1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 11 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    Blog Girişleri
    1

’Baba olmama hakkı’ için hukuk savaşı

Gazetedeki bir haber cok ilginc geldi..Siz ne dusunuyorsunuz bu konuda? Bence haklilar ..

ABD’de kadınların kürtaj olma hakkına sahip olmaları karşısında, erkekler de "baba olmayı reddetme hakkı" elde etmek amacıyla anayasal mücadele başlatıyor.

ERKEKLERİN de kadınlara tanınan özgürlük, ayrıcalık ve tercih hakkına sahip olması fikrini geliştirmek amacıyla 1987’de kurulan Amerikan Ulusal Erkek Merkezi, hiçbir zaman istemediği çocuğuna nafaka vermeyi reddeden 25 yaşındaki Matt Dubay’ın vakasından hareketle, "erkeklerin de baba olmayı reddetme hakkı" elde etmesi için anayasal mücadele başlatma kararı aldı.

Merkez, çocuk sahibi olmak istemeyen Dubay’ın dosyasını Michigan’daki federal mahkemeye sunacak. Merkezin müdürü Mel Feit, Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamada "Erkekler de kadınların zaten sahip olduğu hakka sahip olmalı. Kadın ve erkeğin eşit partner olabilmesi için hiçbirinin diğerini kontrol etmemesi lazım. Erkek ve kadının, her ikisinin de gebeliği önlemek için uygulayabilecekleri yöntemler var, ancak bu yöntemler işe yaramadığında iş sadece kadının kararına kalıyor" ifadesini kullandı.

Feit, kadınların üreme özgürlüğünün bulunduğu bir dönemde, babalığın "basit bir DNA olayından daha fazla bir şey" olması gerektiğini belirterek "Erkek de tıpkı kadının anne olmayı seçtiği gibi baba olmayı seçebilmeli" dedi.

www.hurriyet.com

Re: ’Baba olmama hakkı’ için hukuk savaşı

olmali bance! bu konuda onlara cok aciyorum zaten!

ellerinde bir guc var ama kontrolu onlarda degil!

bizim dogurma ya da dogurmama hakkimiz nolcak?

bu is iki ucu moklu degnek! cozumsuz!

Haklılar

Kimin eli kimin cebinde belli değil bazı yerlerde

bence yerinde ve haklı bir mücadele.ama kadınlar açısından bakarsan anne olmak bazen kadınların en çok istediği şey olabiliyor.bu durumda erkek istemezse olmayabilirde.kötü ama ben işin içinden çıkamadım.bu karar sadece erkeği kendine bağlamak için hamile kalan kadınlar için yani o bebeği kullananlar için kullanılmalı.tabi mücadele haklı sayılırsa

valla ben kürtajada baba olmama hakkına da karşıyım herkes korunmayı bilecek ve korunacak işte o kadar yok öyle kaza ile oldu falan filan acayip kızıyorum böyle şeylere ben 10 aydır 2. çocuğuma hamile kalmaya çalışıyorum ya bu kürtaj olayına iyice taktım kafayı

ama bebekler için yani o taraftan bakarsan onun ne suçu vardı.iki taraf istedi birlikte olundu.sonuç bebek.ama biri ister biri istemez.olan kimin haklı kimin haksızlığı olmamalı.o bebeğin yaşama hakkı önemli olan.

7. Re: ’Baba olmama hakkı’ için hukuk savaşı

Merhaba arkadaşım
    Bence baba olmak istemeyen erkek kadınlarla ilişiğini kessin tercihini başka şekilde kullansın.Hem bir kadınla yaşayacaksın etinden sütünden azami yararlanacaksın hemde anne olmasını engelleyeceksin.Olmaz bir kadının en doğal hakkıdır anne olmak.Beraberlik biri sıkılana kadar sürecekse tabiki baba olmak istemez.

Merak ettim Amerika ve bunun gibi ülkelerde erkeklerin *Ömürleri boyunca kaç beraberlik yaşıyorlar
    *ortalama çocuk sayıları kaçtır
    *bir evde yaşayan çocukların kaç tanesinin babası aynı
    (Sadece komedi filmlerinde ailenin babası tek )
    *bu kadar karmaşık ilişkiler ağında mutlu olabiliyorlarmı
    vs.vs.
    Sevgiler

Blog Girişleri
    1

1nurcihan yazdı:

Merak ettim Amerika ve bunun gibi ülkelerde erkeklerin *Ömürleri boyunca kaç beraberlik yaşıyorlar
    *ortalama çocuk sayıları kaçtır
    *bir evde yaşayan çocukların kaç tanesinin babası aynı
    (Sadece komedi filmlerinde ailenin babası tek )
    *bu kadar karmaşık ilişkiler ağında mutlu olabiliyorlarmı
    vs.vs.
    Sevgiler
    Cok merak ettim, acaba yurtdisina hic ciktiniz mi? veya kac tane "Amerika ve bunun gibi ülkeler"deki aile yasantilarini yakindan gordunuz?

Blog Girişleri
    1

bilmemgerek yazdı:
    olmali bance! bu konuda onlara cok aciyorum zaten!

ellerinde bir guc var ama kontrolu onlarda degil!

bizim dogurma ya da dogurmama hakkimiz nolcak?

bu is iki ucu moklu degnek! cozumsuz!
    Bastan anlasacaksin hayatim...oyle asik oldum, ben bu adami baba olmaya nasilsa ikna ederim falan ayagini yemiyo artik erkekler, onlar da akillandi...

baba olmak gunumuzde en az anne olmak kadar sorumluluk istiyor, arti gelismis ulkelerde butun yasalar annelerin lehine, bir adam baba olduktan sonra bosanmaya kalksa kadin ondan yukluce bi nafaka alabiliyor...Tabi ki her zaman hemcinslerimden yanayim ama kendimi bir erkegin yerine koydugumda, tum yasamimi "istemedigim" bir cocuga ipotek ettirmek istemezdim acikcasi..

...Tabi ki her zaman hemcinslerimden yanayim ama kendimi bir erkegin yerine koydugumda, tum yasamimi "istemedigim" bir cocuga ipotek ettirmek istemezdim acikcasi..
    +

bunun üstüne burada cocugunu esine göstermeyen kadinlarda mevcut.
    bosanmalardan sonra sira kadem basip yasalari arkasina yalayip kacan kadinlar; cocuklarinin babasina biyolojik baba muammelesi yapiyor.
    buda yeni bir boyut...