11. Sayfa - Toplam 15 Sayfa var BirinciBirinci ... 910111213 ... SonuncuSonuncu
Toplam 143 sonuçtan 101 ile 110 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Benim degerlerime gosterilmeyen anlayis nolacak?

Adetler,gelenek ve görenekler tartışılmaz.Bunlar yaşamın gerçekleri.Yani öteden beri varolagelmiş olgular.
    Kabul eder uygulamaya devam edersiniz,kabul etmez uygulamazsınız.Seçim sizin.
    Ancak Arin'in aslında vurgulamak istediği şey farklı;bir taraftan çağdaşlıktan,medeniyetten,uygarlıktan,insan haklarından,kadın haklarından,demokrasiden bahsedeceksiniz.....diğer taraftan bu kavramlarla bağdaşmayan gelenekleri sürdürmeye devam edeceksiniz.
    İşte bu olmadı.
    Özellikle benim sık karşılaştığım,bir başka gerçek daha var;ben,bu tür gelenek,görenek,adetlere sahip çıkan insanlara karşı hoşgörülüyüm.Sen niye şöyle yapıyorsun diye yargılamıyorum kimseyi.Ama aynı hoşgörüyü karşı taraf,bu ananeleri kabul etmeyen insanlara karşı göstermiyor.En son yaşadığım örnek;eniştemi trafik kazasında kaybettik bir kaç ay önce.Hani yedisi kırkı filan yapılırya,ben yedisine de,kırkına da gelmeyeceğimi söyledim.nedelerinide karşı tarafı da kırmayacak biçimde anlattım.ama kıyamet koptu.şimdi ablam hala kırgın bana.
    kabullenemiyor bir türlü,bunu benim enişteme karşı yaptığım bir saygızılık olarak görüyor.Oysa annemin de babamın da kırkına gitmemiştim.Akrabalarımın tepkisini bildiğim halde sadece,kendime karşı saygımı yitirmemek,kendi düşüncelerime ihanet etmemek için.
    Ama ben aynı hoşgörüyü göremedim.Kim ne derse desin,toplum kendi gibi düşünmeyeni kolay kolay kabullenmiyor.Yıllardır bizzat yaşayarak görüyorum bunu.

2. Re: Benim degerlerime gosterilmeyen anlayis nolacak?

BENDE TAKTIM KIRMIZI KURDALE....
    BU GÜN EVLENSEYDİM GENE TAKARDIM....ANLAMINI DA SİZDEN ÖĞRENDİM BİZİM ORALARDA ANLAMI BU DEĞİL.
    SADECE GELENEK OLDUĞU İÇİN ABİM TAKTI.

bilmemgerek yazdı:
    He ya! Yataga girince erkek kardesin gelecek kocana durumu aciklamaya-kusaga ragmen!

AMA YATAĞIMIZA GELİP EŞİME BİR AÇIKLAMADA BULUNMADI

Re: egündüz'ün forumunu cevaplarken aklıma geldi,gelinliğinize kırmızı kuşak taktınız mı ?neden ?

ay hayir takmadim igrenc bisey bence

Re: egündüz'ün forumunu cevaplarken aklıma geldi,gelinliğinize kırmızı kuşak taktınız mı ?neden ?

Bende kırmızı kuşak taktım,daha doğrusu babam arzu ettiği ve böyle bir gelenek olduğu için kapıdan çıkarken takıldı,sonra arabada çıkarttım.....Bu kişilerin kendi tercihi diye düşünüyorum babamda bu bekaret işaretidir diye taktığını zannetmiyorum ama geleniktir diye taktı sanırım...Zaten ar namus takılan kuşakta değil ,kuşak bir namus,bekaret göstergeside değil....

Ama bu bir gelenek olmuş büyükler arzu etmiş takmışlar benimde bunun için babamla sanırım söz düellosu yapmam komik olurdu..Bende onlara saygı duydum onlar için bu bir bekaret,namus simgesi olsa bile bunu hiç komik bulmuyorum ve onlara saygı duyuyorum....İyikide takmışım gönüllerini kırmamışım...Ne var ki bunda....

