3. Sayfa - Toplam 6 Sayfa var BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu
Toplam 57 sonuçtan 21 ile 30 arasındakiler gösteriliyor.

Re: Bence büyük haksızlık! EN ACI GÜNDE YALNIZLAR.

didem72 yazdı:
    ...
    Aklıma şu geldi gayri müslimolan vatandaşlarımızın cenaze işleri nasıl yapılıyor acaba?
    Bilen varsa yazar mı?
    ...
    Gayrımüslim vatandaşlarımızın büyük bir bölümü kendi cemaatlerine kayıtlılar. Bu vatandaşlarımız cemaatlerine belirli bir cemaat üyelik ücreti ödemektedirler ( bu cemaatler aynı zamanda vakıf). Cenaze masrafları da, hem kendi ailelerinden, hem de cemaat kasasından karşılanmaktadır. Ne yazık ki, bu vatandaşlarımız her T.C. vatandaşı gibi vergi vermelerine karşın, devletten yardım almamaktadırlar. Alsalar da çok cüz'idir.

Re: birsen.

Ama bi Hamdi'ye sorun bakalım bunu da AB'ye mi bağlıyor acaba?

demişsin ya.
    doğru.
    ben bugün ülkemizde,bütün azınlıklar için yapılanları veya yapılması istenenleri AB ye bağlıyorum.
    yani alevilerin hakları verilsin diyenler de,
    kürtlerin hakkı verilsin diyenler de,
    atatürk resimlerini devlet dairelerinden kaldırın diyenler
    de,
    kıbrıs rum kesimini tanıyın diyenler de,
    ermeni soykırımını kabul edin diyenler de aynı çevreler.
    iş böyle olunca,canım sıkılıyor.
    öküzün altında buzağı aramaya başlıyorum.
    "niye bu avrupalılar beni birden bire düşünmeye başladı" diye soruyorum kendime.
    cevap bulamıyorum.
    aleviler sorun olarak masaya yatırılacaksa;ben kendi adıma her türlü hakkımdan vazgeçmeye hazırım.
    anne ve babamın cenaze namazlarını karşıyaka mezarlığı içerisindeki camide kıldırmışlardı.
    madem ki,biz şekilciliğe karşı olan bir felsefenin savunucularıyız;heryerde cenaze namazı kılabiliriz.
    bunu sorun etmenin anlamı yok.
    edersek;şu an karşı olduğumuz zihniyet ile aynı kefede oluruz.kendimize ihanet etmiş oluruz.
    aleviler için atatürk ve cumhuriyet vazgeçilmezdir.
    oysa biliyorum ki;AB bu ikisine de düşman.
    sırf bizim hakkımızı koruyor gibi görünerek,bizi emellerine alet edemezler.bu oyuna gelmeyiz.
    ayrıca bu toplum henüz bazı demokratik açılımlara hazır değil.altyapımız henüz müsait değil diye düşünüyorum.
    sonuç olarak;birinci kimliğim;türk olmamdır.
    bu kimliğe zarar verecek ikinci,üçüncü kimlik için kolumu keser atarım.
    önce vatan diyorum.

İstanbul'daki Yahudiler

İstanbul'daki Yahudilerin cenaze işlemlerinin prosedürü:

http://www.nevesalom.org/turkce/cenazehizmetleri.asp

Bizim şirkette alevi arkadaşlar var , çok da iyi arkadaşlarımız, onların akrabasının ölümü sebebi ile gitmiştik bizim buradaki cemevine.O da onların inançları saygı duymak lazım..

Onlara yardım yapılmadığından haberim yoktu.Gerçekten büyük haksızlık.

Hamdi!

hamdi özgün yazdı:
    ...
    iş böyle olunca,canım sıkılıyor.
    öküzün altında buzağı aramaya başlıyorum.
    "niye bu avrupalılar beni birden bire düşünmeye başladı" diye soruyorum kendime.
    cevap bulamıyorum.
    aleviler sorun olarak masaya yatırılacaksa;ben kendi adıma her türlü hakkımdan vazgeçmeye hazırım.
    anne ve babamın cenaze namazlarını karşıyaka mezarlığı içerisindeki camide kıldırmışlardı.
    madem ki,biz şekilciliğe karşı olan bir felsefenin savunucularıyız;heryerde cenaze namazı kılabiliriz.
    bunu sorun etmenin anlamı yok.
    edersek;şu an karşı olduğumuz zihniyet ile aynı kefede oluruz.kendimize ihanet etmiş oluruz.
    aleviler için atatürk ve cumhuriyet vazgeçilmezdir.
    oysa biliyorum ki;AB bu ikisine de düşman.
    sırf bizim hakkımızı koruyor gibi görünerek,bizi emellerine alet edemezler.bu oyuna gelmeyiz.
    ayrıca bu toplum henüz bazı demokratik açılımlara hazır değil.altyapımız henüz müsait değil diye düşünüyorum.
    ...

