11. Sayfa - Toplam 24 Sayfa var BirinciBirinci ... 91011121321 ... SonuncuSonuncu
Toplam 239 sonuçtan 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.

Artiiiiz!

Ben de sevgili minedafne'nin bu enteresan forumuna birkac sey yazmak istedim arkadaslar.

Benimki biraz ucuk olacak, size birkac arkadasimi, bir de hipnoterapi yaparken tanistiklarimi anlatayim. Aman, sakin butun Amerika boyle sanmayin ama. Sadece benim cevrem boyle! Biz galiba acaip insan manyetigiyiz. New York'ta yasayan cok uc insanlardan bahsedecegim ama umarim hosunuza gider.

Iste ilki:

Bizim bir arkadasimiz var. Stand-up komedyen. Bir sovunu gormustuk daha tanismadan. Ben hayatimda boyle zeki, ince komedyen gormedim. Keske anlatabilsem... Ingilizce bilmek lazim herhalde. Ama adamin yaptigi sadece aptal aptal espriler degil, sizi kendi dunyasina cekiyor, baska bir atmosfere dusuyorsunuz. Sovundan sonra sanki ayinden cikmisim gibi geldi bana. Kocam da neredeyse gozyaslari icindeydi. Ama gulmekten degil, boyle olaganustu bir yetenegi seyretmis olmaktan.

Hemen tanistik. Biz film de cektigimiz icin, onu bir sovunu cekmeyi teklif ettik, evine gittik, vesaire, vesaire. Sonunda bir cesit arkadas olduk.

Bir cesit diyorum, cunki.... Bu adamla normal arkadas olunamaz.

Neden unlu degil diye sorabilirsiniz. Onu da aciklayacagim.

Bu adam sizofreni hastasi. Gencliginde kullanmadigi uyusturucu kalmamis. Simdi 47 yaslarinda. Hatta uyusturucu bulmak icin fahiselik yapmis sokak koselerinde. Kendisini satmis, evini, varini yogunu, kiz arkadasini satmis. Akliniza ne geliyorsa... Sonunda sizofreni teshisiyle hastahaneye yatmis. Sovundaki iki espri su: hastalari kontrol altinda tutmak icin butun gun TV seyrettiriyorlarmis. (Yani anliyorsunuz, degil mi, TV aslinda ne ise yarar?) Bir de diyor ki, hastahaneden sonra, eskisinin iki kati hap kullaniyorum ama bu sefer yasadisi degil!

Coooook ama cok fakir. Evi bir odacik ve tuvalet. Bir kiz arkadasi vardi, simdi ayrildilar. Evine gittik, hersey heryerde. Kizin kilotlari, eskiden kalma sandovicler ve her yer ama her yer adamin haplariyla dolu. ikide birde bir o hapi, bir bu hapi yutup duruyor. Sonra devamli telefonu caliyor. Cok unlu gazeteler, artist ajanslari arayip duruyorlar. Program yapmak, yazi yazmak, tanismak icin. Yani boyle bir unlu adam...

Birkac kere Eddy Murphy filan gibi yildizlarla film yapti ama isin sonu gelmiyor. Ya yetenegini calmaya calistiklarini zannetmeye basliyor (sizofreni), ya da strese dayanamayip kendini eve kapiyor, buldugu butun haplari yutup yataginda uzuuun yolculuklara cikiyor.

Kizlar gece kluplerinde tuvaletlerde yatiyorlar onunla. Boyle tehlikeli bir cekiciligi oldugu icin.

Bir de ara sira bizi arar, kocamla konusur. Ya, der hep, su karinla bir kerecik yatabilir miyim? Kocam da hep guler ve der ki, bence mahsuru yok ama Elif istemiyor!

Ah, ah, ben Amerika'ya ilk geldigimde yuzu gozu acilmamis bir saf operaciydim. Basima gelenlere bakin!

Tipine bakmak isteyenler icin: www.rickshapiro.net

Arkasi yarin...

Re: YURTDIŞINDAKİ DOSTLARIMIZIN GÖZÜYLE....hala ekleme yapabilirsiniz

Yasadigim Ulkeler

Turizm otelcilik mezunuyum, Hilton oteller grubunda ilk isime baslamistim ve stajimi yapiyordum ve bu sirada ingiliz olan esimle tanistim ve seyahat serivenlerim esimin transferleriyle basladi; Esim martin benimle tanismadan once zaten korfez savasi sirasinda Saudi Arabistanda Darhanda calisiyormus sonrada Turkiyeye Mersin Hiltonun aclisini yapmak icin gelmis ve ardindanada ben: neyse bir 3 yilik Turkiye calismasindan sonar Kahire Ramisis Hiltona trAnsferimiz cikti bende ardindan:

Kahire, Misir

Martin benden once gitmisti ve bende 1 ay sonra ardindan gittim, ilk hava limanina geldigimde zaten olaylarim basladi once pasaport kontrolune girdigimde pasaportaki adam disarda bekle dedi bende niyeyiymis dedim oda bana donup demesinmi: cunku sen Turksun! Tepem ativermisti zaten adama: niye turk oldugum icinmi disarda bekliyorum dedim neyseki sadece ben degilmisin diger Turk olan butun yolculari extradan guvenlik kontolu yapmak icin bekletiyorlar mis. Malum 70 milyondan cika cika bir salagin teki cikar ve Misira kokain kacakciligi yapar ve adimiz cikar iste boylede butun Turk yolcular guvenlik kontrillerinden geceriz! Neyse o sirada beyaz uniformali birini buldum ki misirli adamlar biraz irice olurlar, adam en az 2 metre ben 1cm64 and o halimle adama parmak gosterrekten bana bakin orda bavullarim gidiyor bir kaybolsun size sorarim dedim. adamda okey madam okey no problem diyor, neyse pasaportlarimizi aldik, bavullarimizda ve sonunda disardaki cama yapisik vaziyette bekleyen kocama kavustum.