BEN TAKMADIM AMA TAKMAKTA INSANDAN BIR SEY EKSILTMEZ
    BEN YAKISMADIGINI DUSUNDUGUM ICIN TAKMADIM

bu forumun düşündürdükleri

Belki bazılarınız alındı, kırıldı, ancak ben bu forumun son derece yararlı olduğu kanısındayım. Siteyle ilgili düşüncelerime yeni bir boyut kazandırdı bu forum. Epeyce düşündüm kendi kendime. Aslında düşünecek başka konular ve nedenler varken bunun araya girmesi sürpriz oldu.

Herşeyden önce, insanın bu sitedeki forumlara yanıt verirken 'kendisi' olmasının son derece güç, böylesi bir çabanın da anlamsız olduğunu anladım. Böyle düşünmeme neden olan birkaç olay daha önce de olmuştu, şimdi iyice ikna oldum. İnsanın karşısındakine karşın kendisi olabilmesi, yani karşısındakinin varlığını zedelemeden, incitmeden kendisi olabilmesi, böylesi bir ortamda pek olanaklı değil. Çok değişik zeminlerden geliyoruz; kökenlerimiz, yöresel çıkış noktalarımız, inançlarımız, yetiştiriliş biçimlerimiz, eğitim düzeylerimiz, yaşadığımız yerler, mesleklerimiz, sosyo-ekonomik düzeylerimiz, yaşlarımız, v.b. çok fazla çeşitlilik göstermekte. Bu da son derece doğal. Durum böyle olunca, bütün site üyelerinin olgular ve kavramlar karşısında aynı ya da benzer tutumlar içinde olmaları beklenemez. Yine aynı nedenlerden dolayı, birçok konuda birbirimizi anlamamız da çok zor. Galiba, yalnızca yüzeysel konularda görüş bildirmek benim için en iyisi. Örneğin, yukardaki forum konusunda düşündüklerimi açıkça söylediğime pişmanım. Benim, Kübra Ataman-Outinen'in, bekareti simgelemek amacıyla gelinliğe kırmızı kurdela takılmasını saçma bulduğumu annecocuk.com aracılığıyla dünyaya duyurmamın hiçbir anlamı ya da yararı yok. Muhafazakar bir ortamda, kişinin kavram ve olguları irdelemesi, kendisini yıpratmasından başka bir işe yaramaz. Gerekli tartışmalar, doğru platformlarda yapıldıkları sürece anlam kazanırlar...

Bundan sonra daha bir havadan-sudan ya da bireysel yaşama ve seçimlere dokunmayan konulardaki forumlara yanıt vereceğim sanıyorum.

Hepinize sevgiler...

Bu arada, merak ettiğim bir nokta var, sormadan geçemeyeceğim. Sorum geleneklerine bağlı olanlara. Neden beyaz gelinlik giyiyorsunuz? Beyaz gelinlik Türk toplumuna sonradan girmiş bir Batı geleneği. Ninelerinizin, büyük ninelerinizin giydikleri bindallılararı neden giymediniz? Ben gelinlik giymedim, ancak o an bulabilseydim, bir bindallıyı seve seve giyerdim

Değerli Arkadaşım Hamdi

Arkadaşım,

Yazdıklarına katılıyorum. Gelenekler karşısında ben de seninkilere benzer bir yaklaşım içinde olduğumdan, çevremdekilerin epeyce tepkisini gördüm. Neyse ki, geniş bir ailem yok ve yerleşik geleneklerimiz fazla değil. Özellikle ilk eşimle birlikteyken epeyce zorlandım ailesiyle olan ilişkilerimde. Örneğin, ben düğünlere gitmeyi, kalabalık içinde zorla oynatılmayı filan hiç sevmem. Bunun nedeni, kitle halindeki kutlamaların beni sıkıyor olması. Hayatımda, klasik anlamda en fazla iki düğüne gitmişimdir. Küçük gruplar içinde, en fazla 30 kişi, geçirilen kutlama törenlerinde rahat edebiliyorum yalnızca. Yuva kuran yakınlarımı ve arkadaşlarımı, düğünlerine gitmememe karşın, gönülden kutlamış ve armağanlarını vermişimdir. Yine de benim bu tutumum hep yanlış anlaşılmıştır Ölünün arkasından yapılan dualara da gitmem hiçbir zaman, çok zorlanırım. Zoraki olarak, yasak savmak için birşey yapmak bana ters geliyor, ne yapayım...

