Oğlu Esteban'ın bir kaza sonucunda ölmesinden sonra annesi Manuela onun devamlı yanında taşıdığı defterini okuyor. Şöyle bir cümleye takılıyor gözleri : "Dün gece annem bana bir fotoğraf gösterdi. Yarısı yırtılmıştı. Benim hayatımın da aynı yarısı eksik gibi hissettim.". Esteban bu cümlesiyle babasını kastetmiştir aslında. Manuela ona babasının kim olduğunu hiç söylememişti. Çünkü daha yeni yeni büyüyen bir çocuğa bunu açıklamak biraz zordu. Esteban'ın babasının göğüsleri annesininkilerden daha büyüktü ve adı da Lola'ydı.
Pedro Almodovar'ın yeni filmi de oldukça mizahi ve yerinde duramayan bir film.
Ödüller: Yabancı dilde en iyi film Oscar'ı, ve BAFTA ödülü dahil olmak üzere dünya çapındaki festivallerde sayısız ödül kazandı. Almodovar, 99 Cannes Film Festivalin'de en iyi yönetmen ödülünün sahibi oldu. 14 dalda aday olduğu İspanyol Goya ödüllerinin 7'sini kazandı.
SIRADIŞI BİR FİLM DİYEYİM YORUM OLARAK
Bu yönetmenin izlediğim 2.filmi.güzel bi yorum bulmuştum.
onu copy-past yapayım beni yormayın
almodovar sevenler bilir, yönetmen her filminde hayatta her gün olan ama hala bize garip gelen, bir türlü alışamadığımız şeyleri ele alır. ölüm, eşcinsellik, aldatma, terk edilme, tecavüz, aşk... ve bu olayların aslında ne kadar da normal, hayata dair olduğunu adeta gözümüze sokar. işte annem hakkında her şeyde de tam olarak bunu yapıyor. çarpık ilişkiler, evlendikten sonra cinsiyetini değiştiren bir adam, saçma sapan bir şekilde ölen bir oğul, oğlunun uğruna öldüğü şeye yakın olmaya çalışan bir anne ve bu annenin sonunda ölen oğlunun yerine yenisini (!) bulması. ve tüm bu olan biten esnasında karakterlerin hayran kalınacak soğukkanlılığı. onlar soğukkanlı, çünkü almodovar hayata bizden daha yukarıdan bakıyor. çünkü o hayatta başına gelebilecekleri kabullenmiş ve her şeyi ama her şeyi normal karşılıyor. annem hakkında her şey ise sadece bunu bize göstermek istediği mükemmel filmlerinden bir diğeri...
http://beyazperde.mynet.com/filmyorumlari.asp?id=567&kat=yeni