Anneey oda ne eski puslu arabalar, hava cok sicak, nefes alamiyorum,neyse 25 dakikalik bir yolculuktan sonar nil nehri kenarina kurulmus ve unlu Misir muzesinin onunde olan 39 katli Ramisis Hiltona geldik ve 2,5 yilimizda bu otelde gecti. Biz 2,5 yil boyunca otelin 18 ci katinda nil nehrine bakan bir suit te kaldik icerisinde mutfagim bile vardi cocukta olmayinca tabi bir sorun olmadi, ama bir balkonu acmaya kalk hemen kapatmak zorunda kaliyorsunuz arabalarin BIP BIP seslerinden, bu yalniz 24 saat icin gecerli.

Disarida insanlar yarisi beyaz, yarisi acik mavili disdaslar yani su uzun gomlekler giyiyor, yarisi da normal bizler gibi giyiniyorlardi, bayanlar dersen oda oyle yarisi normaL yarisi kara peceli, ve basi bagli 1 ton agirliginda benim 1 sene boyunca kullanacagim makyajlar. Tirnaklar ojeli falan. Onlarda bir degisik anam!!!1

Alisveris te bir alem Misirda hele pazarlarina gidersen o ayri bir dert, ben o kadar ilgi cekmiyordum misirlilari neden olsa akdenizliydik, ama esimi yanimda goturursem bir dert turist turist!!!!!! Ama buyuk alis veris merkezleride var, genelde boyle yerlere giderdik, taksi soforuyle kavgali gecerdi butun yolculuklarimiz need olsa turistiz, taksideki kilometreler calismazdi ve kafadan bir para isterlerdi bizde artik ogrenmistik nereye gitsek 2 pound. diger cogu arab ulkelerinde oldugu gibi Cuma gunleri tatil di burda.

Bu arada 3 ay icerisinde kendime iste buldum: bir uluslararasi Cocuk kresinde ogretmenlik yapmaya basladim, 4 ile 5 yas grubu bir sinifim vardi sinifim 25 kisiden olusuyor ve yaklasik 10 degisik ulkeden cocuklarim vardi isimi cok sevdim ve ayrilirkende cok zordu.

Ama Kahire sehrin vermis oldugu Tarihsel bir guzlelik var onu anlatamam, ne kadar,da pis, hava kirliligi bol olan, gurultulu bir sehir olsada her yerde bir tarih var hele o aksam ustu gunesin batisindan kendi odamadan bile piramitleri gorebiliyordum. Piramitleri gezimiz baska bir hikaye zaten:

Bir hafta sonu pirmitleri ziyaret etmeye kalktik, 15 dakikalik bir taksi yolculugundan sonra, gezmek icin bir at ve bir deve kiraladik: ben martin e ben ata bindim ati ben alayim sende deveye bin dedim, giderke bir sorun yoktu zaten hayvanlarin sahipleri yularlarini cekiyordu: neyse orda gezinen rehberler var zaten seyyar saticilar gibi bir 5 dollar veriyorsun sana rehberlik yapiyorlar neyse bir pramitin icine girdik bende urperti ellerimizde ciralar zaten bir arkama bakiyorum bir onume: neyse dehset gecen dakikardan sonra sonunda disari ciktik ama mimarisi dehset verici birsey, sonra geri gelirken ben atin ustunde martin devenin, onumuzde gecen iki at, yaris yapiyorlardi benim atta bunlarin arkasindan takilmaz mi: stop diyorum yulari cekiyorum yok olmuyor bizim turk usulu CUSSS diyorum yok at anlamiyor bizim at bu atlarin arkasindan sahara collerine dogru gider gibi uzaklasiyir ben dayanamadim artik attan atliyacam ve kendimi attan attim, ve sonunda geri yurumeye basladim ve martin deve ile geldi beni aldilar ve attan dustugum at bana geri gelip kanayan bacagima egilerekten sanki ozurdiliyordu ammaa yok beni onu affetmedim cok kotu dusmustum cunku. Neyse

Taksiyle otele geri gelriken Martin’e: ben su piramitleri yapan misirlilarla simdi su ulkede yasayan ayni Misirli oldularina inanmiyorum dedim! Haiiiii hahhhh hahhyyyy sakaydi Kafalarinn calismasi acisindan demek istedim.

Neyse bu 2,5 yil boyunca TABA yani kizil denizin en kosesi: yan taraf Israil Elat, onun yani Aqaba Urdun ve karsi tarafta ise Sudi Arabistan bulunan bir yer burasi ve aksamlari bu 4 ulkeyide gorebiliyorsunuz ne ilginc dimi.? Bu arada Luxor, Hurgada, sharm ma sheik tede bulunduk.

Martin bir ara bana gelip bana Jakarta Endoneyadan is teklifi var sen nedersin? dedi ve bana biraz oralar uzak olsada ilginc olacagini dusunerekten neden olmasin dedim, ve yolculuk icin hazirlanmaya basladik zaten ev tasimiyoruz sadece bavullarla tasindigimiz icin. Ama en zoru, tanistigimiz onca arkadas ve calistigimiz is yerindeki arkadaslar ve benim icin en onemli olan kresteki ogerncilerimden ayrilacaktim!!!!!!!!!!!!!!

Yazacak cok seyler varda arkadaslar daha yazacagim 6 ulke kaldi! Gelecek gunlerde Jakarta Endonezya! PEK YAKINDA!!!1

Selamlar

Derya
    http://www.annecocuk.com/modules/xgallery/cache/albums/dasa01/aar.thumb.jpg[/img]

Teşekkürler

sevgili Elif ve Derya ,
    Beni kırmayıp yaşadığınız yerleri ve insanlarını paylaştığınız için teşekkürler.

yeni yazılarınızı heyecanla bekliyorum

Kiraaaaa!