Hamdi,

'Hazır olmama' konusunda sana katılmıyorum. Bir yerlerden, ucundan köşesinden tutulmazsa, hiçbir zaman hazır olunamaz. Diyanet İşleri 1924'de kurulmuş ve Aleviler hâlâ hizmet kapsam dışındalar. Ne zaman hazır olunacak?

6. Re: cenaze işleri

mine_bal yazdı:
    Birşey merak ediyorum..

Alevi olan arkadaşlar sizin cenazeleriniz gömülürken yıkanmıyomu gerçekten...Yıkanmıyosa neden
    Yıkanıyor canım (detaylarını bilmiyorum hiç böyle bir ortamda bulunmadım çünkü) ama dualarla birlikte 40 tas su dökülüyor, ve öbür dünyaya geldiği gibi temiz gidiyor...

Minnoşum bizim Alevi yobazlarda da bir söz vardır, terli ya da kokan insanlar için söylenir, "burnuma ağır bir yezit kokusu geldi" ya da "yezit gibi kokuyor"

bunun kaynağını da anlatıyım

güya sünniler cinsel ilişkiden sonra tepelerine sadece ıslanmak ve dini görevlerini yerine getirmek amacıyla bir tas soğuk su dökerlermiş, onun dışında banyo yapmazlarmış..."onların yunup yıkanacağının hepsi budur" derler...Oysa ki aleviler bunun dışında oturup saatlerde banyo yaparlar sırf kokumus yezit kokusuna karışmasın diye derler..

Tabii bu konu günümüz koşullarında günlük duş alanlar için ne kadar geçerli bilmiyorum, sanırım konuşanlar hala İslamiyetin doğuşundan önceki Arap toplumun hikayelerinden alıntı ...

Re: cenaze işleri

İşte sorunda burdan kaynaklanıyo ablası

Benim duyduğum şey ise apayrıydı..

Herkes benim gibi değil ki söylenen herşeye inanıp kinle nefretle bakıyo

Re: kübra.

Kübra-Alev yazdı:
    Hamdi,

'Hazır olmama' konusunda sana katılmıyorum. Bir yerlerden, ucundan köşesinden tutulmazsa, hiçbir zaman hazır olunamaz. Diyanet İşleri 1924'de kurulmuş ve Aleviler hâlâ hizmet kapsam dışındalar. Ne zaman hazır olunacak?
    [/quote]

kübra,bu sadece türkiyenin sorunu değil.
    bütün islam ülkelerine bak.
    hoşgörünün ne kadar uzak olduğunu farkedersin.
    bu hoşgörüsüzlük denizinde,insanları demokrasi ile idare etmek çok zor.bu kadar çok şartları,kuralları olan bir dinin mensuplarını tek bir sosyal hukuk devleti çatısı altında,gerçek demokrasi ile idare edemezsin.ben buna inanmıyorum.

9. Re: cenaze işleri

mine_bal yazdı:
    İşte sorunda burdan kaynaklanıyo ablası

Benim duyduğum şey ise apayrıydı..

Herkes benim gibi değil ki söylenen herşeye inanıp kinle nefretle bakıyo
    Canım bizim açımızdan bir sorun yok, böyle durumlarda yarası olan gocunur, tabi çamur at izi kalsın da bunun karşıtı bir atasözü bu arada
    Böyle abuk sabuk laflar sözler için nefret eden buyursun etsin, içi nefretle dolu insanlara zaten kelimeler yetersiz kalır..
    Ama sana samimi bir şey söyleyim benim ailem böyle abuk sabuk bilgilerle büyütseydi ben o aileyi reddederdim..

Babam doğduğumdan beri hep şu sözleri bana ve çocuklarına hatırlattı her duyduğuna inanma, gördüklerinin de yarısına inan..

Kim bu ülkenin vatandaşıysa,çatır çatır da vergisini veriyorsa,her hakkından yararlanmak zorunda diyorum.Vatandaş çerçevesinde bakılırsa,bu işin alevisi sünnisi olmaz.
    Herkesin inancı da ibadeti de kendinedir.Kimse bu yüzden suçlanamaz.