1. Sayfa - Toplam 2 Sayfa var 12 SonuncuSonuncu
Toplam 57 sonuçtan 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.

Hybrid View

Re: Kübracım...

Ben Sünni arkadaşlarımızında ne yazacağını merak ediyorum...

2. Re: Kübracım...

Böyle bişeyden şimdiye kadar haberim yoktu, ama sizlerde bilirsiniz ki hiçbir zaman aleviler bu gibi şeylere tenezzül etmemiştir, en doğal hakları tabii ama onlar zoraki alınan yardıma herzaman karşıdır onun için kendi imkanlarıyla yapacakları herşeyi yaparlar, bu asırlar boyu da böyle devam etmiştir..
    Ama yine söylüyorum nasıl benim cebimden vergileri söke söke alıp diyanete ve devletin bir çok kurumuna pay ediyorlarsa cemevlerine de ödenek ayrılmalı, asıl imansızlık, başkalarının haklarına saygısızlık burada işte, yoksa günde beş vakit namaz kılıp 1 ay oruç tutunca insanların günahları yok olmuyor maalesef, şayet inanan biri olarak verilecek hesaplardan biri de kul hakkı, eminim bunları müslümanım diye geçinen din kardeşlerimiz çok çok iyi biliyorlardır, yoksa işlerine geleni kutsal kitaba bağlayıp işlerine gelmeyeni göz ardı mı ediyorlar, bu konuda bizim değil de asıl sünnilerin görüşleri önemli Yeşim'in dediği gibi...

Ama bi Hamdi'ye sorun bakalım bunu da AB'ye mi bağlıyor acaba?

:))

Yeşim ablacım

Güçlü olanları o koltuklarına kim yerleştiriyo

Halk değil mi..

Halkımız o çürümüş beyinlerini atlasalar herşey değişecek te nerde..

Bu böyle gelmiş böyle gider.

Sağ-sol süni..alevi..lazı..kürdü...vs.....

Beyin yıkayan çoookkk insan var ..

Örnek:Büyük büyük ananemm

Re: birsen.

Ama bi Hamdi'ye sorun bakalım bunu da AB'ye mi bağlıyor acaba?

demişsin ya.
    doğru.
    ben bugün ülkemizde,bütün azınlıklar için yapılanları veya yapılması istenenleri AB ye bağlıyorum.
    yani alevilerin hakları verilsin diyenler de,
    kürtlerin hakkı verilsin diyenler de,
    atatürk resimlerini devlet dairelerinden kaldırın diyenler
    de,
    kıbrıs rum kesimini tanıyın diyenler de,
    ermeni soykırımını kabul edin diyenler de aynı çevreler.
    iş böyle olunca,canım sıkılıyor.
    öküzün altında buzağı aramaya başlıyorum.
    "niye bu avrupalılar beni birden bire düşünmeye başladı" diye soruyorum kendime.
    cevap bulamıyorum.
    aleviler sorun olarak masaya yatırılacaksa;ben kendi adıma her türlü hakkımdan vazgeçmeye hazırım.
    anne ve babamın cenaze namazlarını karşıyaka mezarlığı içerisindeki camide kıldırmışlardı.
    madem ki,biz şekilciliğe karşı olan bir felsefenin savunucularıyız;heryerde cenaze namazı kılabiliriz.
    bunu sorun etmenin anlamı yok.
    edersek;şu an karşı olduğumuz zihniyet ile aynı kefede oluruz.kendimize ihanet etmiş oluruz.
    aleviler için atatürk ve cumhuriyet vazgeçilmezdir.
    oysa biliyorum ki;AB bu ikisine de düşman.
    sırf bizim hakkımızı koruyor gibi görünerek,bizi emellerine alet edemezler.bu oyuna gelmeyiz.
    ayrıca bu toplum henüz bazı demokratik açılımlara hazır değil.altyapımız henüz müsait değil diye düşünüyorum.
    sonuç olarak;birinci kimliğim;türk olmamdır.
    bu kimliğe zarar verecek ikinci,üçüncü kimlik için kolumu keser atarım.
    önce vatan diyorum.

İstanbul'daki Yahudiler

İstanbul'daki Yahudilerin cenaze işlemlerinin prosedürü:

http://www.nevesalom.org/turkce/cenazehizmetleri.asp

Hamdi!

hamdi özgün yazdı:
    ...
    iş böyle olunca,canım sıkılıyor.
    öküzün altında buzağı aramaya başlıyorum.
    "niye bu avrupalılar beni birden bire düşünmeye başladı" diye soruyorum kendime.
    cevap bulamıyorum.
    aleviler sorun olarak masaya yatırılacaksa;ben kendi adıma her türlü hakkımdan vazgeçmeye hazırım.
    anne ve babamın cenaze namazlarını karşıyaka mezarlığı içerisindeki camide kıldırmışlardı.
    madem ki,biz şekilciliğe karşı olan bir felsefenin savunucularıyız;heryerde cenaze namazı kılabiliriz.
    bunu sorun etmenin anlamı yok.
    edersek;şu an karşı olduğumuz zihniyet ile aynı kefede oluruz.kendimize ihanet etmiş oluruz.
    aleviler için atatürk ve cumhuriyet vazgeçilmezdir.
    oysa biliyorum ki;AB bu ikisine de düşman.
    sırf bizim hakkımızı koruyor gibi görünerek,bizi emellerine alet edemezler.bu oyuna gelmeyiz.
    ayrıca bu toplum henüz bazı demokratik açılımlara hazır değil.altyapımız henüz müsait değil diye düşünüyorum.
    ...