Sizin oralar nasil bilemiyorum ama buralar iyice usuttu! Normal bir apartman dairesinin fiyati sonunda bir bucuk milyon dolara vurdu. Kiralardan hic bahsetmeyiniz. Biz bir oda, acik mutfak ve salon, kucumencik banyo bir apartman dairesinde oturuyoruz. Yani ben diyeyim 60 metre kare, siz diyin 62.5 metre kare. Ben metre kare hesabinda iyi degilimdir, belki daha bile kucuktur. Yani kucuk iste. Yatak odasina bir yatak ancak sigiyor, salon denen delige yemek masasi sigmiyor, kare seklinde, iki kisilik bir masa bozuntusu var. Ayligi ne kadar, tahmin edin... Yok, yok, butun arkadaslarimiz kiskancliktan catliyor ne kadar ucuz diye! Kontrollu kira denen bir bina. Yani istedikleri gibi arttiramiyorlar kirayi, o yuzden ucuz. Ha, bir de Birinci Dunya Savasi oncesi yapilmis bina, yani eski diye...

Amerika'nin her yerinde millet mustakil evlere sigamiyor, New York'ta oyle farkli ki!

merhaba mine, Almanya avrupanin en yogun yerlesim yeri 82 milyon nufusa sahip bunca insan almanyanin geneline yayilmis durumda mesela bir iki tane mega kent degilde her eyaletin buyuk bas kenti vardir istanbul gibi herkes bir yerde degil kiyaslama degil yanlis anlasilma olmasin. gunluk hayatta herkes cok yogun bir tempoda calisir sabahin en erken saatlerinde baslayip aksam 4 5 gibi is hayati biter magazalar 8 kadar aciktir aksam olunca in cin sokaklarda cirit atar :- hayat monotondur turkiyemdeki gibi komsuluk yoktur nadiren bizm gibi olanlarda var tabi. stuttgart turklerin en yogun oldugu bolgelerden birisidir her yerde bir turk donercisini gorebilirsin turk mahalleleri vardir girdiginde kendini turkiyede gibi hissedersin. stuttgartin her yeri tarih kokar eski kiliseler, evler eskilere zarar vermeden restore ederler. otopark yapcaz diye tarihi yerleri yakmazlar.her coook temizdir kopek pislikleri haric kenar kosede iiiyyyy neyse hayvanlara cok duskun almanlar hemen hemen her almanin vardir evinde bu arada alt komsumun bacaksiz kopegi yani kucuk deli ediyor beni koca gun avazi ciktigi kadar havliyo neresinden cikiyosa o ses neeeyse aklima gelmiyo ne anlatayim hiim trafiginden bahsedeyim genelde araba kullanmaktan zevk alirsiniz kimse stres olmuyo rahat bir akisi var bazen yogun olabiliyo ama sakindir herkes esim haric. kimse hiz kurallarini gecemez her yerde eloktronik radarlar vardir hiz yaptiginda aninda flas gibi parlar eve cezan gelir reddetme olanagin pek yoktur o anda resim cekilmistir eloktronik radarla tarihini nerede surat yaptigina kadar belgelenir istiyosan odeme.korna sesi duyamassin yasaktir kimse onune zirt diye gecemez trafikte biraz argo oldu ama gene neeeyse ulasim amacli en yaygin trendir.tren garlari sehirlerin merkezindedir hava alanlarina kadar baglantisi vardir. sehirler arasi otobus yoktur yanliz sehir ici ulasim ve tur amacli kulanilir otobus.bisiklet kullanimi cok yaygindir ayriyeten bisiklet icin araclarin yan tarafindan yol vardir onlar icin ayri trafik isigi vardir onlar icin her yerde park edilip kilinnenecek yerler vardir.aklima gelmiyo birde su aralar bir yesillendiki heryer baharin butun guzellikleri uyaniyor, dogayla medeniyet ic ice yasiyorsun burada.daha sonra gene eklerim aklima simdilik gelenler sevgiler....

kopekler

Burada da cok hayvansever herkes. Ama dikkatimi cekti, Avrupa'da hic kaka temizlemiyorlar. Ama burada herkes mutlaka ve mutlaka topluyor kopeginin kakasini kucuk torbalarla. Bir de kopek parklari var, yersin hepsini, oyle tatli kopekler getiriyorlar kosup oynasin, sosyallessin diye! Benim iki kedicim var, camdan bakarlar. Giris katinda oldugumuz icin sokaktan gelip gecen mutlaka durur, bebek gibi konusurlar minnoslarimla.

Ben size biraz kanarya adalarini anlatayim. Buarsi Ispanya'ya bagli olmasina ragmen insanlari kendilerini Ispanyol degil Kanaryali olarak kabul eder. Ispanyollar da bunlara biraz 2. sinif vatandas muamelsi yapar zaten. Hayat hava sicaklagina bagli olarak yavas isler. Bugun git yarin gelcilik vardir. En ufak dini ve milli mesele tatil ve Fiesta( bayram ) sebebidir bu bayramlar bol sarap bol yemek ve havai fisekler esliginde kutlanir. Buradaki insanlarin havai fiseklere harcadigi para ile Afrika'da kucuk bir ulkenin yillik yiyecek masrafi karsilanabilir herhalde. Fiesta disinda bol bol da siesta yapilir, bu ogle uykusudur. Saat 13.30'da dukkanlar kapanir, acil servisler disinda doktor bulamazsiniz, alisveris yapamazsiniz saat 16.30'a kadar hayat durur, aslinda iyi de olur cunku hava o ara zaten cok sicak olur. Aksamlari bizim gibi yamek gec yenir hatta abartirlar ve aksam yemegini 23.00'te falan yerler. Bizim mezelerimiz onlarin "tapa"lari vardir, ufak tefek atistirmayi severler. Bizim gibi kapi gicirtisina kalca sallarlar. Genlde iyi kalpli ama kesinlikle verdikleri sozde durmayan, bastan savmak icin rahatlikla yalan soyleyen insanlardir. Kotu olduklari icin degil o anda gercekten rahatsiz edilmek istemediklerinden ya da " hayir ben bunu yapamayacagim " diyemediklerinden yalan soylerler. Bir de sicakkanlidirlar ama kendilerinden olmayani aralarina sokmazlar ben 2,5 senedir bu adalarda yasiyorum bir tane arkadasim yok. Havadan sudan muhabbet ederler ama ondan sonra bir sinir vardir ve gecemezsiniz, siz hep disarda kalirsiniz.
    Yemek guzeldir, hava temizdir, isten cikip siesta'da plaja gidi`p sonra yine ise donebilirsiniz. Cok calismazlar ama cok ta kazanmazlar ama onemli degildir cunku burada hayat diger Avrupa ulkelerine ve anakara Ispanya'sina gora ucuzdur, Toprak verimlidir, su boldur, gunes kendini saklamaz, deniz vardir, sarap vardir eh insan daha ne ister

