Uçak tam havalanacak, pilot 'iş değiştirdi'...
Giderken de 'bu uçağın motorundan kötü ses duydum; ben iniyorum siz de inin' dedi...
Antalya’dan İngiltere’ye sefer yapacak olan uçağın kaptan pilotu son anda uçağı terk edince yolcular büyük panik yaşadı. 180 yolcu, 2 saat sonra başka uçakla Bristol’a uçtu.
(20 Eylül 2006 Çarşamba)
Vatan gazetesinden Murat HERDEM'in haberine göre, Onur Hava Yolları’nın Antalya-Bristol seferini yapan uçağında ilginç bir olay yaşandı. Geçen Cuma, Antalya Havalimanı’nda Onur Air’e ait Airbus A321 tipi uçağın kaptan pilotu yolcuları aldıktan sonra pist başına gitmek için hazırlıklarını yaptı. Ancak uçağın motorlarından garip sesler duyunca kokpitten çıkıp kabine geçti. Pilot yolcuların şaşkın bakışları altında “Bu uçak emniyetli değil” diyerek yolcuların bu uçakla uçmamasını, kendisinin de uçmak istemediğini söyledi. Pilotun açıklamasından sonra uçakta korku dolu dakikalar yaşandı. Bazı yolcular baygınlık geçirdi, fenalaşan yolculara kabin ekibi müdahale etti. Yarım saat uçakta bekletilen 180 yolcu, daha sonra terminale alındı ve iki saat sonra başka bir uçakla İngiltere’ye uçtu.
Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu ise pilotu suçladı. Bolukçu, “Pilot arkadaşımız başka bir şirkete geçmek için anlaşma yapmış. Sonra da ben uçmuyorum demiş. Biz yedek pilotumuzu gönderdik. Başka bir uçakla sefer gerçekleşti. O pilot arkadaşımız da ayrıldı, gitti” dedi. Bolukçu, “Pilot motordan ses geldiğini söylemiş. Uçakta bir problem var mıydı?” sorumuza, “Hayır, hiçbir problem yoktu. Motor çalışırken ses gelmez mi” diyerek ilginç bir yanıt verdi. Bolukçu, pilotun yabancı olduğu iddialarını yanıtlarken şunları söyledi:
“Kendini yabancı pilot olarak tanıtmış. Halbuki Gaziantepli. Dolayısıyla bir Türk vatandaşının, başka bir şirkete gidiyorsa, bunu bahane etmesi pek olanak dışı değil. Bunu da turizm adına üzüntüyle karşılıyorum... Zaten Türk turizmi iki bomba yüzünden bu hale geldi.”
nethaber.com
arkadaslar, bu onur air cok acayip bir havayolu...
bakin, bizim izmir donusunde ucak tam pistte pozisyon alacakken 2 kere durdu motorlari...sonra bir yolcu ve esi gitti pilotla konustular, sonra biz inmek istiyoruz bu ucaktan dediler...
herkes sasirdi..sonra birkac kisi daha kalkti ayaga gidiyoruz biz de diyerekten...en son olarak biz de firladik, biz de inecez diye...
sonra onur air yetkilisi geldi ve pilota ne dedi biliyor musunuz; "cabuk havalanin, motor bosuna calisiyo"
neyse indirdiler bizi, bavullar kaldi tabii, sonra polis tuttu falan...havaalaninda 1 saat bekledik...
sans eseri inenler arasinda bir savci de vardi...hemen dilekce hazirladi, isimlerimizi aldi, imzalarimizi falan...yetkililerle gorustu...onur air paramizi geri vermeye yanasmayinca dava acariz dedik...savci da arkamizda nasil olsa...
sonra pegasus ile son dakikaya yetiserek geldik istanbula, bavullari emanetten aldik...neyse ki yani..
bu yaz birkac vukuat daha okudum onur ile ilgili...
sonucta, bavullarimiza kavustuk, sonra da onur air paramizi geri odedi, bu konuda hakkini yiyemem kimsenin ama yani kelle koltukta ucuyor bence onurair yolculari...aman dikkat...