1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Toplam 21 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Alerji sorunu yasayanlar yardim

Biliyorsunuz surekli emrenin salya sumuk durumlari sayesinde dr dayiz bu kis.
    aslinda oyle atesli matesli durum yok ama bogazi kizariyor,oksuruk basliyor e hemen antibiyotik basliyoruz,geciyor.
    antibiyotik bitiyor ve tekrar sumukler akmaya basliyor,ardindan oksuruk ve yine kizarmis sismis bir bogaz.
    ben acikcasi okudugum bunca seyden sonra emrenin rinit oldugunu dusunuyorum yani alerjik burun akintisi ve iltihaplanmasi.
    cunku son uc gecedir oksuruk surubu yerine daha once verilen bbir alerji surubu verdim ve odasinda buhar yaptim gayet iyiydi.
    un gece surubu vermeden uyutmusum ve bugun fis fis basladi birin yine arggghhhhh.

antibiyotigimizde bbiteli 2 gun oluyr.

varmi bu konuda kendinize veya cocugunuza ait tecrubeleriniz.
    zira emrenin cigerleri temiz ama burun akintisi nedeniyle surekli oksuruyor.bu firk firk burun cekmesi nasil geriyor beni anlatamam.

Re: Alerji sorunu yasayanlar yardim

Füsun'cum, benim kızımında böyle bir sorunu vardı. Sadece kuru öksürük, burun tıkanıklığı. Doktorumuz alerjik öksürük şurubu vermişti, çok iyi gelmişti. Zeynebin odasında her akşam nem yaparım. Ben ce en iyi şey doğal olanlar.

Bunun dışında lokman hekimlerden aldığım, öksürük burun akıntısı nezle için olan çaylardan demleyip veriyorum akşamları, iyi bir ter atıp rahatlıyor.

Geçmiş olsun canım

3. Re: Alerji sorunu yasayanlar yardim

Füsun'cum aynen Kıvanç'ın eski hali bu ben de çok üzülüyor ve ne yapacağımı şaşırıyor tıbba-bilime filan isyan ediyordum

3 yaşla 8 yaş arası bizde aynen böyle yaşadık. Hatta genellikle ateş olmasa da bazen ateş de oluyordu. Kıvanç da sinüzit de var, dolayısıyla sinüzit alerjiyi, alerji sinüziti tetikliyor ve sürekli burnumuz akıyordu.Kıvanç'ın testlerde alerjisi belirlenemedi, yani bilinen alerjenlere karşı alerjisi yok ama yine de alerjik bünyeliymiş. Ben sorunu grip aşısı ile çözdüm, gerçekten son 3 senedir aşı oluyoruz ve kışı rahat geçiriyoruz. Bir de kışa girerken çinko takviyesi yapıyor doktorumuz.

Öncelikle alerji şurupları damarları daralttığından kafana göre vermemek gerekiyormuş. Ben de Kıvanç özellikle baharda hastalandığından geçen bahar doktora dedim şurup versek diye olmaz dedi. Damarları daraltıyor ve durup dururken ilaç vermeyip bekleyelim demişti. Bence de doktor kontrolü olmadan verme.

İkincisi de buhar iyi geliyor ama, yine bizim doktor evde yapılan buharı kesinlikle önermiyor, ev akarları filan ciğere siniyormuş. Çok gerekirse getir burda (direk ağızdan-burundan verilen buhar) uygulayalım diyor. (Para almıyor bu işlem için yani para yüzünden demediğinden eminim)

Kısaca iyi bir doktor bulup, alerji testlerini filan yaptır, hatta chekup yaptır.

Geçmiş olsun yakışıklı kuzuma, öpüyorum onu.

Füsun'cuğum,

Emre'nin çok ciddi bir şekilde Kulak Burun Boğaz tetkiki yapılması gerekiyor bence.. Daha önceden de bahsettiğin geniz eti ameliyatını olması lazım ilk önce.. Bademcikleri ne durumda bilmiyorum ama eğer bademcikler de kötü durumdaysa sen ne yaparsan yap tekrar eder hep boğaz problemleri..

