13. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 311121314152363113 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 121 ile 130 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Bu sabah Mert babsıyla gitti okula.İlk hafta bende gitmek görmek istiyordum vaziyeti ,ama kolumdan sakatlandıgım icin giyinemedim (

Mert'lerin dersi 3.20 de bitiyor normalde.

Ben 3.10 da gittigimde gördüm ki ,servisle giden cocukları coktan servise bindirmişler(3 gibi sanırım) ,ailesini bekleyenleri de bir sınıfa toplayıp film izletiyorlardı .
    Yani 3 te de gitsem alabilecegim oğlumu .

Dün lavas ekmeginin arasına, kabak dolması koyup dürüm yaptım.birde ayran aldım yanıma.arabaya biner binmez verdim elinde .Eve gelmeden önce bir yere ugrayacaktık .yolda gelene kadar yedi yemegini .Hemde istahla yedi.Bu demektir ki ,bu cocuk ogle yemeginde doymamıs.bir iki çatal alıp bıakıyor .Yani öğün atlamamak icin okul cıkısı hemen beslemeliyim onu ki akşam yemegine kadar tutsun .Okulda yediklerini aparatif olarak sayacagım .

1 gün önce de chicken royal götürmüştüm ,arabada onuda yedi .Akşamda sebzeli corba içti meyve yedi.süt içti.

Yalnız sabah kalkar kalkmaz kakasını yapamıyor haliyle .Apar topar kahvaltı yapıp ,apar topar cıktığı için gelmiyor .
    Okul çıkısı hemen ;"anne kakam geldi " diyor
    Yani bu da demektir ki ,bu çocuk öğle yemeğinden sonraki 2 dersi sıkıntı icinde geçiriyor .İnsanın kakası varken hicbirşeye konsantre olamaz ki .

-Oğlum tutma kakanı ,okulda da yapabilirsin diyorum
    -Anne okulda gelmiyor diyor .

Bilinçaltına yerleştirmiş çünkü .Okulda yapmamayı

Tuvaletleri tertemiz.Hijyen gayet iyi .Minik çocuk klozetleri var.Çantasına ıslak mendil de koyuyorum .Ama cesaret edip yapmaz ki .tutmayı tercih etmiş (

14 eylülde açılıyor bizim okul.
    14-15 izinliyim diger günler teyzesi gidecek.
    Benim endişemde sabah kahvaltısını gitmeden nasıl yaptıracagım.Birde okulda tuvalet Arda da kesin tutacaktır tuvaletini.

FATMA_ERDEM yazdı:

ıslanmayan-ütü istemeyen özel kumaslardan yapılmış okul pantolonları cıkmış.

bu süpermiş yaa

ütü olayına gıcıgımda

acaba başka nerelerde bulabilirim

pendikte varmıdır ki

bir araştırmak lazım

Pendik te bulabilirsen banada haber ver.....
    Biz bir pantolon zor bulduk.Göbekli oldugu için beli olanın bacak kısmı bol geliyor.Terziye diktirecegiz galiba..

Şimdi aklıma geldi onuda anlatayım

Dün öğle yemegine indiklerinde sınıfını kaybetmiş .
    Gerçi bir türlü tam anlayamadım ne anlattıgını .Okulları büyük ama 1.sınfların bölgesi ayrı .

-Ben herkesten önce inmişim galiba anne ,bi türlü bizim masamızı bulamadım .Arkadaşlarımı göremedim.Sonra yukarı cıktım sınıfımızı bulamadım .Başka sınıfa girmişim
    dedi
    Nasıl herkesten ayrı indi aşagı ,neden sınıfı bulamadı ,öğretmen neredeydi ? bunları çözemedim .Ya kendisi anlatamıyor ,ya ben anlayamıyorum .Müdür yardımcısına mail atıp soracagım bu konuyu .kafama takıldı .

Yemek sırasında sınıflarından bazı cocuklar ;

-Ben annemi özlediim diye aglıyorlarmıs sesszice .

Benim duygusal oğlum ,ağlayanları görünce çok üzülmüş ,

-Anne neredeyse ben de aglayacaktım .Tibet,"annemi özlediiim" diye ağladı .Bende ağlayacaktıım dedi dudaklarını büzerek .

Birde öğretmenlerine sinirlenmiş .Öğretmenin taklidini yaparak ,sesini incelterek ,kızgın kızgın

-Annenizi özlemek yok .Aglamak yok .Kimse annesini özlemeyecek.Siz artık büyüdünüz diyor birde o öğretmen .
    Ne yani 15 saat annemizi özlemiyecekmiymişiz? .Neden özlemiyecekmişiz, o bizim annemiz .Halla halla ..

diyor

Yengeç burcu ,duygusal oğlumun cok zoruna gitmiş "annenizi özlemek yok" denmesi ..Neredeyse aglayacaktım demesi de ; o an cok mutsuz oldugunun,dudaklarının büzüldüğünün işareti yani ..

İngilizce öğretmenini ve sınıf öğretmenini çok seviyor .

-Anne bu teacher ,eski teacher dan daha sevimli .Ben ingilizce dersini çok seviyorum ..Teacher beni öptü ve "sen ne tatlı şeysin " dedi .Çok utandıım ( dedi

-Oğlum utanıcak bişey yok ,seni sevmiş işte öğretmenin .E sende çok yakışıklı bir çocuksun ,bütün öğretmenlerin seviyor seni ..dedim masustan .

