115. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 1565105113114115116117125 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 1.141 ile 1.150 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

smg yazdı:
    Çantası çok ağır
    7 kitap,3 defter çok ağırlık yapıyor
    GÜnlük fikri ne hoş

Bizimkilerinde çantaları özelelikle hafta sonu ve pazartesi agır oluyor .

genelde dolaplarında herşeyleri ama ,bazı günler eve gidip gelmesigereken defterler oluyor.

okulun kendi defterleri eşşek ölüsü gibi ağır ve kocaman boyları var.
    küçük defter değil .
    defterlerin zaten kaplarıda sert plastik ve ortası telli türden oldugu icin ağır .

keşke basit-küçük defterlerden olsaydı da bu kadar ağır olmasaydı diyorum hep .

imzandaki renkler neşe veriyor insana

Yaramazlık etme henry ...
    Görürsek bizde alalım.
    teşekkürler Aynur

Bizim ödevlerin fotografını çekip paylaşıcaktım ama zaman alıyor .

Matematikten bazı sorular ;

-Bir çıkarma işleminde; çıkan 34 ,fark 16 ise ,eksilen kaçtır ?

-8 Onluk ve 7 Birlikten oluşan bir sayı ,36 sayısından kaç fazladır ?

-Annesi Esra'ya 25 lira para verdi.Esra bu paranın 18 lirasını kumbarasına attı.Elinde kaç lirası kaldı ?

-Elif 30 sayfalık kitabın 17 sayfasını okudu .Elif okuması gereken kaç sayfa daha olduğunu bulabilmek için ,hangi işlemi yapmalıdır?Yazın ve problemi çözün.

Birazdan oğluşum gelecek .
    Ödev-Yemek faslını hızlıca yapıp ,yüzmeye gideceğiz .
    Bende yüzeceğim bugun .
    Okuldan gelme vakti yaklaştıkca heyecanlanıyorum.Gün içerisinde özlüyorum çünkü tatlişko oğlumu )

Servisten inip,bıcır bıcır bişeyler anlatmaya başlıyor .
    İlk lafı genelde ;"Anne bugun napıcaz ? "

-önce yemek ve ödev,sonra ne istersen yapabilirsin .

-haayıır anne (çok muhaletetiz bu konuda ) ,önce yemek ve oyun-sonra ödev .

- peki o zaman ,saati kuracagım .zil çalınca hemen ödeve .
    diye anlaşma yaparız ))

Ama yuzmeyi sevdiği için ,bugun gelir gelmez ödevini yapması için anlaştık dünden bakalım )

Demet bunca işi nasıl sığdırıyorsun şaşıyorum.
    sonuçta siz serviste de zaman harcıyorsunuz,üstelik ödevleriniz de bizden çok daha fazla geliyor..
    Walla brawo ne diyeyim..
    bu arada Mert'in fotograf merakını desteklemen çok hoş,bizde de çocuklar daha 5-6 yaşındaykenden beri herkesin ayrı fotograf makinası var,onun tüm sorumlulugu(kaybetmeme-hafızasını ve şarjını dolu tutma)kendilerine ait.Sadece doldugunda babadan aktarım için yardım alıyorlar,onun dışında hepsi onların sorumlulugu,çok güzel fotolar çıkıyor,hatta bu sayede istediğin bir pozu bir büyüğe gerek kalmadan çocuguna çektirebilmek ve çekimlerin güzel olması da ayrı bir lüx

Hafta içi iki gün yüzme kursumuz var Ayşencim .Hafta içi birgün ödevimiz olmuyor .Kursun bir gününü ödevsiz güne denk getirdik.O gün koşturmacalı olmuyor sayılır .

Diger günü ödevli güne denk geldiği için ,sadece o gün koşturmacalı geçiyor .15.40 ta okuldan geliyor .18.00 de yuzme başlıyor.Gittiğimiz klup ,evin hemen dibinde ))

18.00'e kadar ödev-yemek faslını bitirmiş olmamız gerekiyor .19.00 da yüzme bitiyor .Neslinin oğlu Alp te geliyor.Çocuklar havuzdayken bizde fitness yapıyoruz ya da yüzüyoruz .Sonra onlarla birlikte hamama giriyoruz .Yüzmeden gelip ,hafif atıştırma-tatlı/meyva-diş fırçalama derken 20.30 oluyor ve Mert uykuya kendiliğinden dalmış oluyor )

Çocuklarının fotoğrafa meraklı olması ve kendi makinaları olması ne güzel Ayrıca ,sorumluluklarının bilincinde olmaları da hoşuma gitti .
    Biz henuz almamıştık ,babaannesi doğum günü hediyesi olarak alacak.Şimdilik benimkini kullanıyor .Mert daha çok acemi ,zamanla güzel fotoğraflar çekeceğine inanıyorum .Dediğin gibi ,bizim fotografımızı çekmesi bile ne hoş olur

Bızım matematık sorularımızdan bır kacı

Basket atma yarısında arkadasım 5 sayı yaptı. Ben 9 sayı yaparak bırıncı oldum. Ben arkadasımdan kac sayı fazla yaptım.?

