Toplam 7 sonuçtan 1 ile 7 arasındakiler gösteriliyor.

Hırsız Polis\'i İzlerken.....

Geçen bölümün son anları ve bu bölümün tamamını izlerken yüreğim burkuldu.Ağladım.... boğazıma birşeyler düğümlendi......

Tahir benim baba tarafımdan uzaktan akrabam olur.Çok fazla görüşmüşlüğüm yoktu evleninceye kadar.Eşimin günümüz deyimiyle \"kanka\"sıydı.

Tahir küçük yaşta babasız kalmıştı.Evin tek oğluydu.Yaşlı annesiyle yaşıyordu.

Her gün Tahir bize gelir eşim uyuyorsa doğru yatak odasına gider onu uyandırır iki arkadaş şakalaşırlar güne gülerek başlarlardı.
    Bazen parasız kalıp tek bir sigarayı paylaşmışlar.Gün olmuş bir ekmeği bölüşmüşler.

Aynı dönem askere gittiler.Tahir memleketinde askerlik yaptı.Ne şanslı bu çocuk derdim.......

Tahir hep \"polis olacağım\" derdi.Tek hayaliydi polis olmak.İlk denemesinde olamadı.
    Daha sonra evlendi biran önce çalışması gerekiyordu hayallerini rafa kaldırdı istemediği bir işte çalıştı.yapamadı....

Tekrar denedi Polis olmaktı ya hayali şanslıydı ya Tahir sınavları kazandı polis olacağı müjdesi verildi.Evlerinde nasıl mutluluk vardı.
    İlk görev yeri belli olmuş İstanbul\'a tayini çıkmıştı.Hiç istemedi eşi ve annesi.....Ama mecbur geldiler İstanbul\'a..

Tahir\'in bir başka hayalide baba olmaktı.Çocukları olmuyordu tedavi yöntemleri denendi olmadı.Sonra bir gün duyduk Tahir baba oluyordu ikinci bir sevinç sarmıştı onları.

Nasıl mutluydu kızı doğduğunda.Arkadaşına öyle bir mutlulukla kızıyla ilgili hayallerini anlatıyordu ki gözlerinden okunuyordu hisleri....

Bir akşam telefon çaldı açtım Tahir\'di arayan.Eşimi soruyordu uzun zamandır gitmemiştik \"nerdesiniz\" diyordu \"sen hala yaşıyor musun? asıl sizi sormalı nerelerdesiniz\" dedim.Tahir \" çok şükür yaşıyorum henüz ölmeye niyetim yok\" demişti.....

İki gün sonra gecenin bir yarısı çalan telefon sesiyle uyandığımda öğrendim ki Tahir ÖLDÜRÜLMÜŞ.....

Amca sen ne diyorsun diyebildim.Olduğum yerde dondum ben bu haberi eşime nasıl verecektim.Eşimi uyandırdım Tahir öldürülmüş diyebildim eşim \"sen ne dediğinin farkında mısın?\" diyordu yatağından öyle bir kalktı ki sağa sola telefon ediyordu yalan olduğunu söylesin biri çıkıp diyordu yüreği......

Gece evine gittik yangın yeriydi....Anası feryat etmiyordu ağlıyordu kurtulacak oğlum diyordu....Eşi \"Salih sen yalan söylemezsin ölmedi yaşıyor değil mi\" diye eşimin gözlerine bakıyordu.Vurulduğu ama hastanede yaşıyor olduğu söylenmiş.

Sabaha karşı annesi,kızkardeşi,eşi artık Tahir\'in yaşamadığını öğrendiğin de ortalık feryat figan......

İlayda baba sevgisini tadamadı.Tahir evladına doyamadı.Bir ramazan günü elinde henüz yiyemediği ekmeğiyle Görevli bulundukları araca TKP/ML Terör Örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sonucu vurularak şehit olmuştur.

Hırsız polisi her izlediğimde aklımda Tahir ve kızı İlayda var benim.Bu bölümde şehit olan polisin son sözleri Tahir\'in soz sözleri gibi.Yaşanılan acı tanıdık....

Ateş düştüğü yeri yakar.Yanmadan atıp tutmak konuşmak o kadar kolay ki.....Allah hiç kimseye bu acıyı yaşatmasın.Evladına doyamadan ölen bir baba diğer tarafta tek evladını 31. doğum gününden bir gün sonra toprağa veren hala gözü yaşlı bir anne kaldı geriye....Ve binlerce Tahir yüzlerce İlayda\'lar var aramızda......

Re: Hırsız Polis\'i İzlerken.....

ne diyecegimi bilemiyorum.okuyunca icim ciz etti diziyi izlerken agladim zaten.cinara degil yanlis anlasilmasin ölen o civil civil mutluluk simgesi polise bu bir filimdi.ama bunun gibi niceleri var görev ugruna vatan ugruna,ölen sehitlerimiz mehmetciklerimiz.allah geride kalanlara sabir versin.

Satırları okurken çok duygulandım.

Allah kalanlara sabır versin , ahirete göçenlere de rahmet....

Haklısınız ne Tahirler , ne İlaydalar var .....

Günahsız insanların ,yetimlerin veballerini nasıl verecekler. Böyle haberleri duyduğumda , izlediğimde hep lanet okuyorum.

5. Re: Hırsız Polis\'i İzlerken.....

off cok kotu oldum be atsegul.. zaten dizi beni mahvediyor , bir debu hikaye tuz biber oldu resmen..

6. Re: Hırsız Polis\'i İzlerken.....

Ölüm bazen kurtuluş kavuşma hayatın sona ermesi olabilir ama hayatın baharında hayallerin filizlendiği umutların yeşermeye başladığı dönemler vardır.tahirde hayallerine yeni kavuşmaya başlamış istediği 2 şeye tam kavuşmşken haince öldürülmüş,böyle bir ölüme nasıl ana baba, eş, cocuk,eş dost yüreği dayanabilir ki. Yazıyı okerken içimden bir şeylerin koptuğunu hissettim.Ateş düştüğü yakar ve yakmaya da devam ediyor.Bu terör belasını temizlemek istemeyenlerede lanet ediyorum buradan.Biliyorum ki istenirse cok kısa süre içinde türkiyede bir tane terörist kalmaz.

Tahirin ailesine ve yakınlarına ALLAH Rahmet eylesin

Ramazan gunu yaptiklari iftar alis verisiyle evlerine giderken ugradiklari saldiriyi hic unutamiyorum....