-ama ben cok utandım.kızların yanında öptü benii demesin mi

Anıl&Arda yazdı:
    FATMA_ERDEM yazdı:

ıslanmayan-ütü istemeyen özel kumaslardan yapılmış okul pantolonları cıkmış.

bu süpermiş yaa

ütü olayına gıcıgımda

acaba başka nerelerde bulabilirim

pendikte varmıdır ki

bir araştırmak lazım

Pendik te bulabilirsen banada haber ver.....
    Biz bir pantolon zor bulduk.Göbekli oldugu için beli olanın bacak kısmı bol geliyor.Terziye diktirecegiz galiba..
    ne renk pantolonunuz ??

Bu benim bahsettigim pantolonlar belden ayarlı .

Belde lastik ve düğme var.Çocugun belimne göre ayar yapılıyor

Ne güzel bazı çocuklarımız okula başlmış bile hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun,anne ve babalara kolay gelsin

Bizde dün okul kıyafet işini hallettik,
    Orhan ve Nilsu kıpır kıpırdı zor giydirdim çıkarttım hemen gidelim okulaa ne bekliyozz ki diyip durdular.

Nilsu'ya okul kazağını giydirdim aa dedi bu bana hiç yakışmadı ben bunu giymem okul formasına bi dolu laf etti yok hizmetçiye benzemişim bir dolu laf etti işim var her sabah alışana kadar,normalde kolay kolayda kıyafet beğenmezde hanfendim çoook detaycıdırrr bir bilseniz

Nilsu'nun çoook uzun olan saçlarını omuz hizasında kestirdim okula giderken zorluk olmasın diyee çok üzüldü kendiside ama saçlarının bakımı zor olduğu için mecburduk sabahları erken kalkmak zorundayız kolay taranması lazım neyseki şimdi alıştı

Okul çantalarımızı aldık,Orhan bentenli Nilsu'da winx kızlı çook kokoş bir çanta beğenip aldı benim bile okula gidesim geldi o çantalarla

Sırada ayakkabı seçimi var dün okul kıyafetlerini alırken gezindik ama Nilsu beğenmedi hafta sonu daha bol vakitte bakcaz artık

Bizden şimdilik bu kadar

Demet,

Ayşima'da okulda büyük tuvaletini yapmıyor tutuyormuş endişesi ise yeterince temizliğimeyeceği çamaşırının kirleneceği korkusu.. sabah anlattım konuştum ama ikna olmadı. bişey olmaz diyo büyük tuvaletim gelince tutuyorum geri gidiyo diyor

aynur-anneoldum yazdı:
    Demet,

Ayşima'da okulda büyük tuvaletini yapmıyor tutuyormuş endişesi ise yeterince temizliğimeyeceği çamaşırının kirleneceği korkusu.. sabah anlattım konuştum ama ikna olmadı. bişey olmaz diyo büyük tuvaletim gelince tutuyorum geri gidiyo diyor
    Hep aynılar demekki

Mertde iyi temzilenmezse rahatsız olucagının ,çamasırırın kirlenecegini düşünüp tutuyor sanırım .

-Oğlum sen kakan gelince sakın tutma .Yap ,ıslak mendilinle silmeye calıs.beceremezsen de önemli değil.Ben seni aldıktan sonra evimizde iyice temizlerim.Hem zaten akşam baban banyo yaptırıyor,tertemiz olursun .
    dedim ama nafile .

Sabah evden cıkmadan yapm alışkanlıgını kazandırabilirsen ne ala :roll:

sevsinler o kokoş fıstıgı )

İyiyapmışsın saclarını kestirmekle bence gülşencim.

hayırlısıyla bir açılsın okulunuz,birde sizin maceraları dinleriz
    gülşen yazdı:
    Ne güzel bazı çocuklarımız okula başlmış bile hadi bakalım hayırlı uğurlu olsun,anne ve babalara kolay gelsin

Bizde dün okul kıyafet işini hallettik,
    Orhan ve Nilsu kıpır kıpırdı zor giydirdim çıkarttım hemen gidelim okulaa ne bekliyozz ki diyip durdular.

Nilsu'ya okul kazağını giydirdim aa dedi bu bana hiç yakışmadı ben bunu giymem okul formasına bi dolu laf etti yok hizmetçiye benzemişim bir dolu laf etti işim var her sabah alışana kadar,normalde kolay kolayda kıyafet beğenmezde hanfendim çoook detaycıdırrr bir bilseniz

Nilsu'nun çoook uzun olan saçlarını omuz hizasında kestirdim okula giderken zorluk olmasın diyee çok üzüldü kendiside ama saçlarının bakımı zor olduğu için mecburduk sabahları erken kalkmak zorundayız kolay taranması lazım neyseki şimdi alıştı

Okul çantalarımızı aldık,Orhan bentenli Nilsu'da winx kızlı çook kokoş bir çanta beğenip aldı benim bile okula gidesim geldi o çantalarla

Sırada ayakkabı seçimi var dün okul kıyafetlerini alırken gezindik ama Nilsu beğenmedi hafta sonu daha bol vakitte bakcaz artık

Bizden şimdilik bu kadar

Mini mini birlerin hepsini yanaklarından öpüyor ve hepsinin okul hayatlarının başarılarla dolu olmasını diliyorum

Forumu yukarıdaki yapışık foruma ekledim

Hepinize hayırlı olsun