Toplam 6 sonuçtan 1 ile 6 arasındakiler gösteriliyor.

Konu: Anne sütü

Anne sütü

Merhaba arkadaşlar,
    Ben bu gruba yeni uye oldum ve ilk defa yazıyorum. Anne sutunu bıraktırma konusunda deneyimli arkadaların yardımına ihtiyacım var. Oglum Arda 20 aylık ve anne sutune çok düşkün. Pastörize süt içmiyor. Ben isten geldikten sonra da anne sutu haricinde hicbir sey yemiyor. Yatarken muhallebi gibi seylerde yemedigi icin anne sutune cok bagımlı. Artık bırakmak istiyorum ancak cok zor. Bir kere bırakmayı denedim. 24 saat zor dayandık. Hic birsey yemedi. Bende onun o haline gorunce vijdan azabı cekerek tekrar vermek zorunda kaldım. Anne sutunu gorunce onun mutlu ifadesi beni cok etkiliyor ve anne sutunu bıraktırmak bana daha da zor geliyor. Ne yapmama gerektigini bilmiyorum. Anne sutunu Arda'yı da cok fazla nasıl bıraktırabilirim. Bana bu konuda yardımcı olursanız cok sevinirim. Hersey icin cok tesekkürler.
    Herkese sevgiler,
    EBRU

2. Re: Anne sütü

ebru merhaba öncelikle aramıza hoşgeldin.
    benim kızımda 15 ay emmişti benden.oğlun gibi anne sütüne çok düşkündü.herşeyi yemesine rağmen sırf zevk için bile olsa beni emmek istiyordu.bizde sütten keserken çok zorlandık.ama bunda kesin kararlı olmalısın.çünkü çocuklar biliyorsun bizi çok güzel kullanabiliyorlar.ilkgün benim kızımda çok ağlamıştı şimdi o günü hatırlıadım birden..hiç bir şey yememişti ve aç aç uyumuştu ağlayarak.ne kadar zor olduğunu biliyorum ama bu ağlama en fazla iki gün sürer ve bu arada bence kesinlikle tekrar verme.ve eğer yakınında biri varsa biraz o ilgilensin annen ,kayınvaliden süt istediği zamanlarda oyalasınlar biz öyle yapmıştık.en fazla iki gün sabretmelisin bence sonra unutuyor ve normal yemesine devam ediyorlar zaten.
    sana kolay gelsin inşallah çok uğraştırmaz seni.
    sevgiler

Re: Anne sütü

Selam Ebru
    Ben Duyguyu tam 14 ay emzirdim.Aslında doktorumuz 2 yaşına kadar emzirebilirsin demişti.Duygusal açıdan kopmamız zor oldu.Bırakmak isteyişimin sebebi katı gıdalara ve inek sütüne istek azdı.Doğal çünkü anne kucağı varken ister mi hiç?Bu konuda kararlı olmazsan işin zor olur ve ikilem içinde kalır çok ağlayınca dayanamayıp verirsen sil başa dönersin hatta daha da zorlaşır işler.İlk gece bizde zorlandık.İkinci gece ben kötü oldum.Ayrıca sütte toplandı fazlaca birazını basit bir el pompası ile çektim.Ama daha fazla yaparsan sende de süt üretimi azalmaz.Sonra baktım ki olmuyor doktora sordum bana bir annenin göğüs ucuna saç koyduğunu ve her seferinde iğrenip bıraktığını söyledi.Bir arkadaşımın ablası da nescafe kullanmış.Ben de bunu denedim.Ve başarılı oldu.Yalnız bir haftayı buldu ve her seferinde nescafe acı geldiği için istemedi.Artık beslenmesi de tamamen katı gıdalarla ve süt içiyor.Doktorumuza şunu da sormuştum bu bir yöntem mi diye 'evet bu bir yöntem' dedi.Benim söyleyeceklerim bu kadar öğrenmek istediklerin olursa yaşadıklarımı daha fazla paylaşırım.Kolay gelsin.
    Özlem ve 16 aylık Duyguşu

merhaba,
    bu konuda eski annecocuk.com sitesinde sorulmus sorular ve pek cok cevaba ulasabilirsin.
    ben kendi deneyimimden de bahsedeyim. oglum 18 aylik civariyken birakti anne sutunu. ben ucuncu denemede basarili oldum. ilkinde krese de yeni basladigi icin aglamalarina dayanamayip pes eden ben oldum. ikincide esim "niye cocugu bu kadar uzuyorsun" deyince yelkenleri suya indirdim. ama ucuncude iyice deneyim kazanmistim ve sonunda basardik. basardik diyorum; cunku bu surec benim icin de biraz sancili oldu. sanirim ilk basta kendimi olaya pek hazirlamamistim. memeden kesilmesi, onunla bir daha bu kadar yakin olamayacagimiz duygusu benim mantikli davranmami engelledi, bunu farkettikten sonra gerisi halloldu. soyle bir yol izleyebilirsin:
    1-psikolojik olarak kendini hazirlamak
    2-evdekilerden veya diger yakinlarindan kesin destek almak.
    3-cocuguna bu olayi aciklamak
    4-gunluk emzirme sayisini giderek dusurmek ve sonunda kesmek (bu senin icin de yararli cunku memelerinde cok uzun sure sut birikmez, daha kolay atlatirsin bu sorunu)
    sevgiler, kolay gelsin...

Eger kati gidalari aksatiyorsa ve sirf sizin sutunuze guveniyorsa tabi ki kesmek gerekli ama bilirsiniz bebeklerin 2 yil emzirilmesi oneriliyor. Ben zorunluluktan 12. ayda kesmistim..Onunde kocaman tweety resmi olan beyaz bir tisort giydim..sabah aksam o tisortu giyiyordum..emmek istedigi zaman da bak oglum tweety, goz, kulak vs derken dikkatini dagittim.Aksamlari da babasi uyuttu. beni emerek uyuyordu..biberona basladik. Babasi biberon verdi..Benim surecim kisa ve zahmetsiz oldu..Bence onemli olan annenin psikolojisi..once bu olaya kendinizi hazirlamalisiniz..sonrasi cok kolay olur..Kolay gelsin..

6. Re: Anne sütü

benimki neredeyse bir yaşında ve geceleri hala emyor gündüz bulsa beni gündüz de emecek doktorumuz artık bırak dedi nisan mayıs gibi kesersen iyi olu dedi göğüs ucuna renkli bişey sür falan dedi. denemedim daha bakalım napıcaz bizde???