106. Sayfa - Toplam 133 Sayfa var BirinciBirinci ... 65696104105106107108116 ... SonuncuSonuncu
Toplam 1326 sonuçtan 1.051 ile 1.060 arasındakiler gösteriliyor.

Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

Nihan Hanım bize matemtikle ilgili bilgi verebilirmisiniz. Benim kızım 5+3 diyince iki elini açıyor. Sonra önce 5 e kadar sayıyor. Sonrada 3 ü ilave ediyor. Bende 5 kadar saymana gerek yok 5 i biliyorsun diyorum. Üstüne 3 ilave et diyorum ama pek anlamadı. Her seferinde yeniden sayıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim acaba. Öğretmenin öğrettiğinden ayrı birşeyde öğretmek istemiyorum.
    Yol gösterirseniz sevinirim.

smg yazdı:
    aynur-anneoldum yazdı:
    Teste hiç başlamadık.

Müfredatta toplama işlemi nasıl hesaplatırılıyor?
    Parmakları kullanılıyor mu?
    Ne biçim bir soru oldu
    Biz toplama işlemini şöyle yapıyoruz
    Mesela 5 ile 3 toplanacak
    Büyük olanı yani 5'i "cepte" diyoruz
    Üzerine 3 ekliyoruz
    büyük olan akılda tutulacak, küçük olanı ekle demiştim doğru o zaman saol. sonra parmaklardan yardım almaya devam ediyor.

aynur-anneoldum yazdı:
    smg yazdı:
    aynur-anneoldum yazdı:
    Teste hiç başlamadık.

Ne biçim bir soru oldu
    Üzerine 3 ekliyoruz
    büyük olan akılda tutulacak, küçük olanı ekle demiştim doğru o zaman saol. sonra parmaklardan yardım almaya devam ediyor.
    Evet sonrası yine parmaklara başvuruyorlar

smg yazdı:
    aynur-anneoldum yazdı:
    smg yazdı:
    aynur-anneoldum yazdı:
    Teste hiç başlamadık.

Ne biçim bir soru oldu
    Üzerine 3 ekliyoruz
    Evet sonrası yine parmaklara başvuruyorlar
    hmm, ben de anasınıfındaki edip'e bir kere saydığın şeyi tekrar baştan sayma zaten onun 5 olduğunu biliyorsun, 2.gruptan devam et diyordum da anlamıyordu.
    daha zamanı varmış demek

bir de parmaklarını kullanmamak için gözlerini boşluğa dikip kafasını hafif hafif sallayarak havadaki hayali boncukalrı sayarak hesaplıyor.
    hayret ediyorum, atlamadan nasıl hesaplıyor diye
    üstelik toplamı 10'u geçen rakamlar vererek hesaplatıyordum.

5. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

1.sınıf testleri okuma anlama üzerine kurulmuştur metinler kısa metne bağlı sorular anlaşılır niteliktedir. bu nedenle test tekniği uygundur yanlız uygulamaya dikkat etmek lazım test çözmeye yeni başlıyan bir çcuk bir soruyu anlayana kadar okumalı soruya bakmadan size soruda istenileni söylemeli cevap kısmına bu şekilde geçmeli tüm cevap şıkları içinde okuma ve anlatma yapmalı en son olarak soruda istenilen şıkkı işaretlemeli. bu aşamalar ilk başta uzun bir süreç alırken zamanla her soruda bu süre azalır.

6. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

merhaba seldapelin sizin cümlelerinizden anladığım kadarıyla ritmik sayma tam olarak çocuğunuzun kafasında oturmamış öncelikle ritmik saymayı tekrar yaptırın. örneğin bir masaya 5 tane şeker koyun daha sonra bir kağıda beş şekeri simgeleyen 5 sayısını yazın daha sonra 4 tane çikolata koyun birlikte sayın ve kağıtta yazdığınız 5 rakamının altına 4 sayısını yazın toplama işaretlerini koyun daha sonra söyle bakalım ilk başta kaç şeker koymuştuk 5 hadi bakalım şimdi 5 sayısının üzerine çikolataları say 1er 1er sayar saymada takılır ise buda ritmik saymanın yetersiz olduğundan kaynaklıdır abaküsle 3ten itibaren sayalım 10dan itibaren sayalım diyerekbirlikte sayarsanız işlem başarı ile tamamlanır

bizim öğretmenimizde 5 i yuttuk diyor, üzerine 3 eklyoruz diyor ve parmaklarıyla sayıyoruz.. )

aynur-anneoldum yazdı:
    smg yazdı:
    aynur-anneoldum yazdı:
    Teste hiç başlamadık.

Ne biçim bir soru oldu
    Üzerine 3 ekliyoruz

8. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

bugün en çok srulan bir soruyu sizle paylaşmak istiyorum soru şu.düz yazı okuyup eğik yazı kullanmak öğrenci açısından yorucu ve mantıksız değilmi. hayır değil okuma yazmayı bu şekilde öğrenecekleri ve hayat boyu bu şekil yapacakları için onlara ek bir yük getirmez ama bizler eski sisteme alışkın olduğumuz için bu sistem bize zor ve karmaşık gelmektedir.

9. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

nihanb yazdı:
    merhaba seldapelin sizin cümlelerinizden anladığım kadarıyla ritmik sayma tam olarak çocuğunuzun kafasında oturmamış öncelikle ritmik saymayı tekrar yaptırın. örneğin bir masaya 5 tane şeker koyun daha sonra bir kağıda beş şekeri simgeleyen 5 sayısını yazın daha sonra 4 tane çikolata koyun birlikte sayın ve kağıtta yazdığınız 5 rakamının altına 4 sayısını yazın toplama işaretlerini koyun daha sonra söyle bakalım ilk başta kaç şeker koymuştuk 5 hadi bakalım şimdi 5 sayısının üzerine çikolataları say 1er 1er sayar saymada takılır ise buda ritmik saymanın yetersiz olduğundan kaynaklıdır abaküsle 3ten itibaren sayalım 10dan itibaren sayalım diyerekbirlikte sayarsanız işlem başarı ile tamamlanır
    benim dikkatimi bi şey çekti şekerle çikolataların toplanması doğru mu acaba, ileriki denklemlerde zorlanmaması için şekerle şekeri çikolatayla çikolatayı toplaması gerekiyor gibi geliyor bana

10. Re: 1.Sınıf Anneleri (2009-2010)

sizin dediğiniz şey aynılık kuramını içeriyor aynılık kuramı farklılıkların kavranması olayını zorlaştırır nesnelerin farklı seçilmesi sayıların birbirinden farklı olduğunu her bir sayının farklı nesne sayısından oluştuğunu kavratır ayrıca problem çözerken örn ali pazardan 5 tane armut 3 tane elma aldı ali pazardan kaç tane meyva aldı gibi farklı nesneli toplama işlemlerini daha başarı ile yapar bu nedenle çikolata ve şeker örneğini verdim siz uygulamaya dökmek istiyorsanız benzer nesneleri kullanırsınız zaten bu çok kısa bir dönemdir dikkat çekme olarak kullanılır. daha sonra abaküsle 4 işleme geçeceksiniz.abaküs işlemleri çok kolay bir duruma sokar.çocuk kendi ayırıp yaptığı için çok çabuk kavrar