Çok Sevgili Elif,
İfadelerindeki içtenlik için sağolasın. "Ben kuşak taktım.Bizde bereket, sadakat ve mutluluğu simgeler. Babam taktı, dua ederek... İyi ki de taktı..Ölsem gitsem o anın duygusunu tarif edemem.." diyorsun. Ben senin bu söylediklerini nasıl eleştirebilirim ki? Bana bu hakkı kimse, hiçbir güç vermez. Ben, değil kuşak takmak, gelinlik bile giymedim, ancak senin yukarda tanımladığın türden bir mutluluğu tatmış olman beni sevindirir. Hepimizin yaşamdan beklentileri, mutluluk kaynakları farklı. Aslolan, mutluluk anlarını yaratan kaynakların değerini bilebilmek. Anne ve babasını mutlu etmek için, hoşlanmadığı bir geleneğe boyun eğmek de bir insan için mutluluk kaynağı olabilir. Bu nedenle, kimsenin kimseyi suçlamaya hakkı yoktur.
Bir nokta bir türlü açıklık kazanamadı bu forumda. O da, şu forum konusu olan kırmızı kemerin/kurdelanın, eğer bekaret simgesi olması durumunda, bazılarımız için kabul edilemeyecek bir gelenek olmasıydı. Ayrıca şu da belirtildi bazılarımızca: bekaret simgesi olarak kabul edilmesine karşın bu kuşağı takmak istemek de insanın en doğal hakkı olabilirdi. Karşı çıkılan husus, 'zorlama' konusuydu. Genç bir kadına bu kuşak kendi isteği dışında zorla taktırılmamalıydı, vs. Neyse, bir türlü anlaşamadık gitti
Konu, belki de forumun başlığından kaynaklnsa gerek, nedense fazlasıyla bireysel algılandı ve tartışıldı.
Dünyada büyük acıların yaşandığı şu son günlerde, kimsenin amacı bir başkasını üzmek olamaz, buna inanmıyorum. Bu forumda yazdıklarımın amacı, site arkadaşlarımdan kimseyi incitmek ya da aşağlamak değildi.
Sevgiler