LONDRA(İSTANBUL'DAN SONRA YAŞAYABİLECEĞİM İKİNCİ ŞEHİR)

EH BENDENDE SİZE BİR LONDRA YAZISI

Gezerken

Londra, tarihi mekanları, müzeleri, galerileri, muhteşem parkları ve Thames Nehri'yle size tam bir şölen yaşatır. Kentin caddelerinde sadece yürüyerek, Hıristiyanlık öncesi dönemden beri varolan olağanüstü mimariyi seyretmek mümkün.

Gezi listenizin başında krallık sarayları ve William The Conquerar, Big Ben, The Tower of London olmalıdır. Krallık yaşamıyla ilgili yerlerin içinde, Galler Prensesi Diana'nın evi Kensington Sarayı, cezbedici yerlerden biri. Diana'nın eski kayınvalidesinin yani kraliçenin evi, Buckimgham Sarayı da görülmeye değer.

East Molosey in Surrey'e gidip burada muhteşem Hampton Court Palace'ı görmenizi de öneririz. Hampton Court Palace, VII. Henry döneminde, Kardinal Wolsey tarafından inşa edilmiş. Burası sadece antika mobilyalara ve eşsiz sanat yapıtlarına değil, aynı zamanda da İngiltere'nin en ilginç bahçelerine de sahip. Kendinizi bu tarihi labirentin içinde kaybetmeyin!

Tarihi yapılar içinde İngiliz kilise mimarisinin iki harika örneği de mutlaka görülmeli. İngiliz tarihi içinde en mistik yere sahip olan St. Paul's Katedrali bunlardan biri. 1666 yılındaki 'Büyük Yangın'dan sonra inşa edilmiş, II. Dünya Savaşı sırasında etrafındaki birçok yer yıkılmasına rağmen o ayakta kalmış.
    Aynı eşdeğer güzellikte ve daha eski olan Westminster Manastırı, Abbey William'dan beri İngiltere'nin kral ve kraliçelerinin taç giyme töreninin yapıldığı yer. Buradaki sessizlik ve sukünet muhteşemdir.

Londra'daki müzeleri birkaç kez ziyaret etmeniz gerekir. Çünkü zamanınız bir kerede bütün bir müzeyi gezmeye yetmez. Müzeler içinde en önemlilerden biri olan British Museum'daki Eski Mısır bölümünü mutlaka görün. Bu alanda dünyanın en iyi koleksiyonlarından biridir.
    Natural History Museum, Since Museum, Victoria and Albert Museum ve nehrin güneyindeki İmparatorluk Savaş Müzesi'ni de görmenizi öneririz. Yine nehrin güneyinde, Kew'de Royal Botanic Gardens görülmesi gereken yerlerden biri. Burada dünyanın her yerinden toplanmış bitki örnekleri bulunur.
    Başkentte görülmeye değer müzelerden biri de Madame Tussaud's Müzesi. Müzelerin yanısıra ustaların eşsiz eserlerinin sergilendiği galerileri de mutlaka görmelisiniz.

London Planetarium da hayranlıkla gezilecek bir başka yer. Kentin kuzeyinde, Regent Park'ın sonunda Londra Hayvanat Bahçesi (London Zoo) bulunuyor.
    Londra'nın selden, nehir taşkınlarından nasıl korunduğunu görmek için modern yapıdaki Thames Barrier Visitor's Centre görülebilir. Kentin en ünlü yapılarından biri olan Tower Bridge daha merkezi bir yerde inşa edilmiş. Ziyaretçilere burada uzun gemilerin geçerken köprünün nasıl yükseldiğini gösteren detaylı bir açıklama sunuluyor.

Mutlaka Görün
    British Museum British Museum olağanüstü koleksiyonlarıyla dünyadaki en büyük müzedir. Bu koleksiyonlar arasında Elgin Marbles ve Mısır mumyaları en ünlülerinden bir kaçı. Giriş serbest.
    Great russel Street
    En yakın metro istasyonu: Tottenham Court Road
    Pazartesi- cumartesi saat 10.00-17.00 ve pazar günü öğlen 12.00-18.00 arası açık.

Banqueting House 17. yüzyıla ait Whitehall sarayının günümüze kalan yegane parçası. Yapının Inigo Jones'un mimarisi ve Rubens tavanı meşhur. Pazartesi - cumartesi 10.00-17.00 arası açık olan Banqueting House'ın giriş ücreti yetişkinler için 3.60 sterlin, çocuklar için ise 2.30 sterlin. Resmi tatil günlerinde, 22 Aralık-2 Ocak arasında ve "Good Friday" de kapalı. En yakın metro istasyonu ise Westminster.

Eltham Palace Eltham Palace, Art Deko tarzında inşa edilmiş, içinde VIII. Henry'nin çocukluğunun da geçtiği Ortaçağa ait büyük ve muhteşem bir saraydan kalan duvarlarla çevrelenmiş, 1930'lara ait görkemli bir yapı. Çarşamba-cuma ve pazar günleri 10.00 ile 16.00 arasında açık. Giriş ücreti yetişkinler için 5.50 sterlin, çocuklar için ise 2.75 sterlin. Ulaşım için Eltham demiryolu istasyonu kullanılabilir.