Hamdi,

'Hazır olmama' konusunda sana katılmıyorum. Bir yerlerden, ucundan köşesinden tutulmazsa, hiçbir zaman hazır olunamaz. Diyanet İşleri 1924'de kurulmuş ve Aleviler hâlâ hizmet kapsam dışındalar. Ne zaman hazır olunacak?

Re: kübra.

Kübra-Alev yazdı:
    Hamdi,

'Hazır olmama' konusunda sana katılmıyorum. Bir yerlerden, ucundan köşesinden tutulmazsa, hiçbir zaman hazır olunamaz. Diyanet İşleri 1924'de kurulmuş ve Aleviler hâlâ hizmet kapsam dışındalar. Ne zaman hazır olunacak?
    [/quote]

kübra,bu sadece türkiyenin sorunu değil.
    bütün islam ülkelerine bak.
    hoşgörünün ne kadar uzak olduğunu farkedersin.
    bu hoşgörüsüzlük denizinde,insanları demokrasi ile idare etmek çok zor.bu kadar çok şartları,kuralları olan bir dinin mensuplarını tek bir sosyal hukuk devleti çatısı altında,gerçek demokrasi ile idare edemezsin.ben buna inanmıyorum.

Türkiye

Hamdi,

Güzel vatanımızın adı Türkiye Cumhuriyeti, değil mi? 'Türkiye İslâm Cumhuriyeti' değil! Adı üzerinde, Cumhuriyet. İktidarın eşitlik ilkesine kurulu olduğu, paylaşıldığı bir yönetim biçimi cumhuriyet. Bu cumhuriyet ülkesinin vatandaşları, daha akılcı bir yaklaşımla yürütülen bir yönetimle daha iyi koşullar altında yönetilebilmeliler.

Re: Türkiye

Kübra-Alev yazdı:
    Hamdi,

Güzel vatanımızın adı Türkiye Cumhuriyeti, değil mi? 'Türkiye İslâm Cumhuriyeti' değil! Adı üzerinde, Cumhuriyet. İktidarın eşitlik ilkesine kurulu olduğu, paylaşıldığı bir yönetim biçimi cumhuriyet. Bu cumhuriyet ülkesinin vatandaşları, daha akılcı bir yaklaşımla yürütülen bir yönetimle daha iyi koşullar altında yönetilebilmeliler.
    doğru diyorsun kübra.
    ideali bu.
    şimdi senin yaşadığın ülkede de çeşitli mezhepler,tarikatlar,azınlıklar filan var değil mi?
    ve bunların hukuk karşısındaki yerleri aynı değil mi?
    peki bunlardan herhangibirinin iktidar olmak gibi bir çabası var mı?
    yani;"bu ülke,benim inandığım ilkeler ile yönetilmeli" diyorlar mı?
    biz de bunu diyecek pek çok kişi çıkar.
    çünkü amaç;"inandığın gibi yaşamak" değil sadece.
    amaç;"benim inandığım gibi yönetilen bir ülkede yaşamak" olunca;işler rayından çıkıyor.
    alevilerin bu istekleri de şimdi masum gibi görünebilir ki;aslında öyledir de.
    ama kazın ayağı öyle değil.
    iki gün sonra,iktidara yönelik başka talepler gelir.
    hatırlatırım;biz Hz.Muhammet vefat ettikten hemen sonra,iktidar için biribirilerini öldüren bir bakış açısının bugüne gelmiş uzantısıyız.

Re: Türkiye

Sonuç olarak Müslümanım ve İslam dinine uygun cenazem olsun isterim yani kılınsında nerde kılınırsa kılınsın.Hamdiye katılıyorum.
    hak söz konusu olursa yılarca sindirilmiş yanlış gibi gösterilmiş bir topluluk var ortada ve daha yeni yeni insanlar alevilik ve müslümanlığı yan yana getiriyor ne kadar acı ama gerçek.Ben umutluyum ama şimdi arkamızda zeki ve öngörülü gençlik var onlar hakkını alacakttırda verecektirde.
    Gerçi hak verilmez alınır ama eskisi kadar karşılıklı çekişmeler olacağını sanmıyorum.
    Sevgiler.