Böyle bir uygulama olduğunu bilmiyordum.
Gerçekten büyük bir haksızlık,cehalet ve ayıp...
Böyle bir uygulama olduğunu bilmiyordum.
Gerçekten büyük bir haksızlık,cehalet ve ayıp...
sanırım olay cenazelerin Cemevlerinden kaldırılmak istenmesi...
Camilerden kaldırıldıkları takdirde tüm yardım yapılıyor.
Ya da Kilise vb...(Hristiyanlar ve Museviler vb...)
Karışık bir durum.
Cenazeler nereden kaldırılırsa kaldırılsın...
Önemli olan TC vatandaşı olması diye düşünüyorum...
yorumlarınızı her zaman hayranlıkla takip ediyorum.
musadenizle yorumunuzun altına imzamı atıyorum.
saygılarımla
[quote]
Kübra-Alev yazdı:
Ülkemizde Alevi vatandaşlarımıza haksızlık yapılmakta. Cenazelerini Sünnilerin camilerinden değil de, cemevlerinden kaldırmak isteyenlere cenaze yardımı yapılmıyormuş! Öte yandan, herkesten eşit vergi alınmakta, Sünni ya da Alevi olup olmadığına bakılmaksızın. Söz konusu cemaat, 300-500 kişiden oluşan aykırı bir topluluk değil, milyonlarla ifade edilen bir cemaat. Bu cemaatin dini gereksinimleri gözönünde bulundurulmalı haksızlığın önlenebilmesi ...
İlk defa sizden duydum bu uygulamayı.
Devletin vatandaşısın , vergini ödüyor , kanunlarına uyuyorsun fakat devlet alevisin diye cami de değil cem evlerinde cenazeni kaldırmak istiyorsun diye haklardan mahrum bırakıyor.
çok saçma , mantıksız ve adaletsiz bir uygulama diye düşünmekteyim.
Lisedeki sıra arkadaşım can dostum alevi bir kişiyle evlendi ailesi hiç karşı çıkmadı ve hala görüşüyoruz.
Üniversitede , çalıştığım işyerlerinde bir sürü alevi arkadaşım oldu hala dosluğumuz devam ediyor. Canım Kapı komşum alevi . Ben öyle aleviymiş sünniymiş , kürtmüş , yahudiymiş v.s. hiç ayırmadım , ailemde hiç ayırttırmadılar. Ben karşımdaki kişiye dini-siyası kimliğiyle yaklaşmam insan olarak yaklaşırım ve bakarım herkezin dini ve siyası düşüncesine saygı duymam öğretildi çünkü , saygılıyım. Hepimiz ,dinimiz ne olursa olsun tek bir yaradana inanmıyormuyuz.
Bu tür uygulamayı ve uygulamaları kınıyorum.
Bazılarımızın, Alevilerin toplum içinde ve devlet önünde yaşadıkları sorunlardan haberlerinin olmaması çok doğal. Aleviler çok büyük bir 'azınlık', kısacası azınlık filan değiller, bizden insanlar... Ne yazık ki, bizi bizden uzaklaştıran bir dolu etken olmuş yüzyıllardır... Bunu ürkütücü sessizliği bozmak gerek, diye düşünüyorum.
Cemevlerinin ibadethane olarak sayılmaması büyük bir yanlış. Düzeltilmeli bu yanlış.
Bu cenaze kaldırmak işine ilk kez babam öldüğünde tanık olmuştum.Tüm her şeyi kendimiz karşıladık.Ailenin büyük çocuğu olduğumdan ödemeleri ben yapmıştım çünkü.Ama maddi durumu iyi olmayıp ölen vatandaşların bu hizmetlerini belediye karşılıyormuş.belki talep edilince oluyor onuda bilemiyorum.
Böyle bir yardım varsa ve Alevi vatandaşlarımıza sağlanmıyorsa gerçekten çok kötü.