The Tower of London Bugün bir müze ve kraliyet hazinesi de burada bulunuyor. Ancak yapının tarihteki işlevi bugünkünden oldukça farklı. Bu kule, 900 yüzyıl boyunca insanların korku kaynağı olmuş. Krala karşı gelenler kulenin soğuk duvarları arasında korkunç işkenceler görmüş ve çok az insan buradan sağ çıkabilmiş.
    Mart -ekim arası saat 09.00-18.00 arasında, pazartesiden cumartesiye kadar açık. Pazarları ise 10.00 da açılıyor. Giriş 8.30 sterlin. En yakın metro Tower Hill.

Hampton Court Palace İngiltere'nin en eski saraylarından biri. Ziyaretçiler eski apartmanları, Tudor mutfaklarını ve meşhur labirentleri görebilir. Tüm bölümleri ziyaret etmek istiyorsanız, giriş ücreti yetişkinler için 10.50 sterlin, çocuklar için ise 7 sterlin. Yanlızca labirentler için ise yetişkinler 2.30 sterlin, çocuklar ise 1.50 sterlin ödüyor. Perşembe ve pazar günleri 9.30- 16.30 arası ziyaret edilebilir. 24 -26 Aralık tarihlerinde ziyarete kapalı. En yakın metro istasyonu ise Hampton Court.

Traitor's Gate Paha biçilmez mücevherlerden oluşan taç ve buradan hiç ayrılmayan meşhur kuzgunlar gibi ziyaretçilerin mutlaka görmeleri gereken yerlerin bulunduğu Londra Kulesi'nin bu bölümü, tarihi birçok şahsiyetin geçmişini de içinde barındıran tarihi bir mekan.
    Yetişkinler için giriş ücreti 10.50 sterlin ve çocuklar için ise 6.90 sterlin olan Londra Kulesi, salı - cumartesi 09.00'dan 16.00'ya kadar, cuma ve pazar ise 10.00'dan 18.00'a kadar ziyaret edilebilir. Londra Kulesi'ne en yakın metro istasyonu Tower Hill.

Buckingham Sarayı Kraliçe'nin halen yaşadığı bu saray kışın belli zamanlarda, yazın da kraliçenin kalmadığı dönemler halkın ziyaretine açık. Günaşırı aynı saatte yapılan muhafız alayının nöbet değişim töreni görülmeye değer.
    Sabah 09.30 ile 16.30 arasında ziyaret edilebilir. Giriş ücreti yetişkinler için 10.50 sterlin, çocuklar için ise 5 sterlin. Saraya en yakın metro istasyonları 'Victoria' ve 'Green Park'.
    0171-321 2233 - 0171-321 2233 numaralı telefonlardan rezervasyon yaptırılabilir.

Kensington Palace State Apartments Ziyaretçiler Viktorya dönemine ait bir dizi oda görebilir. Çarşamba ve cumartesi günleri 10.00-16.00 arası açık olan mekanda yetişkinler için giriş ücreti 9.50 sterlin, çocuklar için ise 7.10 sterlin. Kensington Palace State Apartments, Kensington bahçelerinin içinde yer alıyor ve mekana en yakın metro istasyonları ise Queensway ya da High Street Kensington.

Greenwich Meridyen çizgisinin geçtiği Greenwich'te son yelkenli ticaret gemilerinden Cutty Sark, eski Kraliyet Rasathanesi ve Ulusal Denizcilik Müzesi bulunuyor. Greenwich'e Westminster, Charing Cross ve London Bridge'ten tren var.

St Paul's Katedrali Bu muhteşem katedrali 1.5-2 saatte gezebilirsiniz.
    Açık olduğu ibadet saatleri pazartesi- cumartesi arası 07.15- 18.00. Pazar günü 07.45-15.00
    Ziyaret saatleri: pazartesi- cumartesi arası 08.30- 16.00
    Galeriler: Pazartesi-cumartesi arası 09.30- 16.00
    Fiyat: Yetişkin 5, çocuk 2.50, öğrenci 4 sterlin.
    St Paul's Churchyard London EC4M 8AD
    Tel: 020 7236 4128 Faks: 020 7248 3104

Big Ben Parlamento binasındaki saat kulesi Westminster'in yanında. Halka açık değil.

Nationaly Gallery 1824 yılında inşa edilen galeride, 1260- 1900 tarihleri arasında yapılmış 2 bin tablo sergileniyor. Botticelli, Rubens, Rembrant, Raphael, Cezanne, Van Gogh gibi bir çok Avrupalı üstadın eserlerini görebilirsiniz. Giriş serbest.
    Pazartesi - cumartesi arası 20.00'a kadar açık. Pazar öğlen 12.00-18.00 arası açık. 1 Ocak, 24-26 Aralık kapalı
    Tarafalgar Sguare, London WC2N /DN

Tate Gallery 1997 yılında, Tate ve National Gallery arasında yapılan bir anlaşmayla; 19. yüzyıla ait 50 resim Tate Galery'den Nationally Galery'e getirildi. Değiş tokuş sonucu, Impressionit ve Post Impressionist akımlarında yer alan Cezanne, Gauguin, Pissarro ve Van Gogh'un paha biçilmez eserleri Tate Gallery'de sergilenmeye başlandı. Pazartesiden cumartesiye kadar açık. Ücretsiz. En yakın metro istasyonu Pimlico.

