1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

töre cinayetleri,namus nedir?

aslında türkiyede kadın olmak ne kadar zor mu yazsaydım acaba?Bugün gazetede bir kızın iki aylık çocuğuyla vurulduğunu okudum.Sonra kız ölmemiş hastanede al kafasına bir kurşun daha.Namus nedir.Organ mafyası,üçkağıtçı dolandırıcı yalancı namusluda bir insanı sevmek mi namusluluk?Her ilişki normal değil dir şüphesiz ama bunun ayrımını bile yapamayan insanları gördükçe ne söyleyeceğimi bilmiyorum.
    Nedir bu karmaşa ben anlyamadım.Çorumda 17 yaşındaki kızını öldüren baba ne düşündü acaba oh be artık kurtuldum mu? bu konuda daha önce bir foum açıldıysa görmedim temcit pilavı olayı olmamıştır inşallah.

2. Re: töre cinayetleri,namus nedir?

Sevgili Meral,

Bu sabah gazeteleri acar acmaz kapattım. Yüreğim kaldırmadı acıkcası. Ama gözlerimizi kapatmak o olayları ortadan kaldırmıyor ne yazık ki. Töre cinayetlerinin cezası iki yıl. Ailedeki küçük cocuklara cinayeti işlettiriyorlar ki ceza indiriminden yararlansın. Olacak sey degil yani. TÖRELERİ BATSIN..

cehalet

al işte türkiyenin kanayan yaralarından bir tane daha...elimizi nereye atsak elimizde kalıyor...

töre bitmez...
    töre affetmez...
    töre can alır...
    töre cahillik...
    töre acı,gözyaşı,biten nefes,acımasızlık,insanın kendi ciğerini yok etmesi kızını karısını kardeşini vesaire...

türkiyede eğitimsizlik aynı kafa yapısı parasızlık işsizlik terör daha sayamadığım bir sürü olumsuzluk devam ettiği sürece törede bitmeyecek

kimse kimsenin canını almaya hakkı yok...

Re: töre cinayetleri,namus nedir?

Töre nedir gerçekten? Ben tanımlayamıyorum? Benim ahlaki değerler bütünlüğümün içinde insan öldürmek yok. Bana, nedeni ne olursa olsun bir insanın hayatını almanın ahlakdışı olduğu öğretildi. Bana namus, verilen sözü tutmak, dürüstçe bir yaşam sürmek, insanın kendisinin olduğu kadar ve çevresindekilerin de iyiliğinden sorumlu olması olarak öğretildi.Temel ahlaki değerler evrenseldir, yöreden yöreye değişmezler. Bizim yörenin uygulaması bu, ben ona uyarım, demek olamaz. Oluyor, ne yazık ki... Bence töre, insanların beyinlerine nakşedilen hayali bir namus şablonu. Bebekliklerinden başlayarak önce anneleri tarafından kulaklarına fısıldanıyor bu şablon, onunla büyüyorlar. Daha farkli davranış biçimleri onlar için olanaksız, kıramıyorlar şablonu. Ne yasalar birşey yapabiliyor, ne de insanların yaşamlarına giren yenilikler... Ne resmi eğitim, ne de varolan yasalar etkili olabiliyor beyinler nakşolunan şablonu kazımakta...

Milletçe şu can alma işini üzerimize almayı çok sevmeye başladık galiba. Sabah gazetede haberi görünce inanılmayacak kadar çok üzüldüm. Ne aklım alıyor, ne mantığım alıyor. Tecacüze uğrayanların ölümü hakettiğini düşünen ailelerin varlığı beni müthiş rahatsız ediyor. Allah korusun benim kızım tecavüze uğrayacak, bende töre namus diyip çekip vurucam. Olamaz böyle bir cehalet. Utanç verici. Böyle kişilerin aile kavramı ile benimki uyuşmuyor. Aile demek en zor anında yanında olmak demek, tüm dünya sırtını döndüğünde bile yanında olabilmek, düştüğünde kaldırabilmek demektir.

Re: cehalet

Buralardan bu kadar tepki gösterip küplere biniyorum, Türkiye'de sürekli yaşıyor olsam herhalde delirirdim! Hangi korkunç soruna nasıl bir öare bulmalı, diye düşünmekten çıldıracağım!!! Tabii K.A-O'nin çıldırması kimin umrunda!

Turkiye de gercekten kadin olmak cok zor.bir kadin bosansa yada esi ölse ona cok kötü yakistirmalar yapiliyor.Allah tan bizim memlekette boyle töre cinayeti yok ve olmamistir.Ama dul kadinlarin arkasindan cok kötü konusmalar yapiliyor.Yalan yanlis hersey.Ne biz nede bizden sonraki gelecek nesil bunu degistiremez.Sevgiyle kalin.

Aile

''Aile demek en zor anında yanında olmak demek, tüm dünya sırtını döndüğünde bile yanında olabilmek, düştüğünde kaldırabilmek demektir.'' Ne güzel söylemişsin Benim babam gayet iyi kültürlü ve bize çok düşkündür vs... ama ben küçükken dediği lafı hiç unutmuyorum ''Kadın bir eve gelinlikle girer kefenle çıkar''Buyur burdan yak.

9. Re: töre cinayetleri,namus nedir?

hergün gazetelerde öyle çok vahşet olayları yazılıyorki... Türkiyenin gerçeklerine vahşetine alışkınız.. Ben sayfaları geçiyorum okumuyorum bile sonra Gebze depremindeki reklam geliyor aklıma.. Kanalı değiştirmeyin televizyonu kapatmayın diyip zorla seyrettirilen görüntüler..
    Vah vah deyip geçiyoruz elimizde yapıcak hiçbirşey olmadığını düşünüyoruz ama var eğitim şart diyor Cem Yılmaz espiri yapıyor..
    Ama şart eğitime harcanması gereken paraların doğru yerlere ulaşması şart..Ve birlik olup doğru insanlar oy vermekle olur bu..Burda politika konuşmayalım(yasak) ama biryerlerde konuşalım araştırıp ögrenelim okuyalım.. ülkenin geleceğini doğru ellere teslim edelim

10. Re: töre cinayetleri,namus nedir?

evet arkadaşlar bende sabah gazeteye baktığımda içim acıyarak okudum o haberi.
    bu nasıl insanlıktır,nasıl bir cehalet....
    insanın kendi canı kardeşini öldürmesi korkunç.kendi hayatıda ablasıyla birlikte bitti artık sanırım.onun içinde bir gelecek yok artık o bir katil.onları bu duruma düşüren genç beyinleri yıkayan aile tek suçlu belki de onlar....ve hala namus kavramını aynı şekilde taşıyan cahil insanlar.çoçuklarının hayatlarını karartan namus düşkünü aileler.sizce namus bumudur?kayıp giden hayatlarmıdır...

bir daha bu tür olayların olmaması dileği ile.tabi bir de bu tarz suçların cezalarının artması dileği ile....