10. Sayfa - Toplam 15 Sayfa var BirinciBirinci ... 89101112 ... SonuncuSonuncu
Toplam 143 sonuçtan 91 ile 100 arasındakiler gösteriliyor.

Re: SAPLA SAMANI BIRBIRINE KARISTIRMIS DURUMDAYIZ,YINE!

arin amacın ne bizi yargılamak yermek aşağılamakmı haddini aşma kimsenin burda insanların gelenekleri ile bu şekilde dalga geçmeye hakkı yok düşüncelerini ifade ederken diğer insanları kırabilceğini düşün ve yaz Türkiyeden gidince türklüğünüzü ve geleneklerinizi ne çabuk unutuyorsunuz

Re: SAPLA SAMANI BIRBIRINE KARISTIRMIS DURUMDAYIZ,YINE!

Cok sacma sapan tartismalar bunlar. Herkesin Gelenegi gorenegi farkli olay bu. Herkes birbirine saygi duymali. Ayrica daily news falan hikaye onlar. Elin yabancisi ne anlar bizim kulturumuzden. Onlar once kendilerini bir ortaya yatirsin bakalim neler cikiyor? Elalem geleneklerinizde dalga geciyor ayaklar altina aliyor sizde inaniyorsunuz peeeeesssssssssssssssss dogrusu......
    Yarin oburgun Daily nes da turk olmak ayiptir yazsalar turk olmayida birakirsiniz sanirim
    Bunlari yaziyorum diye bana sinirlenip ofke puskurmeyin cunku forumda yazilan yorumlar bunu gosteriyor.
    Saygilar...

Re: egündüz'ün forumunu cevaplarken aklıma geldi,gelinliğinize kırmızı kuşak taktınız mı ?neden ?

ben takmadım, bizde pek takılmaz, adet değildir yani.. ben de bekareti simgeler diye bilirdim ama başka yönleri de varmış birkaç cevap okuyunca öğrendim..
    sevgiler,

Re: egündüz'ün forumunu cevaplarken aklıma geldi,gelinliğinize kırmızı kuşak taktınız mı ?neden ?

takmak yada takmamak bu kimseyi ilgilendirmez ben takmadım sen taktın noldu ben namussuz sen namuslumu oldun yani bunlar boş tartışmalar arkadaşlar....
    herkesin geleneği göreneği örfü var ve kimsenin burda kimseyi rencide etmeye hakkı yok. tabiki amaç rencide etmek değildi ama olay biraz çığırından çıktı gibi geliyor bana her zaman yanlış anlatımlar veya anlaşılmalar olacaktır o nedenler bu tür hassas konularda yazarkendaha dikkatli cümleler seçmek iyi olur diye düşünüyorum....

Kırmızı kusagı dügün günü hem de nikahtan hemen sonra sahnenın ortasında takı merasımınden once babam takmıstı ve eve gıdene kadar cıkarmadım unutmusum (aynı sekılde ablamada takılmıstı).anlamını gayret kusagı olarak bılıyorum,tasıdıgı dıger anlamıda .. ama bundan rahatsız olmadım.ınsanların katı dusuncelerı benı bozmaz,gelenegımız uzerıne takıldı, takarken babam aglamıstı bu nedenle hıc unutamam.

YOK ARKADASLAR BEN AYDIN FALAN DEGILIM ZATEN OLMAYA DA SABRIM YETMEZ!

Nasil atlarsin kirmizi kurdele=bekaret. Bu arada ben boyle bir rezaleti (kirmizi kurdele takmak) yasamadim. Yasamak icin sesiz kalanlara da cok sasiyorum. Erkek neresine ne renk kurdele takiyor durumunu gostermek icin? Bari dudaklarimiza hic opulmediyse kirmizi ruj, az opulduyse pembe, cok opulduyse mor falan surelim evlenirken de herkes MALI daha iyi tanisin. Sinirim zipladi yine!!!!

Acik ve secik bie sekilde daral geldi. Dunyaya erkeklerin actigi pencereden bakmayan bir kadin olarak yaptigim esprinin arkasindayim. Dozu mozu da kacik degil bu esprinin. Anlayan anlar anlamak istemeyenler de bekaret kemeri takmaya devam etsin. Simdi de beyinlerindeki ben bakireydim kemerleriyle dolasip kizlik zarlari cok geride ya da saglam oldugu icin bakire degil diye evlendiginin ertesi gunu oldurulen,eve yollanan kizlara anlatsinlar dertlerini obur dunyada!
    Herkes etegindeki taslari dokmustur, hafiflemistir, diyecegim baska bisey yohtur!

