Hem de nasil! Zaten de kadinin suratsizligini hic sevmemistim bastan beri.
Okul acildiginda bi gun; Taylan ne bu ogretmen boyle suratsiz, hic gulmez mi bu kadin dedim hatta densizlikle. O da bizim ogretmen suratsiz demeye baslayinca ne halt yedigimi anladim da yok yaaa ciddi, iyi ogretmendir. sululuk sevmiyordur, ondandir diye cevirdim durumu.
Lakin oyle. Allahtan bi tek ben diilim baska annababalar da ayni fikirde. Gicik kadin!
Siniflarina annebabalar gidip yardim edebiliyor. Yani kural boyle..istenirse gidilebiliyor. Sinifin disina bir liste asmis, oraya ne zaman gitmek istedigini isaretliyorsun; gidip sinifta cocuklarla zaman geciriyorsun ammmmaaa kadin adeta gelmeyesin diye elinden gelen naletligi gosteriyor.
Onumuzdeki pzt icin yazdim adimi (benden baska da yanlizca bir kisi yazmis adini baska bir gune )
Asil amacim siniftaki cocuklarin okuma seviyelerini gorup taylan'n durumunu degerlendirmek kendi capimda. O yuzden okuma yazma dersi oldugu bir zamanda gitmek istedim.
pzt sabah oldugunu biliyorum, ama sansizlik bu ya okuldaki baska bir toplantiyla cakisti ben de gidemeyecegimi baska bir okuma yazma dersinde gelmek istedigimi soyledim bugun...cocuklari okuyup yazarken gormek icin .
Aman! Kadin bi ciddilesti...olmaz, hayir hayir kesinlikle olmaz cocuklarla okuyamazsiniz dedi. Hayir! onlar okurken ogretmenleriyle ben yanlizca gozlemlemek istiyorum dedim. Olmaz bunu yapamayiz demesin mi! Dumur oldum! Uyuz oldum. kil oldum!
Sali gunu meyve salatasi yapagiz o zaman gelin dedi.
Al midene doldur meyve salatasini. :-x
Oldu o zaman dedim ama beynim kaynadi sinirden!
Simdi burada oyle serefsiz bir sistem var ki, cocuklari gruplara ayirip ona gore ders veriyolar ve cocuktan beklenti de ona gore az (ya da cok) oldugundan cocuk bir arpa boyu ilerleyemiyor(ya da zorlanip daha iyiye dogru gidiyor). annebabalarada harika cok iyi fln diyolar. sistemi bilmeyen yer ve ucuncu siniftaki cocugu birinci sinif derslerini gormeye devam eder.
Ayni toplumsal sinif sistemini. Isciysen isci kal muhabbeti.
Bi de ayrica ikinci dili ingilizce olan cocuklardan da az sey umuyorlar ve en bastan bu salak kisir donguye girdi mi yandi cocugun! Akademik basariyi durbunle gorursun.
Ben de az cok okullarda bulundugum icin biliyorum ve uzerine gidiyorum durumun.
Ama bu ogretmen oyle yaklasilamaz bir tip ki! Cocuklara nasil uzak ve soguk davraniyo kimbilir!
Oyle ukalaca konustu ki benimle irkci damgasi yemesine cok az kaldi.
Sali gunu bakacam. Gicikliklarina gore bir stateji belirliyecem.
Ne zor boyle insanlarla muhatap olmak zorunda olmak yaa!
Resmen sinirimden kayniyom.:-x Cocugunun egitimi icin iyi biseyler yapmaya calisan insana boyle itici yaklas.
Ben sana bi ders vermezsem ogretmen, gorursun sen!