Merhaba,
Ben henüz hamile biri olarak size deneyimlerimden yola çıkarak bişey söyleyemem.Ancak ben de bu konuyla çok ilgili olduğum için,epey bişeyler okudum.Buna göre kızınız gece ıslatması çok normal.Zaten tuvalet eğitiminde öncelikli başarı gündüzü kontrol etmekte yatıyor.Gece kontrolu sağlamaksa sonradan geliyor.Yani kızınıza biraz daha zaman tanıyın.Bu konuda gerçekten sabırlı olmak gerekiyormuş aksi takdirde başarısızlık kaçınılmazmış.Kızınız çok ta büyük değil bence ona biraz zaman tanıyın.Ayrıca erkek çocuklarda durum daha da zormuş.Okuduğum bir yazdıdan alıntı yapıyorum.Bilgilerinize.(Daha fazla bilgi için www.sagliklicocuk.com)
"Her çocuk farklıdır. Genellikle, önce barsak kontrolü sağlanır. Çoğu çocuk, 3-4 yaş dolayında barsak kontrolü ve gündüz idrar kontrolünü başarır. Geceleri kuru kalmak içinse, bazen birkaç ay ve hatta yıla daha gerek duyabilir.Kızların çoğu ve erkeklerin ¾' ü 5 yaşında geceleri kuru kalabilmektedir. Ancak, yatak ıslatma çocukluk çağında sık rastlanan bir durumdur ve kontrol yaşı genetik etkenlerle belirlenir.Çocuğunuza kızmadan önce, annenize kaç yaşında kuru kalmayı başardığınızı sorun! Çocuğunuz, büyük tuvalete geçmek istediğinde size söyleyecektir. Klozet adaptörü ve klozete ulaşabilmesi için bir basamak veya tabure sağlayın."