1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 16 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

cocuklarinizi ders calisma disiplinine nasil alistirdiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil cozdunuz?

bu konuda dertliyim. taylan aralikta 5 yasina girdi. hazirlik sinifinda okuma yazma ogreniyor. normal sartlarda beraber kitap okuma olayini sever ama okul dersi ve kendi kendine(benimle beraber) kitap okuma olayi diyince aniden coook yorgun, cok mesgul, cok su, cok bu oluveriyor. hele ki yazi yazdirmak tam bir iskence. adam resmen ders calisma ozurlusu.
    ogretmenine sorarsan cok iyi diyo, okulda konsantresi iyi diyo. velete okutmayi basardigim kitaplardaki kelimeleri seslerini catip okuyo da... lakin ben boyle hayal etmemistim...5 dakikadan fazla oturamiyo poposunun ustune. daral geliyo.
    yolda belde gosteriyorum yazilari yaa yine mi bu konu geldi gundeme ruh haliyle yaklasiyo...
    bugun vicdan yaptim, duygu yaptim da baska amacla actigi okul cantasindan kitabini cikarip lamine tahtalarda uzanip ileri geri kayarak okudu ben yemek yaparken.
    hani cok dayatmaci olmayayim daha kucuk diyorum ama disiplini aldi aldi, almadi cok cekeriz ailecek.
    umarim okulda ogrenip akilli olacak cocuklardandir yoksa ben simdiden cirak verecek biyerler aramaya baslasam iyi olacak.

anlatsaniza, siz boyle akli havada cocuklariniza ders calismayi nasil sevdirdiniz?

ya da icinizde kucukken taylan gibi olanlar var miydi?

2. Re: cocuklarinizi ders calisma disiplinine nasil alistirdiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil cozdunuz?

Arincim,

ben halede hic sorun yasamadim.3 yasindayken oturturdum yanima ogretirdim ..cocugun giki cikmazdi ve aninda kapardi.
    Ama hande de bunu yapmak ne mumkun. Tipki senin anlattigin gibi bir vaka. Saniyorum yaslarindan dolayi boyle yapiyorlar.. diyecegim ama degil, cunku ablasi boyle degildi. Ben de cozum arayislari icindeyim acikcasi.

En iyisi sana gelen yorumlari takip edeyim bende.

Re: cocuklarinizi ders calisma disiplinine nasil alistirdiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil cozdunuz?

Demek ki hazır değil...

1 sene daha bekle zaten 5 yaş henüz oyun çağı yani oturup iyi bir konsantrasyon bekleme.

Erdal doğuştan okul sever Bu sene ilkokula başladı ama ödev bilinci kendiliğinden oluştu hiç bir zorluk yaşamadık.Ben sınıfın en küçüğü Erdal olacağı için biraz tereddütlüydüm ama okuma-yazma yı ilk sökenlerden biri oldu.

Üstüne fazla düşme büsbütün soğutursun henüz erken.

Re: cocuklarinizi ders calisma disiplinine nasil alistirdiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil cozdunuz?

serpil, evet evet evet dogustan. bu da dogustan...
    ozge ne kadar istekli... gecen gun adini yazma calismalari yaparken elini tutup gosterdim z harfi nasil yapilir. bikmadi yine istedi elini tutup da yapmayi. sonunda becerdi.
    dedim ozge senden umutluyum
    simdi bile taylan'in elini tutup da harf gosterebilmek imkansiz. yazdigi hafler harfe benziyor ama ne manevralarla o sekli aliyor bi gorsen...

o daha oyun çocuğu annesi adı üstünde hazırlık,Batuhan 'ın okulunda etüd olduğu ve ödevler okulda yapıldığı için kendi kendine ödev yapmayı otomatikman öğrenmiş oldu. ama eve geldiği zaman takıldığı yerlerde mutlaka tekrar yapıyoruz..

vildan ustune dusmuyom da, gel bi de bana sor!! ben calistirmayi beceremiyorum galiba diye dusunmeler, iki dilli bi cocuk olarak bastan geri kalirsa bi daha yakalayamaz diye kaygilanmalar...surusu kafamda

ogretmenine soyledim bu cuma sinifinda olacam...hesapta cocuklara yardim edecem de asil amac diger cocuklari gozlemleyip taylan'in durumunu kafamda netlestirmek.

buradaki sistemi biliyorum...ne yapsa aferin! cok iyi!diyorlar...sen de yiyosan cocugum bisey ogreniyo saniyosun...
    hele ki etnik cocuklardan beklentileri oyle az ki...o kisir donguden cok tirsiyom.

Arın

Beyninde dolaşan tilkiler her annenin tilkileri

Bu sene el yazısına başladılarya ben panik oldum,sanki Erdal düz yazıyı biliyor da el yazısını yapamayacak

Senin duruma klasik annelik sendromu diyebiliriz

Sende haklısın ne diyeyim.....

8. Re: cocuklarinizi ders calisma disiplinine nasil alistirdiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil cozdunuz?

merhaba arın...

aynı şeyleri bizde yaşıyoruz. tan.da bu sene anasınıfına gidiyor. elyazısı öğretiyorlar. bazen eve küçükde olsa bir ödev veriyorlar... 1 sayfalık yazı v.s.. daha 1 kelimeyi yazıyor ve offf çok yoruldum, şimdi dinleneceğim, sonra yapacağım...bazen o 1 sayfalık yazıyı bitimesi 2-3 saat sürebiliyor. ben de ona ödev yapma sorumluluğunu aşılamaya çalışıyorum ama pek başarılı olduğumu söyleyemem..
    belki yaşları daha küçük.. zamanla öğreneceklerdir..

hepimize kolay gelsin diyorum..

arincim ben ilk oglumda cok zorluk cektim alistiramadim dahada ayni ders dedimmi kacacak yer arar.neler denemedimki ögretmenlerle bilem isbirligi yaptim ama fayda yok cocugun icinden olacak o kücük oglum gene zehir gibi hic yardima bile ihtiyaci olmuyor allah yardimcin olsun cok zor ben cektim bilirim

zor gunler zor durumlar.. soyle yapin diyecek bir tecrubem yok, seneye ben de tecrube ettikce yazarim, simdilik takipteyim..