Nil aynen Enes'i yazmışsın.O da sadece reklamları seyrediyor ve yemeği ancak o zaman yedirebiliyoruz.ve ne verirsen yiyor.benimde işime geliyor..yemek gelince de zaten direk tv ye bakıyor.
çözümünü bulunca bana da haber ver..
sevgiler
Nil aynen Enes'i yazmışsın.O da sadece reklamları seyrediyor ve yemeği ancak o zaman yedirebiliyoruz.ve ne verirsen yiyor.benimde işime geliyor..yemek gelince de zaten direk tv ye bakıyor.
çözümünü bulunca bana da haber ver..
sevgiler
Merhaba
1 yaşına kadar benim oğlum da sıkı bir klip takipçisiydi.Doktora sormuştum.Bırak seyretsin.Yapacak başka birşeyi yok şuaralarda ilgisini çekiyor tabii ki demişti. İleride belli kısıtlamalar getirmemiz kaydıyla tabii ki. Daha sonraları yavaş yavaş çocuk programlarını seyreder oldu. Şimdi 4 yaş oldu ve belli çizgi filmler (O da ben TV açtıysam) ve akşam yatmadan önce de heyecanlı çocuklara uygun bir film var ise seyrediyor. Bunların haricinde bize bile seyrettirmiyor gidip kapatıyor TV'yi. Halbuki ben de bayılırı syretmeye.Yavaş yavaş çaktırmadan kısıtlamalar getir oda anlamasın. Bir de bilgisayar çok işe yaradı biz de. Çizgi film isteyince benim seçtiğim içeriğini bildiğim CD'leri takıp seyrediyor.Film bitince o da kalkıyor masadan. Televizyon da öyle değil Biri bitiyor öbürü başlıyor.
Kolay gelsin.
Sadece akşamlar oda reklamları seyrediyor pür dikkat, onun dışında bazebde klipler dikkatini çekiyor ama çokfazla bakmıyor........
dafnecik,benim kızılcığım geçenlerde bir şarkı söylüyordu...
"iyi ki doğdum,ne kadar güzel bir kadın oldum,iyi ki doğdum"
son görüntü dafne önde babası arkada evin içinde koşturuyorlardı.
"ne , bızdık,ne biçim şarkılar söylüyorsun sen bakiiim ööyle"
"ama babacım ben güzel bir kadın olmadım mı?"
yorum sizlere ait...
Benim oglum gunde 1 -1,5 saat kadar teletubbies ve tweenies izliyor.Ha bir de temel reis hastasi.
Keske izlemese ama bazen nefes almak icin tek caremiz o oluyor.
Bir ara yardimcim surekli tv acip Emre yi de dibine bir sandalye koyup oturtuyordu ,neyseki soyleye soyleye bundan vazgecirdim.
Burada hava musait oldugundan bolbol disari cikariyorum ben tv den uzak tutmak icin.
benim oglum 28.5 aylik hic izlemiyor bir zaman acmadim o uyuyunca acardik simdi de pek dikkatini cekmiyor aksine ona bakmiyor tv ye bakinca kzıp kapatiyor,radyoda muzik dinlemeyi daha cok seviyor,zaten 2-5 yasa kadar gunde max 1 saat der egitim kitaplari,1-2 yas icin de 30 dakika
Merhaba,Ali şu anda 27 aylık. Son 2-3 aydır epey bağımlı olmaya başladı.Bütün çocukların sevdiği kliplerden hiç hoşlanmıyor.Daha çok kendi bebekliğini ve d fox kids i seviyor.Elimden geldiğince seyrettirmemeye çalışıyorum. Daha doğrusu BBC'de sabah 9'dan itibaren başlayan 2-3 programı, TRT 1'de Benimle Oynar mısın?'ı ve STv 'deki Tarçın ve Arkadaşlarını seyrettiriyorum.
Kaan daha çok küçük bence elinden geldiğince az seyrettirmeye çalış, şu anda O sadece sen tV yi açarsan izleyebilir. Bir de bir tavsiyem; yemekle televizyonu bağdaştırmayın.2-3 kaşık fazla yiyecek diye çocuklara küçük yaşta yanlış besleme böyle olur diye biz öğretiyoruz.Sevgiler........
Merhaba Nil,
Senin forumunu ve arkadaşların cevaplarını okuyunca herkeste aynı sorunun var olduğunu gördüm. Durum bizdede farklı değil biz dahada ileri götürdük işi kızım resmen kliplerdeki, dansların aynısını yapıyor. Aslında bende pek taraftar değilim çocukların tv seyretmelerini kısıtlamamız lazım, Ama evde bakıcı varsa bundan emin olamıyorsun, mesela ben eve gittiğimde müzik kanallarından birini açık buluyorum her zaman, ben evdeyken daha çok kitap ve dergilerle ilgilenmesini sağlıyorum kızımla yeni yeni evcilik oynamaya başladık, çok hoşuna gidiyor. Elif ilgisini çeken birkaç şey haricinde tv ile pek ilgilenmiyor aslında,ama açık olmazsa belki hiç ilgilenmeyecek,
İşimiz zor aslında herkese kolay gelsin...
Sevgilerimle...
caner 11 aylığa yakın yürümeye başladı ve yürüyene kadar tv seyrettirmedik.. bakıcısına da yasakladık.. şimdi çok az izliyor hatta ben çizgifilm cdleri falan alıyorum çocuk programlarını açıyoruz çok az bakıyor ben açıkçası bu durumdan hiç şikayetçi değilim.. yalnız reklamlar ilgisini çekiyor o da bir kısmı tabi ki.. fazla izlettirmemeni tavsiye ederim.
oglumte televizyona cok duskun bir cocuk...ama ben hep kisitlamaya calisiyorum ...benden iyi takip ediyor programlari ...bence cocuk programlarini izlemesinde hic bir mahsur yok ama klipleri pek tavsiye etmiyorum....