Toplam 10 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.
    imported Guest

sizin ve bebeğiniz için tasarım yapıyorum yardım......

merhabalar bütün anneler anne adayı olanlar,

Ben Anadolu Üniversite'si Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencilerinden Volkan SOYDAN. Bizim bu dönemki projemiz bebek puseti tasarımı. Siz ve sizin çocuklarınız için yapacağım bu tasarımda sizden yardım istiyorum. Nasıl mı? Aslında sizin içinde zevkli olacak. Fakat benim bilgi istediğim pusetler sadece elle taşınanlar. Bana şimdiye kadar pusetlerle ilgili yaşadığınız sorunları neden ve nasıl kaynaklandığını kullanım açısından olabilir kalite açısındanda olabilir yeterki sorunlarınız olsun. Birde tabiki böyle bir üründen sizin beklentileriniz nelerdir. Böyle bir ürünün nelere sahip olmasını istersiniz. Bu proje kabul edilirse üretilecek Ve sizin isteklerinizi karşılayan bir ürün tasarlanmış ve üretilmiş olacak. Tabiki siznde hayatınız kolaylaşacak. Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.....

2. Re: sizin ve bebeğiniz için tasarım yapıyorum yardım......

benim bir pusette aradığım tek özellik ben yokken çocuğuma yokluğumu hissettirmesin. Yapabilecen mi

Re: sizin ve bebeğiniz için tasarım yapıyorum yardım......

kaan 2 yaşına girmek üzere 2. pusetimizi devirdik....
    ilki daha büyüktü ama çok sorun çıkarttı bizae...sadece rengine vurulup almıştık....
    2.si ciddi tavsiyeler üzerine alındı baston tipinde...ama o da sanki kırıldı kırılacak...mesela ne zaman sokağa çıksam bir iki kaldırımdan inme den sonra kapanıyo gibi oluyo kilidi atıyo,ve çocuk içinde büzülüyo...

benim hayalimdeki puset,kolay taşınabilir olmalı..
    ama aynızamandada geriye doğru yatış kademesi olmalı..yani bebek içinde uyuyunca kazık gibi kalmamalı..yatar kademleri olmalı...böyle baston pusetler var ama bu fonksiyon onların daha ağır olmasına sebep oluyo...
    ayrıca tek elinde çocuk varken tek elinle kapatılabilir olmalı....ve de rengi deseni vs ilgi çekici hoş ve canlı tonlarda olmalı...

Henüz benim ihtiyacım yok ama kullananlar için öne çekeyim dedim.

5. Re: sizin ve bebeğiniz için tasarım yapıyorum yardım......

Ben iki bebegimede ani puseti kullandim ve cok memnun kaldim kalite bakimindan ayni fiyat bakimindan %50 yapacaksan ismini yazarim

bunu cok ciddiye aldim ve yaziyorum.

hafif,on tekerlekleri 360 derece donebilen, kolay acilip kapanir, kapandiginda bi yere dikmeye/dayamaya calistiginda tekerlekleri ya kitlenecek/frenlenecek ya da oyle bir destegi olacak ki on tekerlekler ice dondugunde o destek puseti ayakta tutacak. kumasi islandiginda hemen kurayabilecek bi cins olacak ama naylon hissi vermeyecek. tepesinde gunesligi ve istendiginde takilan esnek, saglam seffaf naylondan yagmurlugu olacak. fazla cicili bicili olmayacak, kumasin temiz ve modern rekleri olacak. metal kisimlari saglam metalden gumus rengi olacak. cabuk paslanma egilimi gostermeyecek. tekerlekleri cabuk asinmayan hafif plastikten olacak. freni iyi tutacak. itme tutaclari ergonomik olacak eline batacak sekilde tasarlanmamis olacak.sungerli benimki cok rahat. averaj 175 kadin boyu hesap edilip de tasarlanacak. cocugu baglama atkilari ustten omuzlardan, alttan bacak arasindan gelerek ortada acilamaz bir guvenlikte olacak. cabuk kivrismayan bir serit maddesinden olacak. altta agirlik kondugunda yere degmeyecek esneklikte cikarilabilir bir file sepeti, bir de arkaya ittirme kollarina asilacak en ustu lastikli yine cikarilabilir bir filesi olacak.
    EN ONEMLISI... 1-5 yas arasi kullanilabilecek hafiflikte olamsina ragmen boyle hafif pusetlerde pek bulunmayan cocuk uyudugunda arkaya yatabilecek arkalidga sahip olacak. benim bunun icin keske yapsalar dedigim ama buralarda bile hic gormedigim bir projem var. tanri askina bunu sen uygula. arkasi oyle bir sekilde olacak ki saglam dugmeli bir kemer ya da kumasin kendisiyle yapilan bir koruk sistemi boyle zamanlarda cozulebilecek. ve cocuk rahat uyuyabilecek. yani kumas esas olarak cok guvenli bi sekilde demirlere baglanmis olacak ama koruk olarak pfazlaca kesilmis ve o koruk de saglam bir mekanizmayla toplanmis olacak. anlamadiysan sana resim ciziktiririm bana yazarsan buraya.

