benim arabam su an otomatik ve cok memnunum bence otómatik al her yönden rahat.
benim arabam su an otomatik ve cok memnunum bence otómatik al her yönden rahat.
Son 3 yıldır otomatik vites kullanıyorum ben de. Alırken çok tereddütlüydüm açıkçası.Çünkü daha önceki arabam manueldi. Bursa'nın dar ve bol yokuşlu sokaklarını düşünecek olursam yine de baya iyi kullanmışım manueli.
Ama otomatik vites bir başkaymış gerçekten .Eşim çok ısrar etti. Otomatik olsun ,Bursa sokaklarında rahat et, vites derdiyle uğraşma diye.
İlk zamanlar hep elim vitesteydi.Sanki her an değiştirmem gerekiyormuş gibi. Zamanla alıştım. Şimdi de eşimin manuel arabasını kullanayım diyorum. Geçenlerde debriyaja basmayı unutmuşum.Uğraşıp duruyorum
Yani sonuç : Otomatik vites oh ne rahat
Otomatik vitesi sevemedim ben hiç.Sanki hiç araba kullanmıyormuş gibisin.Ne bilim şöyle tak tak atacan vitesi keyfi orda
hep manuel vites kullandim. su anda iki arabamiz da manuel vitesli.. daha önceki arabalarimiz da öyleydi..
amerikada kayinvalidemin arabasini kullanirim o otomat..
Manuel kullanip da otomata oturunca ilki duygu, "ya simdi ellerimle ne yapicam. Bir örgü verin öreyim" . Debriyaj da yok .. sol ayak orada dinlensin.. Benim otomata oturunca yaptigim bir hata sol ayagim bir sey yapmasi gerekirmis gibi fren pedalina gidiyor.. Ama tabi bir hafta sonra alisilacak durumlar bu söylediklerim..
Kisaca vitesi kendin degistirdigini zaman, hizin ve firen kabiliyetin sadece gaz ve fren pedallarina bagli olmuyor, cünkü vitese degistirerek de arabayi yavaslatabilirsin. Örnegin fren plaklari yada tekerlerin yüzegi eskidiginde karli bir havada belki pedal frenle istedigin mesafede duramayabilirsin. Ama ayni zamanda vitesi düsürme sansin olursa arabayi daha cabuk kontrolün altina alirsin.. Birde manuel'de 0dan 100e cabucak cikarsin. Düsük vitesle baslar yükseltir hizini bir kac saniyede artirabilirisin. Ama otomatta aheste aheste hiz kazanirsin.. Yani kaplumbaga olayi.
Toparlayacak olursak, kontrol sende olsun, ani hiz degisiklikleri yapabileyim istiyorsan manuel vites. Ama araba kendi isini kendi görüyor ben rahat edeyim örgü öreyim dersen otomat..
triptironik kullanan var mı?
sattığım arabam öyleydi.
manuel gibisi yok araba kullanmayı hissetmen lazım.eski bir rally şoförü olarak otomatik kullananlara şoför demiyorum ben.şahsen kendim
7 senedir otomatik vites kullanıyorum daha önce manuel kullanmıştım. şehir içi için otomatik vites çok rahat, özellikle de uzun süre trafikte kalınıyor ise.
Düz vitesli arabalar daha hızlı kalkış yapar tezini çuruten makina ...
Son Nesil Golf GTI ..
manuel.
neden derseniz;
1. hızlanma daha iyi,
2. sürüş kayfi,
3. daha az yakıt.
ama sonuçta karar sizin!!!
karar veremiyorum
o zaman manuel vites diyorum.