Ana sınıfında 8 kız. kızlardan 3 eksık de erkek var. hepsının yatması ıcın kac yatak gerekır?

Hangı sayıya 2 ekleyıp 4 cıkarırsam 6 eder?

Bırıncı sınıfa gıden kutay yedıncı dogum gununu kutluyor.Besıncı sınıfa gıttıgınde kacıncı dogum gununu kutlayacak?

25 yasını kutlayan teyzem dogum gunu pastasındaki mumları ufledı. ama sadece yedı mum sondu. kac mum sonmedı?

Sayı dogrusu uzerınde bolca ıslem...

toplananlardan bırı yedı dıgerı dört olan ıslemde toplam kactır?
    arkadasımın 6 topacı var. benımkı 2 eksık ıse benım topacım kac tanedır?

9-4=... Islemınde Fark kactır?
    Hangı sayının 3 eksıgı 4 eder?
    Hangı sayının 5 eksıgı 9'dur?

Mustafa Esat'tan 5 yas kucuktur. Esat 9 yasında olduguna gore Mustafa kac yasındadır?

Sevgı 13 yasındadır. Aslı. Sevgıden 4 yas buyuk olduguna gore Aslı kac yasındadır?

Bızım en son yas problemlerı yapıyorlar.kurus hesapları ıle bırlıkte.

Bızım matematıkte kı son konularımızı ornek verdım.

sızler de yazarsanız sevınırım arkadaslar.

subbota yazdı:

Bızım matematık sorularımızdan bır kacı

Basket atma yarısında arkadasım 5 sayı yaptı. Ben 9 sayı yaparak bırıncı oldum. Ben arkadasımdan kac sayı fazla yaptım.?

Ana sınıfında 8 kız. kızlardan 3 eksık de erkek var. hepsının yatması ıcın kac yatak gerekır?

Hangı sayıya 2 ekleyıp 4 cıkarırsam 6 eder?

Bırıncı sınıfa gıden kutay yedıncı dogum gununu kutluyor.Besıncı sınıfa gıttıgınde kacıncı dogum gununu kutlayacak?

25 yasını kutlayan teyzem dogum gunu pastasındaki mumları ufledı. ama sadece yedı mum sondu. kac mum sonmedı?

Sayı dogrusu uzerınde bolca ıslem...

toplananlardan bırı yedı dıgerı dört olan ıslemde toplam kactır?
    arkadasımın 6 topacı var. benımkı 2 eksık ıse benım topacım kac tanedır?

9-4=... Islemınde Fark kactır?
    Hangı sayının 3 eksıgı 4 eder?
    Hangı sayının 5 eksıgı 9'dur?

Mustafa Esat'tan 5 yas kucuktur. Esat 9 yasında olduguna gore Mustafa kac yasındadır?

Sevgı 13 yasındadır. Aslı. Sevgıden 4 yas buyuk olduguna gore Aslı kac yasındadır?

Bızım en son yas problemlerı yapıyorlar.kurus hesapları ıle bırlıkte.

Bızım matematıkte kı son konularımızı ornek verdım.

sızler de yazarsanız sevınırım arkadaslar.

günaydın,

ben şu an iş yerinde olduğumdan bire bir yazamayacağım, ama çok benzerlikteki aynı tip sorular çözüyoruz bizde..
    birde şiir ezberlemeye başladık..
    bu hafta hergün bir şiir geldi eve ezberledik hepsini ailece

bizimki de hemen hemen aynı..

Bir de gösterimiz için rol ezberlerimiz var,İsviçre'yiz..

Günlük okuma yapması lazım ama nedense bunu rutine bindiremedik..

çocukların çoğunda fotoğraf merakı var sanırım, birazda aileden gördüklerinden olsa gerek..

simay kendini bildi bileli fotoğraflarla iç içe olduğu için, 4 yaşıdan itibaren çok güzel resim çekebiliyor, yani doğa resmi filan değil ama biizm resimlerimizi, kardeşinin resimlerini falan, hatta kardeşinin çok güzel pozlarını yakalıyor.. )

2 yıldır benim makinamı kullanıyordu, babası karne hediyesi olarak bir makina aldı ve çok mutlu oldu simay, şarjını falan biz dolduruyoruz, resimleride biz aktarıyoruz ama hep çantasında taşıyıp, her istediği şeyin resmini çekebiliyor, bu da onu çok mutlu ediyor..