simdilik bu kadar. hadi kolay gelsin.

Arin'a katiliyorum tamamiyla.Tekerlekleri buyuk ve dayanikli olsun ve araba kesinlikle lacivert olmasin lutfen.Eger iki kucuk cocugu olan annelere kolaylik dusuneyim dersen,ikiz arabasi olmayip ,farkli iki boyuttaki cocugu tasiycak bir araba dizayn edebilirsin.Kolay gelsin.

Fakat benim bilgi istediğim pusetler sadece elle taşınanlar.
    Volkan kardeş umarım arabalardan! bahsediyordur da, yorumlarınız boşa gitmez. Çünkü bana elde taşınan, çanta gibi pusetlerden bahsediyor gibi geldi.

Her halükarda size kolay gelsin Volkan Bey.

imported Guest

herkese teşekkürler....

merhaba herkese gene ben Volkan Soydan. yaptığınız yorumlardan ve paylaştığınız fikirlerinizden dolayı çok teşekkür ederim. ama benim şu an aklıma gelen şey bebek arabasıyla herkesin mama sandalyesi dediği çocuğa yemek yedirmek için oturtulan piyasada mama sandalyesi olarak geçen aslında stabilitesi prizma şeklinden çıkılarak yapılan bebeklere ve çocuklara yemek yedirmek için yapılmış oturma birimi birleştirmek. yada sadece mama sandalyesine dönmek. eğer ki devam edip bu konuda bana tekrardan fikirlerinizi yazarsanız. örnek olarak benim en merak ettiğim sorular şunlar,

1-kaç yaşında mama sandalyesi kullanmaya başlıyorsunuz.
    2-bu mama sandalyesinde sizi ve bebeğinizi zorlayan etmenler nelerdir.
    3-kirlendiği zaman yada bebeğiniz kirlettiği zaman neler yaşıyorsunuz
    4 illaki yerden belli yükseklikte mi olması gerekiyor( örneğin bir masada açılan ergonomik bir değile bebeğinizi yerleştirseniz ve boş zamanlarda bu delik kapansa illaki o bilindik mama sandalyesimi dersiniz.)

benim şu an aklıma gelenler bunlar eğer ki sizide zorlayan etmenler varsa bana yazabilirseniz çok sevinirim.

bu arada bi bayan kafasında tasarladığı bir sistemi anlatmış eğer mümkünse bana bu sistemi çizip yollayabilirse çok sevinirim mail:dreamerclown@yahoo.com hepinize çok teşekkür ederim....

Re: herkese teşekkürler....

1- Kılıfı kumaş değil, su geçirmez, kalınca naylon bir malzemeden olmalı. Dolayısıyla dökülme saçılmalarla pek bir derdimiz olmamalı.
    2- Boyu ayarlanabiliyor olmalı.
    3- Sandalyesi arkaya yatabilmeli. Yemeğin ardından oturduğu yerde şekerleme yaparken rahat olmalı.

Bu özellikler bizim mama sandalyemizde vardı. Extradan masasında oyuncakları vardı. Masanın üzerine kilitlenerek takılan ikinci bir tepsinin altından oyuklara puzzle'a benzer şekilde yerleştirilmiş oyuncakları vardı. Çok işime yaramıştı.

Ayrıca katlanınca çok yer kaplamaması için de bir formül düşünülmeli.