İmparatorluk Savaş Müzesi Kesinlikle görülmesi gereken müzeler arasında. Dramatik ışıklandırılmasıyla, I. ve II. Dünya Savaşı'nda kullanılmış tanklar, denizaltılar ve havada uçuyormuş gibi duran uçaklar sergileniyor. Sergilenen binlerce eserin inanılmaz hikayeleri var.
    Açık olduğu saatler, sabah 10.00- 18.00. 24,25,26 Aralık günleri kapalı. Yetişkin giriş ücreti 4.70 sterlin (indirimli 3.70 sterlin), çocuk 3.70 sterlin.
    Tel: 0171 416 53 20
    Lambeth Road, London, SE1 6HZ

Tower Hill Pageant Burası Londra'da yaşanmış, unutulmayan dramatik olayların sahnelenmiş olduğu bir müze. Ziyaretinizde bu müzede Londra tarihinden kompoze edilmiş 26 tablo görme imkanınız var. Witness the Black Death (Kara Ölümün Tanığı), Great Fire (Büyük Yangın) bunlardan bazıları. Animatronic figürler, ses ve kokularla yaşanan bir atmosferle karşılaşacaksınız.
    Noel günü hariç 1 Nisan- 31 Mayıs arası 09.30'dan 17.30'a kadar, 1 Kasım-31 Mart arası 09.30'dan 16.30'a kadar açık
    Yetişkin 6.95 sterlin, çocuk 4.95 sterlin.
    Tower Hill, EC3N 4ee. Tel: 0171 709 0081

Galeri ve Müzeler
    Madame Tussaud's Naomi Campell, Eric Clapton, Mel Gibson gibi starlarla ya da Nelson Mandela gibi dünya liderleriyle nasıl tanışıp fotoğraf çektirebilirsiniz? Tabii ki Madamu Tussaud'dan başka bir yerde değil. İngiltere'nin bu en popüler müzesinde, ünlülerin gerçeğiyle tıpatıp balmumu heykelleriyle birlikte fotoğraf çektirebilirsiniz.
    Noel Günü dışında hafta içi her gün 10.00, hafta sonu 09.30 açılış- son giriş saati 17.30
    Giriş ücreti; yetişkin 8.95 sterlin, öğrenci 6.75 sterlin, çocuk 5.90 sterlin
    Marylebone Road, NW1 5LR. en yakın metro Baker Street Tel: 0171 935 6861

Museum of the Moving Image Sinema ve televizyon dünyası tarihinde bir gezinti yapıp, eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir müze. Kendi çizgi filminizi yaratabilir, Süperman gibi Londra üzerinde uçabilirsiniz. Etkileyici film kostümleri, maketler, dekorlar, yüzlerce film ve TV klipleri keşfedilmeyi bekliyor.
    Her gün 10.00- 18.00 arası açık. Son giriş saati 17.00. 24,25,26 Aralık günleri kapalı.
    Giriş ücreti: Yetişkin 5.95 sterlin, öğrenci 4.85 sterlin, çocuk (5-16 yaş arası) 4.00 sterlin.
    South Bank, Waterloo, London, SE1 8XT.
    Tel: 0171401 2636

Rock Circus Burada rock ve pop müziğin son 30 yıllık geçmişine dair herşeyi bulabilirsiniz. Ayrıca 1996 yılından beri 25 dakikalık yeni müzik akımları showları düzenleniyor.
    Noel günü hariç gece ve gündüz gece 24.00'a kadar açık.
    Yetişkinler 7.95 sterlin, çocuk (5-15) 6.50- 4.50 sterlin, öğrenci 6.95 sterlin.
    The London Pavillon1 Piccadilly Circus London W1V 9LA
    Tel: 0171 734 7203

Victoria and Albert Museum 3500 yıl öncesinden günümüze kadar gelen milyonlarca muhteşem eserleri görme olanağı bulacaksınız. 20. yy. galerisinde plastik sanatlara ait eserleri, İtalya galerisinde Rönesans dönemine ait koleksiyonları, elbise galerisinde de son dört yüzyıla ait elbise modasını ya da 19 yy. tabiat sanatçısı John Constabl'a ait geniş resim kolleksiyonunu keşfedebilirsiniz.

London Dungeon Sabah 10.00 da açılıyor. Noel Günü hariç 1 Mayıs'tan 30 Eylül'e kadar son giriş saati 17.30, 1 Ekim'den 1 Mart'a kadar son giriş saati 16.30
    Yetişkin 8.50 sterlin, çocuk (yanlarında yetişkin birinin olması şart) 5.50 sterlin, indirimli 4.50 sterlin, öğrenci 7.50 sterlin.
    28-34 Tooley Street, SE1 2SZ Tel: 0171 403 0606

Tower Hill Pageant 1 Mayıs'tan 31 Ekim'e kadar 10.00 -17.30 arası açık. 1 Kasım'dan 31 Mart'a kadar son giriş saati ise 16.30.
    Fiyat: Yetişkin 6.95 sterlin, indirimli 4.95 sterlin, çocuk (4-16 yaş) 3.45 sterlin
    Tower Hill, EC3N 4EE Tel: 0171 709 0081

London Transport Museum Her cuma 11.00-18.00 arası açık. Diğer günler ise cuma- pazar arası 10.00'dan 18.00 kadar açık. Kapalı olduğu günler 24,25,26 Aralık
    Yetişkin 4.50 sterlin, çocuk 2.50 sterlin, öğrenci 2.50 sterlin
    Covent Garden Piazza Tel: 0171 836 8557

National Maritime Museum İngiltere'nin denizcilikle ilgili görülmeye değer müzesi National Maritime Greenwich'te bulunuyor. Burası hakiki teknelerin modelleri ve dizaynlarının bulunduğu büyük bir koleksiyona sahip. Aynı zamanda Cutty Sark adlı dünyanın en hızlı giden yelkenli gemisi de burada bulunuyor ve çok iyi korunuyor.

