1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 24 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

FRANSA İYİCE ŞAŞIRMIŞ!

Fransız yetkililerin uygulamaları ne kadar da çirkin! T.C. pasaportuyla Fransa'ya girmeyi zorlaştırmak amaçları. Yazık... Koskoca Fransız uygarlığı için ne kadar da küçültücü bir tutum! Fransa'nın provokasyonuna gelmeyip, serinkanlı ve akıllıca davranmak gerekiyor.

[size=x-large]Fransa, Türkleri uçak çıkışı sorguya başladı [/size]

12 Ekim'de mecliste Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısını kabul ederek Türkiye'yi kızdıran Fransa'nın, Türkiye'den gelen uçaklara yönelik 'özel bir uygulama' başlattığı ortaya çıktı. Bir süredir devam ettiği belirtilen uygulamada, THY ve özel hava yolları ile Paris'teki Orly ve Charles de Gaulle havaalanlarına inen Türkler, uçağın iniş merdivenlerinden itibaren Fransız polisince pasaport kontrolüne sokuluyor. Polisin çeşitli sorularına cevap veren yolcular, ilk kontrolden sonra diğer yolcularla birlikte ikinci bir kontrole giriyor. Bu kontrolden de geçen yolcular, ayrıca gümrükte de bir pasaport kontrolünden geçirildikten sonra Fransa'ya alınıyorlar.

Fransız polisinin, Paris'e gelen Türk işadamları ve bazı bakanlarla THY Genel Müdürü Temel Kotil'e de aynı uygulamayı yaptıkları belirlendi. Türkiye'den gelen THY dahil tüm uçakların kapısı açıldıktan sonra sadece 40 kişi alabilen körüğün dışında bekleyen Fransız polisinin 'bakan veya genel müdür' diye uyarılara aldırmadan kırmızı pasaportları dahi kontrol ettikleri belirtiliyor.

BAKANLAR DA DAHİL

Fransız polis teşkilatının, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 'teröristlerin geçiş ülkesi' olduğu ima edilerek bu uygulamanın gerekli olduğu vurgulandı. Fransız polisi ayrıca, 'güvenlik nedeniyle yapılan bu uygulamaya kimsenin karışamayacağını' ve 'bu konunun sadece Fransızları ilgilendirdiğini' de vurguladı. Uygulamanın Cezayir Havayolları dahil Müslüman ülkelerden gelen diğer karşı başlatıldığı da vurgulandı.

Müslüman görevlilerin kartları alındı

FRANSA'DA Charles de Gaulle Havaalanı'nda çalışan onlarca Müslüman bagaj görevlisinin özel izin gerektiren noktalara girmelerini sağlayan kartları, elinden alındı. BBC'nin haberine göre çalışanları temsil eden CFDT Sendikası'ndan Avukat Eric Moutet, kararın görevlilerin dini inançları ve etnik kökenleri nedeniyle alındığını savundu. Havaalanının güvenliğinden sorumlu temsilci Jacques Lebrot ise kararın terör riski nedeniyle alındığını söyledi. Fransız aşırı sağcı politikacı Phillippe de Villiers, 4 ay önce yayınladığı kitabında havaalanında çok sayıda radikal İslamcı'nın çalıştığını ve bu kişilerin terör saldırısı planlandığını öne sürmüştü.

Bastille'de 'inkar yasası'na protesto

FRANSA'NIN başkenti Paris'te yaşayan bir grup Türk genci, Fransız meclisinin kabul ettiği Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa teklifini Bastille meydanında düzenlenen gösteriyle protesto etti. Yaklaşık 60 kişinin katıldığı gösterisi sırasında polisin sıkı güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Gösteride, 'Ermeni soykırımı olmamıştır' yazılı pankartlar Fransız polisince toplandı. Büyük Proje 2006-Talat Paşa Komitesi adlı dernek, dün aynı yarde gösteri düzenleyeceğini açıklamış, ancak gösteriye izin verilmemişti.

Emin VAROL PARİS

http://www.aksam.com.tr/haberpop.asp?a=56257,5

Blog Girişleri
    1

Re: FRANSA İYİCE ŞAŞIRMIŞ!

Ne gicik bir durum...

Kayinbabam su anda Fransa'da, gelince sorayim bakalim nasil davranmislar???

Pasaport rengine bile aldirmadiklarina gore isimiz is...ama anlamadigim, Fransizlar ingilizce bilmezler, hangi dilde sorguluyorlar acaba Fransizca bilmeyenleri? kus diliyle mi?

bu sadece fransanın uygulaması değil ve sadece türklere değil ..tüm müslüman ülkelere terörist muamelesi yapıyor avrupa..

eee haksız da değil..
    dümyanın başına son dönemlerde gelen tüm terörist felaketler müslüman teröristlerden..

imajımız süper müslümanlar olarak..

minedafne yazdı:
    bu sadece fransanın uygulaması değil ve sadece türklere değil ..tüm müslüman ülkelere terörist muamelesi yapıyor avrupa..

eee haksız da değil..
    dümyanın başına son dönemlerde gelen tüm terörist felaketler müslüman teröristlerden..

Yani sen, 'haklılar,' diyorsun, Mine! İnsan haklarını çiğniyorlar müslüman teröristlerle başa çıkacağız, derken...
    Bir Fransa gezisi yap istersen T.C. pasaportuyla! Sonra aynı düşüncede olacak mısın, merak ediyorum.

