasil ulasakti.. Adamin ustue atlayip da yemedik herhalde..Sadece sahsi muhterremi gorunce biraz kendinden gecti genc kizlarimiz. Hem bizde kimsenin burnu kirilmadi ..Sadece panik atak yasadik .Serendipity yazdı:Serendipity yazdı:
Vampirellalarim, nasilsiniz?
Serpil Hanim, Serpil Haniiiim, bizim buralara Edward geldi de ci cek gibi karsilandi, kilina zarar gelmeden Boston'a gonderdik. Sizin orada ve California'da olaylar cikmis, bir unluyu hazmedemediniz.
Sen nerelrdesin Neslim Esme'm. Ozledim yollarini gozledm..
Gittinmi sen Roberti karsilamaya..Pasalar ibi agirlamaya ondan haber ver..
Biletler ne oldu..Ilk gun gidebilecekmisiniz arkadasinla..
Fisss! Elma kurdu tisladi...ladybug yazdı:
Elma kurdum Jacob'im benim.Serendipity yazdı:
Kardes burayi da Hogwarts yurduna cevirmeyin, rica edicem, Edward Cullen askina.
Bir de elma kurdu Jacob askina.