1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 12 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Yeni Meme Kanseri Çeşidi

Belki sizlerede gelmiştir aynı mail, tekrar okumakta fayda var....

Lütfen hayatınızdaki tüm kadınlara gönderiniz. Anneler, kızlar, kız kardeşler, hala ve teyzeler, arkadaşlar vs.

Kasım ayında , nadir rastlanan bir çeşit meme kanseri bulundu. Bir bayanın gögsünde bir isilik gelişti. Doktoru mamagrofisi temiz olduğu için antibiyotikle enfeksiyonu tedavi etti. İki kontrolden sonra isilik kötüye gitmeye başladı. Doktoru bir mamografi daha istedi. Bu sefer bir kitle görünüyordu.

Biyopside hızlı büyüyen habis ur bulundu.Büyümesini geri çekmek amacıyla kemo terapi başladı, sonra mastectomy yapıldı, kemo terapi tamamlandı ve radyasyon tedavisi yapıldı. Şiddetli tedavinin yaklaşık dokuz ayından sonra bayan temiz bir sağlık listesi verdi.

Yaşamının bir yılının her günü onunla doldu . Sonra kanser karaciğer bölgesine geri döndü . Dört tedavi aldı ve kaliteli bir hayat istediğine karar verdi , kemo terapinin daha sonradan ortaya çıkan etkisini yaşamak istemiyordu. Beş büyük ayı vardı ve son gününü en ince ayrıntısına kadar planladı. Morfine ihtiyaç duyduğu birkaç günden sonra öldü. Her yerdeki kadınlara dağıtılsın diye bu mesajı bıraktı :

Kadınlar , lütfen normal olmayan herhangi bir şey karşısında dikkatli olun ve mümkün olduğu kadar çabuk yardım almak içinde kararlı ve inatçı olun.

Paget Hastalığı : Bu nadir tipte bir meme kanseri ve memenin dış çeperinde , meme ucunda ve haresinde isilik gibi görünüyor , daha sonra dış kenarı kabuklu bir yara haline geliyor . Meme kanserinden hiç şüphe duymadım ama kanserdi. Meme ucum bana hiç değişik gelmiyordu fakat isilik beni rahatsız etti, bu nedenle doktora gittim. Ara sıra kaşındı ve ağrıdı fakat bunların dışında beni rahatsız etmedi. Sadece çirkin ve sıkıntı vericiydi, doktorum ve dermatolog tarafından daha önce deri yangısı için verilen bütün kremlerle temizlenemedi . Biraz endişeli görünüyorlardı fakat kanser olabileceği konusunda beni uyarmadılar.

Şimdik, dışarıdaki pek çok kadının meme ucundaki yada çevresindeki bir isiliğin yada yaranın kanser olabileceğini bildiğini sanmıyorum. ( Benimki meme haresinde tek bir kırmızı sivilce olarak başladı. Meme ucunun Paget hastalığında problemin en büyüğü semptomların zararsız görünmesi. Çoğunlukla deri iltihabı veya enfeksiyonu olduğunu düşündürüyor, en önemli talihsizlik ortaya çıkartma ve bakımında gecikme. )

Semptomlar neler ?

Meme ucunda kaşıntıya ve yanmaya neden olan sürekli kırmızılık, akıntı ve kabuk bağlaması. ( Benim durumumda , ben fark edene kadar çok fazla kaşıntı ve akıntı yoktu, fakat bir tarafta dış kenarda kabuk vardı. )
    Meme ucunda iyileşmeyecek bir yara. ( Benimki meme haresi üzerinde idi.)
    Genellikle sadece bir meme ucu etkileniyor.

Nasıl teşhis edilir?

Doktorunuz fiziksel olarak muayne etmeli ve iki memeninde mamografisini acil olarak çektirmenizi istemeli. Kırmızılık, akıntı ve kabuk deri iltihaplanmasına çok benziyorsa bile, eğer yara tek memenizde ise doktorunuz kanserden şüphelenmeli. Neler olduğundan emin olmak için doktorunuz yaradan biyopsi almalı.

Bu mesaj ciddiye alınmalı ve mümkün olduğu kadar çok sayıda akrabanız ve arkadaşlarınıza geçilmeli ki birinin hayatını koruyabilmeli.

Benim meme kanserim, büyük dozlarda kemoterapi aldıktan, 28 kez radyasyon tedavisi olduktan ve Tamaxofin aldıktan sonra yayıldı ve kemiklerimi sardı. Eğer başlangıçta meme kanseri teşhisi konulsaydı belki yayılmayacaktı…

TÜM OKUYUCULARA :

Bu o kadar üzücü ki, kadınlar Paget Hastalığının farkında değiller. Biz diğerlerini bu mail ile hastalığın ve potansiyel tehlikesinin farkına vardırabiliriz, her yerdeki kadınlara yardım edebiliriz.

Lütfen , eğer yapabilirseniz, bir dakika alır bu mesajı olabildiği kadar çok insana göndermek, özellikle akraba ve arkadaşlarınıza .Sadece bir dakika alır , sonucunda bir hayat kurtarır.

Re: Yeni Meme Kanseri Çeşidi

allah kimseye göstermesin inşallah.çok dikkatli olmak gerekiyor ve ihmale gelmiyor butür hastalıklar.lütfen dikkat edelim.'EN BÜYÜK ZENGİNLİK SAGLIK'bence.erencim bilgilendirdigin için teşekkürler

Mail grubuma gönderdim.

teyzemin kızı şu anda meme kanseri tedavisi görüyor yazıyı okuyunca iyice moralim bozuldu,ama tabiki bilgilendirmen için teşekkürler.korkunun ecele faydası yok çünkü

Paylaşımın için teşekkürler

Rica ederim arkadaşlar. özellikle böyle ciddi ve önemli konuları beraber paylaşalım ...

7. Re: Yeni Meme Kanseri Çeşidi

Bu hikayeyi daha önce de okudum ,duydum...Gerçekten biz kadınlar bu ttür değişiklikte tetikte olmalıyız.

Bizler için önemli bir konu meme kanseri.

Kendimizi sürekli olarak kontrol etmeli , düzenli olarak mamagrofi ve ultrason çektirmeliyiz.

Paylaştığınız için teşekkürler.

Doktor veya diğer bir tıp mensubu musunuz?

Bu sitede bir Genel Cerrahi Forum köşesi olduğunun farkında mısınız?

10. Re: Yeni Meme Kanseri Çeşidi

nerdogan yazdı:
    Doktor veya diğer bir tıp mensubu musunuz?

Bu sitede bir Genel Cerrahi Forum köşesi olduğunun farkında mısınız?
    bunda ne var ki bence çok güzel bir paylaşım olmuşş kesinliklee
    çok teşekkürlerr