Parklar - Bahçeler
    Londra insanın dinlenmesi, temiz hava alması için çok büyük parklara sahip bir başkent. Doğal yapılarına pek fazla müdahele edilmeyen bu alanlar, kentin dışına da yayılmış durumda. Hava uygunsa, bu parklarda bir gezintiye çıkın. Londra'nın bir park ve yeşil alan cenneti olduğunu göreceksiniz.
    Kent merkezine 10 kilometre yakında 80'den fazla park var. Büyük Londra ise tam 400 parkı barındırıyor. Toplam yeşil alan yüzölçümü 20 bin hektar. Londra'yı bahar ve yaz aylarında çekici kılan en önemli neden bu yeşil alanlar. Tarafalgar Meydanı yakınındaysanız, üşenmeyip St. James Park'a bir uğrayın.

Hyde Park Londra'nın en ünlü parkı. Her gün 05.00'ten gece yarısına kadar açık. Her pazar sabahı insanlar merdiven ve sandalyelerini alarak 'Serbest Kürsü'nün bir tarafında yer kapmaya çalışıyor. Konuşmacılar arasında bütün dünyanın bir federasyon çatısı altında birleşmesi gibi idealist fikirlerden bahsedenlerin yanında, din propagandası ya da insanları eğlendirmek için cinsel espriler yapanlara da rastlanıyor. Serbest Kürsü'deki dinleyicilerinin büyük bir kısmı bu özgür ortamı merak eden turistlerden oluşuyor.
    Metro: Hyde Park Corner, Knightsbridge, Lancaster Gate, Marble Arch veya Queensway.

London Zoo Dünyanın ünlü hayvanat bahçelerinden biri. Yaklaşık 12 bin hayvan yaşıyor.
    10.00-17.30 saatleri arası açık. 25 Aralık'ta kapalı
    Fiyat: Yetişkin 9, çocuk 7 sterlin
    Regent's Park
    En yakın metro istasyonu: Baker Street ve Camden Town

Kew Gardens
    (Royal Botanic Gardens)
    Kew Richmond TW9 3AB, Surrey
    Tel: 020 8940 1171
    Faks: 020 8332 5610
    Üç yüz dönümlük bahçede 40 bin çeşit bitki türü yaşıyor. Bahçede, yedi olağanüstü sera ve iki sanat galerisi de yer alıyor.
    Tipik gezme süresi en az 3 saat
    Kapalı olduğu günler: 25 Aralık 1 Ocak
    Açık olduğu saatler 9.30-19.30. Galeriler daha erken kapanıyor.
    Fiyat: Yetişkin 5 sterlin, çocuk 2.50 sterlin, öğrenci 3.50 sterlin.

Tiyatro Salonları
    Royal Opera House
    Ülkenin artistik ve kültürel kalbinin attığı bir yer. Tiyatro'unn halka açık olduğu günler, pazartesi-cumartesi 10.00-15.00 saatleri arasında ve ziyaretçiler için bir dizi geniş ücretsiz olanak sunulmakta.

Nehir Turları
    Londra denilince ilk akla gelen şeylerden birisi de kenti doğudan batıya ikiye bölen ünlü Thames nehri.
    Thames, şehri ikiye bölerek yoluna devam ederken kıyılarında yer alan kiliseler, katedraller, doklar ve diğer etkileyici yapıları daha da büyüleyici bir hale getirir.

Nehir üzerinde kentin iki yakasını bağlayan bir çok köprü bulunur. Bu köprülerin en meşhuru ise ünlü London Tower (Londra Kulesi)'dır. Nehir üzerinde gündüz ve gece birçok tur düzenlenir. Bu turlara katılarak kenti Thames Nehri'nden seyredebilirsiniz. Tur teknelerinin en meşhurları ise 'Dixie Queen' ve 'Cabby'... Thames nehrinde yapacağınız günlük turlar sırasında Westminster, Thames Barrier, Tower of London, Tower Bridge ve Greenwich göreceğiniz güzelliklerden sadece birkaçı.

Alışveriş

"İngiltere bir mağazacılar ülkesidir..." Bu söz Napolyon'a ait. Bugün Londra'ya bakıldığında Napolyon'a hak vermemek olanaksız.

Değişik koleksiyonların sunulduğu mağazalar, küçük spesiyal dükkanlar ve mütevazi pazar tezgahları birbirinden farklı alışveriş seçenekleri sunar.

'Eğer Londra'da alışveriş yapamayacaksanız, oraya gitmeye değmez!' diyenler de vardır... Bu kadar renkli alışveriş olanakları sunan bu kentte 'nerden başlamalı' diyorsanız, işte size alışveriş hayatının kısa bir özeti...

Piccadilly Bölgesi
    Başlamak için en iyi yer Piccadilly bölgesi. Burada İngiliz stilinin en ünlü örneklerini bulacaksınız. Burberrys, Aguascutum, Fortnum ve Mason...

Arka sokaklarında ise elit İngiliz alışveriş yaşamını yansıtan mağazalar bulunur. Jeronyn Strett ve Seville Rom'da İngiliz centilmenleri için gerekli şık takımları satan dükkanlar var. Ayakkabı üreten Lobb ve Greves gibi terziler 200 yıldan fazla bir zamandır bu bölgede hizmet veriyor. Bu mağazalar çok özel ve çok pahalı. Fakat burası sadece vitrinleri seyretmek için bile dolaşmaya değer; ama yine de girmekten korkmayın, buralarda sizi rahatlatan ve sıcak bir ortam sunan çalışanlarla karşılaşacaksınız.

Knightbridge ve Bant Street'te ünlü modacıların hemen hepsinin mağazası var: Gucci, Armani, Tommy Hilfiger, Prada, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Viviene, Westwood, Versace...
    Eğer sokak modasından hoşlanıyorsanız, Covent Garden veya Foubetle Plocel'a (Cornoby Street arkasında) gidin. Bu bölge aynı zamanda genç İngiliz modacılarının mekanı.

Soho
    Soho, irili ufaklı birçok dükkanın biraraya geldiği bir bölge. Özellikle mezecileri ve yiyecek satan küçük dükkanlarıyla ünlü.
    Charing Cross Road'da, Foyles gibi büyük kitapçıların yanı sıra, küçük antika kitap satan dükkanları bulabilirsiniz.

