bilmemgerek yazdı:
Astrid Lindgen'in Pippi Uzuncorap kitaplari cocukken benim en sevdigim kitaplardi. Kendimi Pippi sanip ne maceralar yasatmistim millete.
Hatta kitabin o bolumunu okudugumun ertesi gunu Pippi, Tomi ve Anika gibi hazine bulmuslugum bile vardir, tam da onlar gibi bir agac kavugunda...yok, yok hadi bir agacin yaninda kirik, parlak altin bir kupe parcasi diyelim biz o hazineye.
Halen taparim Pippi karakterine.
(bilgi ve can yayinevleri)
Yazin Turkiye'ye gittigimde benim okudugum, hatta okumaktan parcalanmaya baslayan, o zamanlar Arkadas Yayinlari'nin bastigi Uzuncorap Korsan kitabimi derinlerden bulup getirdim buraya. Once apartmanin catisi, sonra evin bodrumu yillarca bu gunu bekledi cocukluk kitaplarim.
Iste o gun bugunmus Cocuklarimla yatarken cocukken kendi okudugum kitabi okuyoruz ve kahkahalara boguluyoruz.
Ben o kitaplari sevmekte cok hakliymisim, hatta Pippi ile tanisip da sevmeyen bir cocuk, ya da buyuk olamaz diyim siz anlayin.
Eminim sarkastik espri yetenegimi buyuk olcude Pippi'ye borcluyum, kitaplari kirk yasinda bir daha okuyunca cozdum kendimi.
Taylan oyle neseleniyor ki okurken sevincinden gelip gelip beni opuyor, tabii bu uykuya dalamamasi demek oluyor ama kimin umurunda , ben on yasimdayken elimde tuttugum kitabi ayni sevincle okuyorum, oglum da gelip gelip beni opuyor, kim tutar beni.
Iki gundur arastiriyorum nette Pippi DVD si, Pippi kitaplari vs. Lakin benim sevgili cocukluk kitabimi mukemmel bir Turkce ile ceviren Mehmet Cag simdiki Pippi kitaplarinin cevirmeni degil. Burada bir hayal kirikligi oldum, sanki baska biri bu kadar iyi ceviremezmis gibi geldi.
Bakalim...yine de Turkce'de cikmis butun Pippi kitaplarini, Turkce bulamadigim 1991 yilinda cekilmis filmini ve 2001 de yapilmis cizgi filmini alacagim ama kitaplari okuduktan sonra seyrettirmeyi dusunuyorum filimleri yoksa hayal gucunun tadi kacar, yazik olur. Bir de CDye okunmus Ingilizce halini buldum onu da alacagim.
Pippi krizine girdim.
Onlarin Spider Man, Barbie ivir zivir takintilari icinde cocuklarla ortak bir takinti bulmak beni acayip, ama acayip mutlu etti, sormayin! .
Hergun okul cikisi Taylan'a nette buldugum Pippi'li seyleri anlatiyorum, resimlerini gosteriyorum, beraber fikir yurutuyoruz, alim kararlari veriyoruz falan.
Ustelik artik anneme sormak zorunda da degilim, istedigimi alirim, di mi ama
Bu kitaplari bi sekilde edinin arkadaslar, cocuklarinizi Pippi'den(Astrid Lindgen kitaplarindan) mahrum etmeyin n'olur!