yawf ben en iyisi bu işi yapayım bukadar para varsahande-kaan yazdı:
valla geçen sene 40 milyondu bi anda 50 oldu bizimkinin gündeliği....
şimdi genel piyasa bu civarda...
45-50...
yawf ben en iyisi bu işi yapayım bukadar para varsahande-kaan yazdı:
valla geçen sene 40 milyondu bi anda 50 oldu bizimkinin gündeliği....
şimdi genel piyasa bu civarda...
45-50...
YARIM GÜN GELMEK İSTEMİYORLAR ÇÜNKÜ KALAN YARIM GÜNE İŞ BULMALARI GÜÇLEŞİYOR
45 YTL TAM GÜN
İNŞALLAH BULURSUN İSTEDİĞİN GİBİ
yazdıklarınızdan sonra neredeyse vazgeçecem. ben temizliğe gimeye karar veriyorum. az kaldınurk yazdı:
Aynur'cum eşimin beni en çok eleştirdiği konu; aşırı objektif olmamdır. Bazen kendi zararımıza konularda da böyle Adamı çıldırtıyorumnurdan ve vildan çok moral verdiniz.
Mesela bana gelen kadın dedi ki kardeşimin de paraya ihtiyacı var, beraber gelelim sen bir kişi parası ver biz paylaşırız dedi. Neyse geldiler, büfeleri de indirip yıkadılar, banyo dolaplarını da , mutfağı da. Ben de eğer tek kişi gelse hepsini yapamazdı. 2 günlük iş oldu diye ikisine de para verdim Eşim de kadınlar tek paraya razıydı, tamam tek verme ama çiftte vermeseydin dedi. O ücret 40 sa 60 verseydin dedi
Bundan 2 sene önce ayda bir aldığım hanıma teklif etmiştim hafta da bir gel ama günlük ödediğimi değilde aylık bir rakam belirleyelim diye;
-kurtarmaz abla demişti
Ben o günden bu güne piyasada bir değişiklik oldumu diye merak ediyorum.
Yani benim Tam da öğrenmek istediğim buydu Aynur, cevapları takip edeceğim bende...
Sadece yemek yaparım.yarım gün gelirsem 25 ytl ye olur.
haftada 1 gün tam gün gelirim.ortalığı siler süpürürüm.
ama koltuk neyin silmem onları da silersem 2 gün gelirim.100 ytl alırım.
bi de buzluktaki içli köftelerin hepsini yerim.
evinde internet var mı,annecocuğa bakmak isterim.
bi de kızımla gelirim,ortalığı dağıtırsa sen gelince toplarsın
valla bana gelen pek yapmıyor ama allahtan yarım gün olunca gelmem demiyor tam gün 50, yarım gün 25.
indirim yok. ama şartları vardır kabul edersen yani bu iş parayı verdim kesin gelecek degil allah yardımcınız olsun
düzene oturana kadar çok zor
Gündeliğe giderek 2-3 ev alan insanlar tanıyorum
Aslında işini çok iyi yapıp hakedenler var gerçekten de yoruluyorlar haklarını yememek lazım, ama yıllardır çalıştığın birinden de birazcık insaf bekleyebiliyorsun...
Bu iş ağdacılıktan daha paralı bir işmiş. kuaförde bahşişlerle ev alanına şahit olmuştum bendeHülya_Cerit yazdı:
Gündeliğe giderek 2-3 ev alan insanlar tanıyorum
Aslında işini çok iyi yapıp hakedenler var gerçekten de yoruluyorlar haklarını yememek lazım, ama yıllardır çalıştığın birinden de birazcık insaf bekleyebiliyorsun...
Gündeliğe 50 YTL alıyorlar , bir ara ben de aramıştım yarım günlük ama bulamadım kimseyi, istemiyorlar nedense
Bana gelen hanıma 60 ytl veriyorum ben.. Yol parası da ödemiyor, getirip götürüyoruz.. Ama hak ediyor her kuruşunu doğrusu..
Şimdi hamileliğinin son aylarına girmek üzere olduğu için bir süre çalışamayacak.. Benim de geçici de olsa birisini bulmam lazım.. Bizim civarda soruşturdum da 40-45 ytl'ye geliyorlar tam gün.. Geçenlerde iki saat ütü yaptırdım birisine 20 yt istedi.. Yarım gün temizlik fiyatı da 25 ytl'den az olmaz herhalde..