3. Sayfa - Toplam 4 Sayfa var BirinciBirinci 1234 SonuncuSonuncu
Toplam 32 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Günseli!

adriaan yazdı:
    gunseli o kizmalari adami deli ediyor tek zaten..
    herseyden caydiriyor insani...
    Zerrin'cim,

Haklısın! 'Şimdi açtırma kutuyu, söyletme....' diyeceğim. Türkiye dışında yaşayan pekçok T.C. vatandaşı, konsolosluklarda sert tutumlarla karşılaşmışlardır. Sanıyorum artık biraz daha iyi durum. Düşününce çok üzücü...

Yıllar önce, Ankara'daki Finlandiya Büyükelçiliği'ne gitmiştim. Görüştüğüm kişinin ofisi konsolosluk biriminin arkasındaydı. Konsolosluk biriminin iç kısmındaki büyük kanepede bir küçük çocuk uyuyordu, önündeki yemek tabağı boştu. Yanında annesi daha küçük başka bir çocuğu emziriyordu. Yorgun bir halleri vardı. Dostuma sordum, 'ne arıyor bunlar burada?' diye. Dünyayı karavanlarıyla dolaşan Fin aile Nepal'den dönüyorlarmış! Tam Ankara'ya vardıklarında, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için postayla ve Finlandiya dışındaki temsilciliklerde oy kullanma süresi başlamış. Ailenin annesi ve babası oylarını kullanmaya gelmişler elçiliğe. Çok yorgunmuşlar, dinlenmişler. Ailenin babası ve beş yaşındaki büyük oğlan da o an içerdeki banyoda duş almaktalarmış!!! 'Helâl olsun, bazıları vatandaşlarını nasıl da gözetiyorlar,' diye özendiğimi anımsıyorum...

Yıllar önce, Ankara'daki Finlandiya Büyükelçiliği'ne gitmiştim. Görüştüğüm kişinin ofisi konsolosluk biriminin arkasındaydı. Konsolosluk biriminin iç kısmındaki büyük kanepede bir küçük çocuk uyuyordu, önündeki yemek tabağı boştu. Yanında annesi daha küçük başka bir çocuğu emziriyordu. Yorgun bir halleri vardı. Dostuma sordum, 'ne arıyor bunlar burada?' diye. Dünyayı karavanlarıyla dolaşan Fin aile Nepal'den dönüyorlarmış! Tam Ankara'ya vardıklarında, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için postayla ve Finlandiya dışındaki temsilciliklerde oy kullanma süresi başlamış. Ailenin annesi ve babası oylarını kullanmaya gelmişler elçiliğe. Çok yorgunmuşlar, dinlenmişler. Ailenin babası ve beş yaşındaki büyük oğlan da o an içerdeki banyoda duş almaktalarmış!!! 'Helâl olsun, bazıları vatandaşlarını nasıl da gözetiyorlar,' diye özendiğimi anımsıyorum...[

valla yazdiklarini agzim acik okudum..
    nerde bizim konsolosluklarda boyle davranmak..
    daha gecen aylarda gittim pasaportumu uzatmak icin durum hicde farkli degildi davranislar ayni hic bir gelisme yok..

3. Re: T.C vatandasligi...

Her ikiside Turk vatandasi benim pasaportuma kayitlilar. Benimde yalnizca Turk pasaportum var. Hollanda vatandasligi cok giciklik yaptilar bende simdilik vazgectim.

Ama su yakin zaman icinde Hollanda kimligi cikarmam gerekiyor cocuklara, su son Turkiye yolculugunda Hollanda'ya girisde gumruk gorevlisi kesinlikle gerekli oldugunu soyledi.

4. Re: Günseli!

Kübra-Alev yazdı:
    Günseli'cim,

Şimdi ceza var! Kaç euro, bilmiyorum, ancak para cezası alıyorlar.
    Kubra,

Biz Yasin'i 5 ay gecikmeli yazdirdik. 12 Euro ceza odedik.
    Ama gecen zamana gore degisiyormu bilmiyorum.

Blog Girişleri
    1

Re: T.C vatandasligi...

Oglum TC vatandasi....Ailecek TC vatandasiyiz, baska vatandasligimiz yok...

ozgenin varligini iki hafta once bildirdim. 11 sterlin ceza odedim o kadar.

6 hafta sonra turkiyedaki nufus mudurlugunden yazi ulasinca gidip nufusunu ve pasaportunu alacam.

zor degil. gec kalmanin da iki aydan sonra bedeli hep ayni.

ikisi de cifte vatandas, bizim gibi.

Ben cifte vatandasim esim T.C vatandasi
    oglusum hem almanya hem Türkiye vatandasi
    dogar dogmaz hemen cikardik T.C nüfüs cüzdanini

8. Re: Günseli!

Almanyada sanirim 2000 yilindan sonra dogan cocuklar otomatikmen alman vatandasi sayiliyor ben hala ne Ceykani ne Cankati bildirmedim simdilik de bildirmeyi düsünmüyorum

9. Re: T.C vatandasligi...

benim cocuklarim 2000den sonra dogdugu icin direk alman vatandaskligi hakki dogdu ama yinede biz konsolosluga basvurduk .istedigi vatandasligi secmesi icin .
    gecen sene ben ve esim alman vatandaslina gectigimiz icin cocuklarda otomatikmen alman vatandasligina gecis yapti

bizde Boran i t.c vatandasi yapmadik daha sadece Canada vatandasi simdilik ama tabii bu veya onumuzdeki ay yaptiricaz .