Oğlumu bir akşam kreşten aldım.Yüzü asık,canı sıkkın.Ne oldu diye sordum anlatmadı,bir şey olmadı diye cevap verdi.(genellikle kreşte olan biteni anlatmaz)
Yatağına girince konuşmayı sever,yatmasını bekledim.Konu açıldı.Sorun şuymuş;Mert arkadaşı Egem'i yanağından öpmüş.Arkadaşı Egem de sıkı bir tokat atmış Mert'e.Sonra ne oldu dedim;"Ben akşama kadar ona üzgün üzgün baktım,o da bana kızgın kızgın baktı,ama baba bana niye vurdu ki ben onu çok sevdiğim için sarılmak istemiştim,hem ben erkeğim ona vursaydım ölürdü,ama kızlara hiç vurmamak lazım" dedi.Daha sonra öğretmeni farketmiş Mert'in durgunluğunu.
"Ama ben söylemedim,arkadaşımı korudum" dedi.Böylece hayatındaki ilk tokadını bir kız arkadaşından yiyerek,hayatın gerçeklerinden birisiyle tanışmış oldu.Ama o tokadın, Mert'in kişiliğini ve ya bizim yetiştirme tarzımızı değiştirmesi mümkün olmadı tabi.Kısa sürede kaybediyor gibi görünse de uzun vade de kazanacaktır.Üstelik tüm yorum yazan arkadaşların da böyle düşünüyor olması bizim geleceğe daha bir umutla bakmamız için önemli bir gösterge olsa gerek.