Güvendiğim gerçek dostlara veririm.İstememe gerek kalmaz,bilirimki onlar istemeden geri öderler.
Keza,yanıldıysam geri vermiyorlarsa,asla istiyemem...
Güvendiğim gerçek dostlara veririm.İstememe gerek kalmaz,bilirimki onlar istemeden geri öderler.
Keza,yanıldıysam geri vermiyorlarsa,asla istiyemem...
Bizde çok sorun olmaz para meselesi bir yere gidilecekse param yok deriz/derler.Bizde varsa biz onlarda varsa onlar öder.
ben borç bile isteyemem arkadaşımdan kolay kolay,bırak alacağımı istemeyi...
borçlu olduğum arkadaşım yok,bana borcu olan da yok
Borç çok veririm.ama alamam isteyemem genelde de ihtiyacım olmaz zaten param varsa dışarı çıkarım yoksa asla bir davete yada buluşmaya gitmem ama bu durumada cok düşmem parasız kalacak kadar plansız değilim..
gerçi sadece belediyenin verdiği maaşa kalsam sokağa hiç çıkmamam gerek ALLAH!tan ek iş yapıyorumda rahatım yerinde
para isteme benden buz gibi soğurum senden lafını da cok severim. Ama veririm kıramam herkeze vermem tabe
ama asla asla asla kefil olmam babama dahil..
Çok gülüyorum ama kendime. Ben değil arkadaşımdan mağazamızda ki müşteriden bile ödemediği parasını söylemeye çekinen kızaran bozaran bir insanım eşimde böyledir ve ticaretin bize göre olmadığını söylerim hep.
Cevahir de bu tip şeyler yok ama diğer mağazamızdaki tanıdığımız müşterilerden borçlarını istemeye utana utana epey bir kabarık alacak listemiz oldu.
Ben ne borç isteyebilirim ne de vermiş olduğum paramı geri isteyebilirim.
Param olmasa da isteyemem
Yapı meselesi işte.
Yaptığımın iyi bir şey olmadığını da biliyorum ama yapamıyorum.
Liseyi yeni bitirdiğim yıllardı. İşe başlamıştım. Bir arkadaşıma borç vermiştim (iyi bi miktardı). O arada annem bana çeyiz için çelik tencere takımı almıştı ben ödüyordum . Aradan aylaaaar geçti arkadaştan ses yoktu. Ben bi ara sıkıştım paraya baktım ses yok. Bir kez çıtlattım. "Şu gün verebilirim Bahar" dedi gittim evde yok hanımefendi. Tekrar konuştuk yine bi gün verdi, yine evde yok (babaannesi çıkmıştı kapıya). Son konuşmamızda çok sinirlenmiştim, ama parayı vermediğinden çok bana vereceğini söylediği halde yalan söyleyip beni oyaladığına sinirlenmiştim ve bunu dile getirdim. Bana ne dese beğenirsin Mine "iyi ki bir para verdin" O parayı alıp alamadığımı hatırlayamıyorum şu an (bunadım ya ondandır). Yıllar geçti aradan, bir gün kızılayda karşılaştık. Biraz konuştuk, geçen zamanda neler yaptığımızdan bahsettik. İş yerimiz yakınmış görüşelim dedik. Bir iki kez telefonlaştık. Sonra bir gün telefon çaldı. Yine bu arkadaş ve yine benden para istiyordu ve iyi de bi para istiyordu. Birine kefil olmuş ve icra gelecekmiş. Ama evveliyatı olduğu için vermek istemedim. Uygun bir dille anlattım, eşime sormadan veremeyeceğimi söyledim. Ertesi günlerde tekrar aradı veremeyeceğimi söyledim. Sonra bana "ama sizler maaş kartınızdan extra para çekebiliyorsunuz" demez mi . Gününde ödeyeceğini söyledi ama ben cesaret edemedim. Belki evvelden yaşadığım bu olay olmasaydı ne bileyim verebilirdim ama vermedim.
Yani karşımdaki kişiye bağlı ona para verip veremeyeceğim, ya da isteyip isteyemeyeceğim.
"Allah alan elden değil veren elden eylesin" diye bir söz var ya pek severim.
ben vermem isterim oda istemezse üstüne yatarim vermem dermisim saka tabi.insanlar birbirlerine güvenirse neden olmasin.ben almisimdirda vermisimdirde.benimde 20 senelik arkadaslarim var ama hic aramizda öyle bir sorun yasanmadi.ban aldigim zaman o istemeden vermisimdir ayne onun icinde gecerli.ama vermesede cani sagolsun der hayatta isteyemem
Parayı amaç değil araç saydım hayatım boyunca. Borç istemem borç vermeyi de sevmem açıkçası arkadaşların arasına para giriyor alacaklı-borçlu ilişkisinde.
Bir yengem var kendisinden zamanında annemler borç almışlar (borç ödeneli çok oldu) kadın her bize gelmede direkt buzdolanına gider ne var ne yok diye bakardı sonra da maaşallah hiçbirşeyden geri kalmayın bunları yemeseniz ölmezsiniz sonra da borç isteyin derdi. O olaydan sonra ben borç almayı da borç vermeyi de sevmedim.
Hani derler ya herkes kendi yağı ile kavrulsun.
Bu arada verdiğim borçlar olmuştur. Ama asla isteyemem. Aklıma gelir ama
Arkadaş ya rakı masasında ya da ..... belli olur?
nasıldı devamı?
İSTEYEMEM BEN YAAA.. GÖRÜMCEMLE BERABER GİRDİĞİMİZ BİR GÜN VARDI. İŞ ARKADAŞIMIN TEYZESİDE GİRMİŞTİ O GÜNE. GÜN SIRASI GÖRÜMCEME GELDİĞİNDE TEYZESİ PARASINI YOLLAMAMIŞTI. 2 AY GEÇTİ HÂLA YOLLAMADILAR. BEN ARKADAŞIMDAN İSTEYEMİYORUM. SONUÇTA ORTADAKİ PARA BORÇ PARA DEEL. KENDİMİN PARASIDA DEEL. AMA BEN İSTEYEMEM DOĞRUSU. KIZARIR BOZARIRIM. SANKİ AYIP BİŞEY YAPIYORMUŞ GİBİ OLURUM.
Büyük meblağlarda borç vermem.Kötü tecrübesi vardır. Küçük miktarlarda ihtiyacı olan arkadaşlarıma veririm.Kendisi getirip vermedikten sonrada istemem