Biraz önce de belirttim, insanın 'kendisi' olabilmesi neredeyse olanaksız

Sn. Kübra-Alev Hanımefendi'ye

"Bu arada, merak ettiğim bir nokta var, sormadan geçemeyeceğim. Sorum geleneklerine bağlı olanlara. Neden beyaz gelinlik giyiyorsunuz? Beyaz gelinlik Türk toplumuna sonradan girmiş bir Batı geleneği. Ninelerinizin, büyük ninelerinizin giydikleri bindallılararı neden giymediniz? Ben gelinlik giymedim, ancak o an bulabilseydim, bir bindallıyı seve seve giyerdim" demissiniz. bu foruma katılmayı düsünmüyordum ama bu sorunuz katılmak zorunda bıraktı beni. istemeye istemeye bu sorunuza bir yorum yapmak zorundayım. umarım bağışlarsınız. Geleneklerine bağlı biri olarak ve ne beyaz gelinlik ne de bindallı geyme ihtimali olmayan biri olarak diyorum ki size; hem geleneklerine bağlı hem de beyaz gelinlik geyenler sahtekar mı demek istiyorsunuz? iki yüzlü mü demek istiyorsunuz? bi de dünyanın en dürüst insanı kendinizi ve sizin gibi düsünenleri mi görüyorsunuz? eminim etrafınızdaki bi cok insan bu düsüncelerinizi biliyorsa size acıyarak bakıyorlardır. siz üzülmeyesiniz diye ses etmiyorlardır. Umarım merakınızı biraz gidermisimdir. Kusura bakın )

VİLDAN!

Vildan,

Bütün bunlar senin başının altından çıktı Ne derdin vardı da, kalktın böyle bir forum açtın, soruyorum? Gördün mü, bak, DeLiYusuF'un bile diline düşürdün beni İki paralık oldum! Dürüstlüğüm sorgulanıyor Adamcağız meğerse ne zamandır doluymuş, bütün öfkesini kustu. Bana yeniyıl armağanı olsa gerek... Neyse, ben de birgün bir forum açıp, senin ayağını çelmezsem, Vildan!

10. Re: egündüz'ün forumunu cevaplarken aklıma geldi,gelinliğinize kırmızı kuşak taktınız mı ?neden ?

Konu algılamayla bağdaşık olduğu için kimse kimseyi yargılamak, iğrenç ve saçma bulmak lüksüne sahip değil benim görüşümde....İsterseniz düğün merasimine de çooooooook farklı gözlerle bakabilirsiniz.Pek çoğu mutluluklarını cümle alemle paylaşmak istediğini söyler, daha farklı bir bakış açısı mı? Biz bu gece birlikte olacağız, duyun, bilin görün...Bu mudur yani?Böyle algılanacak diye düğünler yapılmasın mı?

Ben kuşak taktım.Bizde bereket, sadakat ve mutluluğu simgeler. Babam taktı, dua ederek... İyi ki de taktı..Ölsem gitsem o anın duygusunu tarif edemem..

Eleştirler çoğu yerde maksadını aşmış, espiriler algılarımızı zorlamış...ASIL KÖTÜ OLAN NİYET ANLAMAKSIZIN YARGILAMAYA GİDİLMİŞ...Üzücü.

Kimsenin seçimini aşağılamak bize düşmez.Vildanın kırmızı gelinlik seçimine kahkahalarla gülecek olması beni düşündürdü.Neden ki yani? Hoş ve şık olmayacağını düşünüyorum kendi adıma, benim en özel günüm olacak ve bir konuğum sırf ona saçma geldiği için kahkahalarla gülecek?...Kimse bu lükse sahip değil, bilemiyorum ama bence hoşgörü burada lazım...

E şimdi Vildan renkli gelinlik durumunda diyeceğin neydi ki?