Tottenhom Court Road'da elektronik eşyalar satan dükkanlar yer alır. Burada sıkı pazarlık yapabilirsiniz. Güneyde modern mobilya mağazaları bulunur.

Londra'da bir çok müzik market var. Eğer müzik aleti almak istiyorsanız gideceğiniz yer Denmark Street.

Eğer olağandışı şeylerden hoşlanıyorsanız, gideceğiniz yer Camden Market. Özellikle gençler için burada sokak tezgahlarında akla gelebilecek herşey satılmakta.

Brick Lane de görülmeye değer bir yerdir. Burada yaşayan değişik etnik gruplar, farklı bir atmosfer yaratır. Eğer bu sayılan yerlerden hiç biri ilginizi çekmiyorsa, her zaman için gidebileceğiniz bir yer daha var: Harrods. Herkes er ya da geç oraya ulaşır.

Batı Londra
    Geleneksel Londra'nın ilginç yerlerinden biri de, canlı ve hareketli bir bölge olan Batı Londra. İpek dokumacı market Spitalfields'i keşfetmek, Brick Lane sokağı üzerindeki çeşitli sokak marketlerini görmek mümkün. Pazar günü açılan Colombia Sokağı çiçek marketi bunlardan sadece biri.

Bethnal Green Museum of Childhood'a giriş ücretsiz. Londra'nın bu bölgesinde renkli, farklı kültürleri birarada görebilirsiniz.

Re: LONDRA(İSTANBUL'DAN SONRA YAŞAYABİLECEĞİM İKİNCİ ŞEHİR)

vildan teşekkürler..ilk seferinde fazla vaktim yoktu doğru dürüst gezememiştim.bu yazıyı saklayıp gelecek sefere diye ümitleneceğim...

Re: YURTDIŞINDAKİ DOSTLARIMIZIN GÖZÜYLE **** BAHRAIN******

Arkadaşlar ben size BAHRAIN den söz etmek istiyorum Ben buraya 4.5 yıl önce geldim ..burası basra körfezinde bir ada. suudi arabistan a hatta köprü komşusu. Çok küçük bir ülke braya gelmeden kitpları karıştırıp baktığımda yüzölçümü istanbl un 25 de 1 i idi ama adamlar her tarafı doldurduğu için adanın büyüklüğü 2 kaına çıkmıştır herhalde. Neyse denizi çok sığ en derin yeri 5 metre olduğu için çok rahat doldurabiliyorlar.. Abu dhabi de yaşayan arkadaşımızın yazdıkları ile hemen hemen aynı. Zengin ve lükse çok düşkün bir ülke. İnsanları iyi ... Yani saygılılar. Çok fazla filipinli sri lankalı hintli ler var bunlar daha çok hizmet sektöründe çalışıyolar. Bakıcılık yapıp ağır işlerde çalışıyorlar. Bahreynliler öyle ağır işlerde çalışamaz.. Yorulurlar Benim bu ülkede takık olduğum iki şey var birincisi çok ağırlar dünya umurlarında değil yani sen arkada arabada çatlasan bir yere yetişmek için adam aheste aheste eteklerini toplayarak arabaya biner yada iner aşırı yavaşlar. Aniden sol şeritte giderken dururlar ve diğer insanlar da korna falan çalmazlar saygı gösterirler (ben bunu anlamış değilim acaba telepatik bir anlaşma mı aralarında??)
    ikinci konu da CEP TELEFONU...
    Bu ülkenin (belki diğer arap ülkelerinde de aynıdır DUBAİ dışında başka arap ülkesi görmedim) vazgeçilmezi. Yani merak ettiğim şey cep telefonu 10 yıl önceydi galiba çıktı bunlar 10 yıl öncesinde ne yapıyorlardı? Arabalara bakın sol el iptal mutlaka 10 kişiden 8 i (abartmıyorum) telefonla konuşuyor arabada giderken .. En uzak mesafe 20 dakika. İnsan nasıl sıkılır 20 dakikalık yolda (buda bizim beraber çalıştığımız bahreynli bir kıs var ona bigün sordum neden telefonla konuşuyorsunuz arabada diye oda dediki insan yolda yanlız giderken ister istemez sıkılıyor ve eli telefona gidiyor) yai pes diyorum..

Diğer konulara gelince.. arabalar çok lüks ve vergi olmadığından en azından türkiye ye göre çokçok ucuz. Her işi yaptıracak birisini bulmanız çok kolay.. Expat lar yani bizim gibi yabancılar genelde compaund larda yani sitelerde yaşıyor.. Sitelerin yüzme havuzu tenis kortu jimnastik salonu vs.. herşeysi var.. Burada arabasız hiç bir yere gidilemz. Çünkü otobüsler bazı yerlerde var ve genelde hintliler kulanıyor ve mis gibi kokuyor ( Minübus hiç yok taksi de yoldan geçmez telefonla çağırmak gerek.. Ve yazın sıcaklık 55-60 ereceyi bulduğu ve yılın nerdeyse 8-9 ayı çok sıcak olduğundan kimse sokakta yürümüyor ...

Burada genlde 1-4 arası alışveriş merkezleri hariç diğer yerler kapalıdır. evlerine gidip uyurlar. Devlet daireleri 2 ye kadar çalışır. Cuma günü off turlar..Ve kendilerini alışveriş merkezlerine atarlar .. Tek eğlenceleri oralardır çünkü tabi gündüz..
    Gece hayatına gelince 5 yıldızlı otellerde dansözler çkar ancak diğerlerinin izni yoktur ve araplar oraya eşlerini de götürür bazıları gözleri dahil kapalıdır ve sahbeye arkası dönük olarak oturur ama kocası sahneyi seyreder. çarşamba perşembe suudluların günüdür gelirler bahreyne suudi arabistan dan ve içerler çünkü orda içki yasak fakat burda serbest olduğu içindir.
    şimdilik bukadar daha yazarım..