Mikroplar yerleşmişse penisilin iğneleri bile kar etmiyor.. Ameliyat şart..

Ameliyattan sonra da eğer tekrarlarsa bu problemler (ki sanmıyorum tekrarlayacağını) o zaman düşünürsünüz acaba allerjik olabilir mi diye..

Doktoru vermeden allerji şurubu verme bence Emre'ye..

İnşaallah biran önce kurtulursunuz bu rahatsızlıklardan.. Öpüyorum minik tiger'ı..

fÜSUNCUĞUM GEÇMİŞ OLSUN. İSTERSEN BİR DE SİNÜSLERİNE BAKTIR BİR RÖNTGEN FİLMLE ANLAŞILIYOR .BU GENİZ AKINTISI BURUN AKINTISI SİNÜZİT DE OLABİLİR. KIZIMDA AYNI DURUMDA ŞU AN İYİ AMA GENİZ AKINTISI VAR VE SÜREKLİ GENİZ KAPALI KALDIĞI İÇİN BU SEFER DOLU DOLU ÖKSÜRÜK YAPIYOR. ÇOK BASİT 2 DAKİKADA ÇEKİYORLAR FİLMİ VE VARSA EĞER GENİZ ETİNİ FİLAN DA GÖSTERİYOR RÖNTGEN. SEN DR NA SOR İSTERSEN O SENİ ZATEN YÖNLENDİRİR.
    SİNÜZİT DE ALERJİYE BAĞLI BİR RAHATSIZLIK .

Füsun'cum, Emre'nin rahatsızlığı alerjik rinite benziyor...
    Mutlaka alerji uzmanına götür...Eğer tedavi edilmezse kronikleşir ve ömür boyu kurtulamazsınız.

Avantajlısınız...Küçük yaşta tedaviye başlanırsa iyileşebiliyor.adailerim çabucak atlatırsınız...Geçmiş olsun!

Emreciğimi öptüm

Füsun yazacaklarımı arkadaşlar yazmış zaten, Berkay da böyle problem yaşamadık ama eşimin alerjisi var, hap kullanınca iyi geliyor ama sonra yine aynı..
    çok geçmiş olsun..

alerjik bünyelilerde antibiotiklerin hiç bir faydası ve anlamı yok demişti alerji uzmanımız. boşu boşuna ilaç yüklemesi oluyormuş!!! sana en doğru cevabı bu konuda uzman olan bir doktor verecektir. çünki çocuk doktorlarının çoğu bu durumu farkedemiyorlarmış. bunu da alerji uzmanımız söylemişti.

Fusun;

tecrube ne demek..bizim hikayemiz var alerji konusunda..

hatta ekol ekol dolastik bi ara..yok Capa ekolu..yok Marmara ekolu..TR de her bir universite kendi capinda tedavi metodlari var.

benim oglum da herhangi bir allerjene karsi reaksiyon gorulmedi ancak "irritan bunye" denildi.

pul.cort kortizon kullandik..nefes acicilar (ve..lin) filan..15 ayliktan beri..ama tedaviye israrla devam etmek lazim.

kortizon dan kokup vermeyenler su an daha kotu durumdalar. biz pul..cort u biraktik elhamdulillah..daha hafif bir tablet var. cigneme tableti ona gectik.

en iyisi..guvendigin bi allerji uzmani bulman..sonrasi kendiliginden gelisiyor..tedavisi zor degil. dert etme.

gulbencim ende bundan endiselim ,yani cocugumun son 5 seferdir atesi falan yok ama bbiz antibiyotik asliyoruz amabogaz cidi sisiyor yani.
    gecen yil bir ara uzun suren oksuruk donemi dayanamayip baska bir dr a gitmistik ve o alerji surubuyla cozmustu sorunu,o yzuden boyle kendi kafama gore kullandim ayni surubu.
    en son yaptirdigim kan testindeki degrlere buradaki dr um normal dedi ama tr deki bbir dr alerji yonunen incelenmeli,bir deger ust sinirda dedi.
    bakacagiz herhalde.himmm bezdim ulen artik.