Re: YOK ARKADASLAR BEN AYDIN FALAN DEGILIM ZATEN OLMAYA DA SABRIM YETMEZ!

Arın bende dünyaya erkeklerin baktığı pencereden bakmıyorum ama bu bakış açım benimle aynı düşünceleri paylaşmayan insanlarıda aşağılama hakkını bana vermiyor.Sana göre kaçık espri olmaya bilir ama kardeşin eşinle birlikde yatağa gelme esprisi ne kadar dozundaydı sorarım Bana göre kaçıktı ve inan üzücüydü.... ben adetlerimi sorgulamadım taktım bundan rahatsızda değilim.Ben kendi özümü örf ve adetlerimi yaşamayı seçiyorum bu benim seçimim kimseyi ilgilendirmiyor başkasının ki beni ilgilendirmediği gibi.........

Senle aynı düşünceyi paylaşmak yada esprilerini onaylamak gibi kimseninde zorunluğu yok.
    Senin kabul ettiğin bir çok adet belkide bir başkasına saçma anlamsız ve bir o kadarda gereksiz gelebilir ne onun nede senin aşağılamaya hakkı yok.Kabul etmiyorsan yapmazsın kimse kimseyi zorlamıyor bu adeti hangi sebebten olursa olsun yapan insan kabul edip yapıyor.

Benim degerlerime gosterilmeyen anlayis nolacak?

Neden bu benden bekleniyor da ben sizden bekleyemiyorum bunu kendim icin? Nerde toplumda cok seslilik ve hosgoru ortami?!! Espridir o da boyle dusunuyormus dersin gecersin.(o dedigin espriyi zaten sildim cunku forumlari onceden okumadigim icin bazilarinin cevaplarina dogrudan gonderme oldugunu farketmemistim.) Ama digeri konusunda ayni fikirde degilim, yazilabilir bir espri. Aksi dusunuldugunde kimsenin "Olacak O kadar"i seyretmemesi gerekiyor diye dusunuyorum.

Re: Vildan, alloo sen Marsa tasinali kac yil olmustu?

Benim gördüklerim ilk yazıda rezalet, MAL sözcüklerinin üzerimize yapıştırılması. Türk halkı aile, cinsellik konusunda çok hassastır ,komedyenlerde kimi zaman söyledikleri sözcük yüzünden neredeyse meslekten olmuşlardır herkes her espriye gülmek zorunda değil rencide edici sözlerden kaçınmak gerekli diye düşünüyorum. ÖRN: GÜner Ümit tek bir cümlesi yüzünden televizyon baskına uğradı ve uzun süre ekranlardan uzaklaşmak zorunda kaldı benim ilk aklıma gelen o !...o da basit bir espri yaptığını sanmıştı ama bir kesim için en ağır hakareti yapmış bulundu

Sevgiler

-----------------------------
    bilmemgerek yazdı:
    Nasil atlarsin kirmizi kurdele=bekaret. Bu arada ben boyle bir rezaleti (kirmizi kurdele takmak) yasamadim. Yasamak icin sesiz kalanlara da cok sasiyorum. Erkek neresine ne renk kurdele takiyor durumunu gostermek icin? Bari dudaklarimiza hic opulmediyse kirmizi ruj, az opulduyse pembe, cok opulduyse mor falan surelim evlenirken de herkes MALI daha iyi tanisin. Sinirim zipladi yine!!!![/quote]

Re: Vildan, alloo sen Marsa tasinali kac yil olmustu?

BEN EVLENİRKEN EVET KIRMIZI KURDALE TAKTIM,AMA BUNUN İLLAKİ BEKARETLE BİR İLGİSİ OLDUĞUNU VEYA NİYE ONA YORULDUĞUNU HİÇ DÜŞÜNMEDİM.BENCE BUDA ÇOK ÖNCELERDEN GELEN BİR ADDETTİR.BENCEDE HİÇTE SAÇMA BİR YANI YOK ARKADAŞLAR
    HOŞÇAKALIN