5,5 yaşındaki oğlum hala gece altını ıslatıyor bu sorunu aşan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.
5,5 yaşındaki oğlum hala gece altını ıslatıyor bu sorunu aşan arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.
benım de oglum 4 yasını bıtırdı.gece tuvalet ıcın bazen kalkıyor bazen kalkmıyor..ama ben ılk zamanlar gecede 2 defa kaldırıyordum.yaklasık 6 ay oldu.sımdı 1 kez kaldırıyorum.....bazen ben kaldırmadan o soyluyor ama bazende azcık kacırdıktan sonra kalkıp anne cısım cabuk dıye bagırıyor....
gece tuvaletını yapmaması ıcın aksamdan su vermeyı kestım.eger ıstersede cok ıcını yakacak bır sey yedırmemıssem yarım cay bardagı verıyorum..yada saat 7 cıvarı bol bol ıcırıyorum.ve sureklı tuvalete yonlerndırıyorum...
sımdılık boyle gıdıyor..5,5 yasına gelınce hala aynı problem basgosterecek mı bılmıyorum...
kolay gelsın...
bu arada hos geldın de dıyeyım...
Benim oğlum da 3,5 yaşında. Artık gece olayını da bırakmak istiyoruz ama şu an nedense asıl ben cesaret edip kolları sıvamıyorum bir türlü. Bakalım deneyimli arkadaşlar ne diyecek.
dogan 25
oglum 2.5 yasinda, 2 yasinda bezi tamamen birakti ve ilk geceden sonra hic altina isemedi, inan kendi kendiligine oldu, gunduz kacirdi ama gece asla,
uzgunum yardim edemeyecegim ama forumun onemli bir konu umarim arkadaslar yardimci olabilir
hosggeldin siteye, ben sule bu arada.
ben gece ve günüdüz ikisini bir kestim gündüz zaten gözetim altinda gecede ilk zamanlar iki defa kaldiriyordum alisina kadar sonra bir defa sonra hic kaldirmadim kendi kalkip geliyodu artik biraz daha büyüyünce beni bile uyandirmadan gitmeye basladilar
simdi sirada kizim var alisacak gec bile kaldim suan 29 aylik ama bir türlü baslayamadim biktim mi ne
yatağa koruyucu alezlerden serdim bu seferde üşütüyor geceleri bezlemeyi düşünüyorum acaba bir sorun oluştururmu?
Sevgili Ayşegül,
Öncelikle aramıza hoşgeldin.
Çok fazla ayrıntı belirtmemişsin ama, 2,5 ve 4 yaş arası tuvalet eğitimi tamamlanmalı diye biliyorum. Eğer 4 yaşından sonra halen sorun çözülmemişse bir uzmandan yardım almak gerekebilir.
Sevgiler,
oncelikle sanirim geceleri birkac kez uyanip cocugunuzu tuvalete goturmeyi denemelisiniz... muhtemelen kendisi hala cis kaslarini tam kontrol edemiyor ve gece uykunun agirligi ile kontrolu tamamen kaybediyor...
ayrica gece uykudan 1-2 saat onceden itibaren oglunuzun sivi tuketimini azaltmaniz gerek...
kesinlikle ceza vermemeli, kizmamali, asabi tavirlar gostermemelisiniz... sabir cok onemli... aksi halde cocugunuzun omur boyu tuvalet sorunu olabilir...
bir sure bunlari denemenize ragmen hala cis kacirma sorunu olursa bence cocuk urologu ile ya da cocuk psikologu ile gorusmek gerek...
kolay gelsin...
merhaba arkadaşım,
bence bu konuda yardım almalısın.bir çocuk psikologu ile görüşmen iyi olur diye düşünüyorum.
tabi bu söylediklerim arada bir üşüttüğünde,korktuğunda kaçırması ile ilgili değil.
hemen hemen her gece kaçırıyorsa atladığınız bir detay olabilir ve bu konunun uzmanı size yardımcı olur.
problemini çözmen dileği ile.
sevgiler
elif
Bu konu ile ilgili ben de bir forum acmistim 6 ay kadar once ama bir sonuc alamadim. 3.5 yasindaki kizim hala geceleri alti bezli olarak uyuyor. Eger cise kaldirirsam cok agliyor, huysuzlaniyor ve hic cisini tuvalete yapmiyor. "Ben geceleri cisimi soylemeyi unutuyorum anne" diyor. Gectigimiz yaz 3 aksam altini acik birakip uyutmustum. Her gece tam 7 defa kalktim ve her kalktigimda kizimi islak islak uyurken buldum. Simdilerde de denemek istiyorum, yani gecede kac defa cis yapiyor acaba diye? Bizimki sutu cok seviyor. Azalta azalta 250 ccye kadar indirdim. Gece uyumadan 1-1.5 saat kadar once mutlaka sutunu istiyor. Buna da bagli bizim sorunumuz aslinda. Ama sutun cok faydali oldugunu ve icmesi gerektigini de dusunuyorum. SAbah kahvaltisinda da bir 250cc daha iciyor. Anlayacaginiz ben de cok caresizim.
Sevgiler,
Bahar