2yaşına yeni basmış bir oğlum var.Tuvalet eğitimine yeni başladık.Sorunsuz halletmek istiyorum.Yapmam ve yapmamam gerekenleri yazarak yardımcı olursanız sevinirim.
2yaşına yeni basmış bir oğlum var.Tuvalet eğitimine yeni başladık.Sorunsuz halletmek istiyorum.Yapmam ve yapmamam gerekenleri yazarak yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadasim bence iki yas cok gec bir zaman.Keske daha once ögretseydin.Benim yengem cocuklarina bir yasinda ögretti.Benim kizim henuz yedi aylik kismetse nisanda baslayacagim tuvalete gitmeyi.Lazimlik cok sagliksizmis bildigim kadari ile ama yinede bir dene istersen.Allah yardimcin olsun.
Yazınız için teşekkürler.Ama doktorum 2yaşından önce çocuk hazır değilse tavsiye etmiyoruz demişti.Psikolojik sorunlar yaşayabiliyorlarmış.Bu yüzden yeni başladık.Tavsiyeleriniz varsa bekliyorum...
merhaba benim oglum 1,5 yasinda basladi suan 3 yasinda ve artik bez kullanmiyorum geceleri bile ben soyle basladim oncelikle cocugumun buna hazir olup olmadigina karar verdim onu zorlamadan birkacgunbez takmadim devanli cisi varmi diye sorup tuvalete goturdum yapsada yapmasada artik buyudugunu tuvalete gitmesi gerektigini anlatmaya calistim birkackere altina isedi ama hic kizmadim olsun oglum birdaha yapmazsinyanlislikla yaptin gibi sozler.oda bunun farkina vardi sanirim cisi olmasa bile benim yanima geliyordu bunun dogal birsey oldugunu ogreniyordu daha sonra hersey kendiliginden gelisti sana tavsiyem nekadar sinirlenirsen sinirlen bunu cocuga yansitma sonra beze yaptigi zaman rahatsizlik duyup kendisi birakacak sabirli olmanda yarar var
yoksa cocuk bunu suistimal edip sana sinirlendigi zaman ozellikle altina iser
sevgiler
merhaba,
tuvalet egitimi her cocuga göre degiskenlik gösterir bence ; oglun buna hazir mi degil mi? en iyi sen bilirsin.! disaridan gelen sorulara, baskilara ve hatta ayiplamalara hic aldirmadan bunun zamanini onun belirlemesi icin firsat verirsen ikiniz icinde iyi olur diye düsünüyorum.!
denemek, göstermek gerekir bu dogru ama asla zorlama ve azarlama olmamali... bunlari zaten biliyorsundur.
sana daha önce ki mesajlari okumani tavsiye edebilirim.
bu linkten bir cok arkadasimizin yazdiklarini okuyabilirsin.!
http://www.annecocuk.com/modules/new...&forum=1#51546
selamlar............
Merhaba,
Bencede 2 yasından önce başlamak cok yanlış.Ben oğlum 2,5 yaşında ve biz tuvalet eğitimine geçen yaz yani 2 yaşında başladık.Doktorumuz 2.5 yaşından sonra alışmasının daha kolay ve daha doğru olduğunu söylemişti.Kaslarının bu yaşlarda gelişmesi nedeniyle çişini ancak bu yaşlarda kontrol edebileceğini söylemişti.Şu anda Arda gündüzleri çişini söylüyor ancak geceleri bağlıyorum.Ne zaman geceleri de bezini ıslatmamaya başlarsa o zaman altını bağlamamaya başlayacağım.
Umarım en kısa sürede atlatırsınız.
Sevgiler
MERHABA ARKADAŞIM
BENCE ZAMANLAMAN HARİKA ERKEN TUVALET EGİTİMİ ÇOKKK YANLIŞ BUNU DR ÖZELLİKLE BELİRTİYOR BENCE ONUNLA AYNI HİZAYA GELİP KONUŞARAK BAŞLAMALI VE ASLA ZORLAMA AYIPLAMA KORKUTMA ÇOK BÜYÜK BİR OLAYMIŞ GİBİ DEGİL OLMASI GEREKEN DOGALLIKLA İLK BAŞARILARINDA ONU KUTLUYARAK ÖPÜCÜKLERLE ONU DESTEKLEMELİSİN KOLAY GELSİN AMA BİLKİ SEVGİ VE ŞEVKATLE BAŞARAMIYACAGIN ÖGRETEMİYECEGİN BİR ŞEY YOK SEVGİLER