Ne yapacaklarını şaşırmışlar gerçekten Gerçekten çook büyük kuyruk acıları varmış.
    Özgürlüğün beşiği sayılan bir ülke bunuyaparsa diğer ülkeler neler yapar kimbilir.

Mineciğim,her ne olursa olsun yaptıklarını haklı bulmak da daha bir şaşırtıcı

dünyanın başına ne geliyorsa hani o fırsatlar ülkesi denilen ,tüm dünyayı egemenliği altına almaya çalışan ama aslında 11 Eylül'de ne olduğunu belli eden ülke siyasetçilerinden çıkıyor.(Kendime gösterilmesini istediğim saygıyı önce başkalarına göztermem gerektiğini bildiğimden dinlerine ve vatandaşlarına özellikle birşey demedim.)

6. Re: FRANSA İYİCE ŞAŞIRMIŞ!

RüyA yazdı:
    minedafne yazdı:

eee haksız da değil..

Yani sen, 'haklılar,' diyorsun, Mine! İnsan haklarını çiğniyorlar müslüman teröristlerle başa çıkacağız, derken...
    Bir Fransa gezisi yap istersen T.C. pasaportuyla! Sonra aynı düşüncede olacak mısın, merak ediyorum.
    Min eyerden göğe kadar haklı..nerde bir terörist varsa Ben müslümanım diyor.Şimdi sen olsan önlem olmazmısın?

Sorun bu kişileri zamanında teröristtir diye kabul etmeyip neredeyse kahraman olarak görenlerde.Ceremesinide masumlar çekiyor

aslinda bu uygulamanin aynisi ingilterede bizim zaman zaman karsilastigimiz bir uygulama.
    simdilerde ise turkiyeden gelen ucaklarin cikis kapisinda, aynen de o korugun sonunda, kopekli bir grup polis bekliyor...
    evet, suratina potansiyel bir uyusturucu kacakcisi gibi bakilmasi insana kendini iyi hissettirmiyor.
    ama ingiliz toplumundaki yerimiz tecrubeleriyle sabit: uyusturucu ve insan kacakcisi bir toplulugun bireyi olmak!

insan haklari vs hikaye! once can sonra canan!

benim ne tepki verdiğim önemli değil.
    istediğim kadar kızayım sinirleneyim.

bir gecede 10000 araba yakıldı pariste,kim yaktı müslümanlar.
    ispanyada trenlere bomba konuldu
    kim koydu
    müslümanlar
    ingilterede metrolar otobüsler bombalandı kim yaptı
    müslümanlar..

daha ne bekliyordunuz?

hoşgeldiniz demelerini mi?

kendi ülkemizde sokakta en ufak olayda yakalanıp kürt diye karakolda dövülen insanlardan haberiniz var mı?

geçen gün adam bana sarkıntılık ettiğinde polis ilk "aksanı var mıydı" dedi.doğuluydu dedim ki öyleydi.sizce neden sordu??

önce çuvaldızı kendimzie batıralım.
    ben de olsam fransanın yerinde aynı şeyi yapardım.
    bunu yapmak için sebepleri var
    ama bizi rahatsız ediyor doğruı zaten amaç caydırıcılık.
    gelsin istemiyorlar

kabul edin müslümanlar pek makbul kişilikler değil avrupada

ben avrupaya tekrar ırkçılık geliyor derken boşuna söylemiyorum.istediğiniz kadar atın tutun durum budur.

Protesto nidaları yükseliyor toplumun her tarafından ama

bence yükselenler sadece nida, iş uygulamaya gelince her

zamanki gibi çok konuşup az iş yapıyoruz. Akşamüstü

Carrefour'un oradan geçtim arabayla, yolu taaa Tuzcuoğlu

Köprüsü'nün üzerinden tıkalıydı...

Bu arada yaklaşık 1 ay önce Fransa'ya gitmiştim, 2 kere pasaport kontrolünden geçtim, bir körükten çıkınca bir de havaalanının içinde, herhangi bir kabalık, ters bir hareket veya kötü davranışla karşılaşmadım ama...

minedafne yazdı:
    ...
    ben avrupaya tekrar ırkçılık geliyor derken boşuna söylemiyorum.istediğiniz kadar atın tutun durum budur.
    Atıp tutan yok ki! Avrupa'da ırkçılık her zaman vardı. Hâlâ da var. Beş milyon yahudiyi müslümanlar yakmadı herhalde! Bu yalnızca 20. yüzyıldan örnek. Daha gerilere gitmeyelim. Pragmatik düşünmek işin kolay yanı; insan hakları ihlâllerini 'caydırıcılık've 'kendini koruma' gibi kılıflara büründürmek ne kadar da tehlikeli! Geçenlerde bir televizyon programı izledim, Marsilya'nın çok yoksul bir kenar mahallesini işleyen. Fareler cirit atıyordu apartman bloklarının içinde ve etrafında. Sokaklarda koca koca sıçan leşleri vardı çocukların oynadığı! Gözlerime ve kulaklarıma inanamadım. Bu mahallede yoksul göçmenler yaşıyordu. 'AB standartları' kavramının 'A'sı bile uymuyordu pisliğe. Doğu Avrupa'yı baştan başa gezdim, ancak Marsilya'daki yoksulluğa eş hiçbir yere rastlamadım, en yoksul Avrupa ülkesi Moldova'da bile...

Neyse, herkes alsın önlemini bakalım... Diğerini istemeyelim. Ne güne değin?